Στατιστικά Άρθρων
Σύνολο κατηγοριών: 14
Σύνολο άρθρων: 740
Σύνολο σχολίων: 160
Τελευταία ενημέρωση: Τετ, 18 Μαϊ 2016 3:29 πμ
Αναζήτηση δημοσιεύσεων
Τελευταίο άρθρο
    Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος.

Σχόλια: 0 | Προβολες: 5371
Τυχαίο άρθρο
    Μπορεί η τεχνοκρατική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μάριο Μόντι που ανέλαβε την εξουσία από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να είναι πιο αξιόπιστη, όμως οι πιέσεις που αντιμετωπίζει παραμένουν οι ίδιες: Το ιταλικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η πολιτική που εφαρμόζεται για τον περιορισμό του θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Σχόλια: 0 | Προβολες: 1139

Άρθρα

 • Άρθρα
  Σχόλια
  Προβολες
  Συντάκτης άρθρου
 • Η Ευρωζώνη θα περάσει από οξεία κρίση σε μια χρόνια
  Η βασική εκτίμηση για τη συμφωνία είναι ότι θα καταφέρει μεν να καταλαγιάσει τα συμπτώματα της σημερινής οξείας φάσης της κρίσης, αλλά από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει καμία καθαρή μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης, θα μας πάει σε μια παρατεταμένη περίοδο χρόνιων προβλημάτων.
  0 Σχόλια
  3979 Προβολες
  Agrafos
  Παρ, 16 Δεκ 2011 3:21 μμ
 • Οι συνέπειες της αποτυχίας τής Ελλάδας στη Χάγη
  Τα Σκόπια δεν κέρδισαν την προσφυγή τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ελλάδα την έχασε!
  Το ότι η Ελλάδα έχασε την υπόθεση δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι η χώρα εγκατέλειψε την πολιτική που κορυφώθηκε στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου και δεν έχει πλέον διαπραγματευτική πολιτική και μέσα πίεσης έναντι των Σκοπίων!
  215 Σχόλια
  3858 Προβολες
  Agrafos
  Παρ, 16 Δεκ 2011 3:16 μμ
 • Όλο και ξεφορτώνουν χρέος της ευρωπαϊκής περιφέρειας οι τράπεζες του πυρήνα…
  Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν δραστικά την έκθεσή τους στο χρέος της ευρωπαϊκής περιφέρειας πουλώντας τίτλους αξίας 65 δις ευρώ μέσα σε 9 μήνες.
  0 Σχόλια
  3649 Προβολες
  Agrafos
  Παρ, 16 Δεκ 2011 2:52 μμ
 • Πίσω απ' την ευρωπαϊκή κρίση χρέους κρύβεται άλλη μια διάσωση της Wall Street
  Η άμεση έκθεση των τραπεζών της Wall Street είναι της τάξης των 2,7 τρις δολαρίων, είπε σε συνέντευξη του στις 05 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός εργασίας των ΗΠΑ και καθηγητής πανεπιστημίου Robert Reich, προσθέτοντας “Πίσω απ' την ευρωπαϊκή κρίση κρύβεται άλλη μια διάσωση της Wall Street”.
  0 Σχόλια
  3526 Προβολες
  Agrafos
  Παρ, 16 Δεκ 2011 2:44 μμ
 • Η Γερμανία όρισε τη συζήτηση για τη δημοσιονομική ένωση – και νίκησε!
  Αυτό που αναγνωρίζεται από όλους είναι ότι το σχέδιο του ευρώ είχε εγγενή προβλήματα επειδή δεν περιλάμβανε μια διαδικασία για μια δημοσιονομική ένωση η οποία θα στήριζε την νομισματική ένωση. Παρά ταύτα, οι διάφορες πλευρές που μετέχουν στη συζήτηση για τη δημοσιονομική ένωση εννοούν εντελώς διαφορετικά πράγματα όταν μιλούν για αυτήν.
  0 Σχόλια
  3746 Προβολες
  Agrafos
  Τρί, 06 Δεκ 2011 2:47 πμ
 • Οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο
  Με δεδομένο ότι, η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί ένα διαχρονικό πεδίο της παγκόσμιας παρέμβασης, η κατάσταση που διαμορφώνεται δεν είναι άμοιρη των γεωστρατηγικών υπολογισμών της Τουρκίας. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Άγκυρα, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου της, επιδιώκει να μετατρέψει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σε περιβάλλον διεξαγωγής επιχειρήσεων.
  0 Σχόλια
  1314 Προβολες
  Agrafos
  Τρί, 06 Δεκ 2011 2:42 πμ
 • Βαθαίνει η κρίση ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες
  Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα – όπως και τα κράτη του ευρωπαϊκού νότου – διψά για μια μακροπρόθεσμη λύση, που μπορεί να έρθει μόνον αν η ΕΚΤ βάλει επιτέλους μπροστά τις εκτυπωτικές μηχανές της.
  0 Σχόλια
  1225 Προβολες
  Agrafos
  Τρί, 06 Δεκ 2011 2:34 πμ
 • Ευρωζώνη: η χειρότερη ώρα είναι λίγο πριν την αυγή;
  Μέχρι σήμερα ο Όλι Ρεν απέφευγε τις δραματικές εκφράσεις. Την Τετάρτη είπε: «Μπαίνουμε τώρα στην κρίσιμη περίοδο των 10 ημερών για να συμπληρώσουμε και να ολοκληρώσουμε την απάντηση της ΕΕ στην κρίση».
  0 Σχόλια
  1307 Προβολες
  Agrafos
  Δευτ, 05 Δεκ 2011 10:41 πμ
 • Πότε θα διαχυθεί κρίση των ευρωπαϊκών τραπεζών στον υπόλοιπο κόσμο;
  Η δραστική μείωση της παροχής δανείων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν επιπλέον κεφάλαια αποτελεί ένα κρίσιμο κανάλι μέσω του οποίου το κόστος της ευρωπαϊκής κρίσης μπορεί να διαχυθεί από την ευάλωτη Ευρωζώνη στον υπόλοιπο κόσμο.
  0 Σχόλια
  1137 Προβολες
  Agrafos
  Παρ, 02 Δεκ 2011 10:34 πμ
 • Ο Ντράγκι άνοιξε πόρτα για αποφασιστική παρέμβαση της ΕΚΤ
  Στην πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφότου ανέλαβε την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε τα κράτη της Ευρωζώνης να κινηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται προς τη διαμόρφωση μιας «νέας δημοσιονομικής συμφωνίας» προσθέτοντας ότι αυτή θα αποτελέσει «το πιο σημαντικό στοιχείο προκειμένου να αρχίσει η αποκατάσταση της αξιοπιστίας».
  0 Σχόλια
  1231 Προβολες
  Agrafos
  Παρ, 02 Δεκ 2011 10:30 πμ
 • Οι τραπεζίτες δείχνουν το δρόμο στους πολιτικούς
  Η Fed με τις πέντε υπόλοιπες μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου αποφάσισαν να ανοίξουν στις στρόφιγγες του δανεισμού εν μέσω εμβάθυνσης της κρίσης στην ευρωζώνη. Στα ψιλά της διεθνούς δημοσιογραφίας πέρασε η είδηση πως την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέτυχε να «αποστειρώσει» πλήρως τις αγορές ομολόγων της, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές σημαίνει ότι ουσιαστικά, τύπωσε νέο χρήμα.
  0 Σχόλια
  1110 Προβολες
  Agrafos
  Πέμ, 01 Δεκ 2011 10:07 πμ
 • Γιατί κινήθηκαν χτες οι κεντρικοί τραπεζίτες;
  Η ελπίδα είναι πως οι κεντρικές τράπεζες ανέλαβαν δράση επειδή θεωρούν ότι οι πολιτικοί είναι έτοιμοι για τη μεγάλη κίνηση επίλυσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους που ήδη σαρώνει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην Ευρώπη και απειλεί να μεταδοθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.
  0 Σχόλια
  1232 Προβολες
  Agrafos
  Πέμ, 01 Δεκ 2011 9:31 πμ
 • Το Ιράν στο δρόμο του πολέμου
  Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποδεχθούν το Ιράν ως πυρηνική δύναμη υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Το ίδιο ισχύει για το Ισραήλ, για την Τουρκία και για τους άραβες γείτονες του Ιράν στον Κόλπο. Το επόμενο έτος θα είναι κρίσιμο.
  0 Σχόλια
  1148 Προβολες
  Agrafos
  Τετ, 30 Νοέμ 2011 2:43 μμ
 • Γιατί πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ιταλικού χρέους
  Μπορεί η τεχνοκρατική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μάριο Μόντι που ανέλαβε την εξουσία από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να είναι πιο αξιόπιστη, όμως οι πιέσεις που αντιμετωπίζει παραμένουν οι ίδιες: Το ιταλικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η πολιτική που εφαρμόζεται για τον περιορισμό του θα επιδεινώσει την κατάσταση.
  0 Σχόλια
  1139 Προβολες
  Agrafos
  Τετ, 30 Νοέμ 2011 2:02 μμ
 • Στα 241 δισ. $ η χρηματοδοτική τρύπα των ευρωπαϊκών τραπεζών
  Βαθαίνει η χρηματοδοτική τρύπα των ευρωπαϊκών τραπεζών ως συνέπεια της δραστικής μείωσης των εκδόσεων τραπεζικών ομολόγων, με αποτέλεσμα μια – κυριολεκτικά πανευρωπαϊκή – πιστωτική κρίση.
  0 Σχόλια
  1164 Προβολες
  Agrafos
  Τρί, 29 Νοέμ 2011 11:10 μμ
 • Τραπεζικός πανικός αλά Lehman;
  Οι οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, πλην Ρωσίας, είναι πλήρως εξαρτημένες από τις δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες, αφού τα τρία τέταρτα του συνολικού ενεργητικού του τραπεζικού τους συστήματος ανήκει σε αυτές. Πέρα από την Ουγγαρία, οι πιο εξαρτημένες από τις ξένες πιστώσεις χώρες είναι η Ουκρανία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
  0 Σχόλια
  1066 Προβολες
  Agrafos
  Τρί, 29 Νοέμ 2011 11:01 μμ
 • Το νέο ειδύλλιο που ονομάζεται «Merkonti» και η εγκληματική αδιαφορία των Μέρκελ – Σαρκοζί
  Στη μίνι Σύνοδο Κορυφής των Μέρκελ και Σαρκοζί την προηγούμενη εβδομάδα με το νέο Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, και κυρίως στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η Ευρώπη βρέθηκε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Η Ιταλία μπαίνει σφήνα στο ισχυρό δίδυμο του ευρώ.
  0 Σχόλια
  1240 Προβολες
  Agrafos
  Δευτ, 28 Νοέμ 2011 7:51 μμ
 • Το ζοφερό …γερμανικό μέλλον του €
  Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις θα ενταθούν, από τη στιγμή που το Βερολίνο εμφανίζεται απρόθυμο να δημιουργήσει αναχώματα, και πλέον όλα τα επιτόκια θα οδηγηθούν προς τα πάνω.
  0 Σχόλια
  1181 Προβολες
  Agrafos
  Πέμ, 24 Νοέμ 2011 10:53 πμ
 • Η Ευρωζώνη ή θα προχωρήσει ή θα ρισκάρει την καταστροφή της
  Πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί θα ήθελαν να κηρύξουν σήμερα τον πόλεμο απέναντι στις αγορές. Δεν πρέπει να ξεχνούν όμως ότι θέλουν κάποιους για να αγοράζουν το χρέος τους.
  0 Σχόλια
  1225 Προβολες
  Agrafos
  Πέμ, 24 Νοέμ 2011 10:48 πμ
 • Γιατί απαξιώνονται τα ευρωπαϊκά τραπεζικά χαρτιά;
  Η στήριξη των τραπεζών με νέα κεφάλαια μπορεί να είναι ένας τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αλλά ενδέχεται και να μην λειτουργήσει. Στην πραγματικότητα χρειάζονται εξίσου μια αξιόπιστη λύση στο ελληνικό πρόβλημα και ένα κρίσιμο βήμα προς ένα ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει μια ομοσπονδιακή δημοσιονομική στήριξη του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
  0 Σχόλια
  1231 Προβολες
  Agrafos
  Πέμ, 24 Νοέμ 2011 10:21 πμ
 • Ρωμη-Μαδριτη:Η διαδρομή του τρόμου
  Αναλυτές και οικονομολόγοι προειδοποιούν πως ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα και εάν οι ευρωπαίοι συνεχίσουν να ολιγωρούν, είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει μία χρηματοοικονομική κρίση τύπου Lehman Brothers.
  0 Σχόλια
  1129 Προβολες
  Agrafos
  Τετ, 23 Νοέμ 2011 11:20 μμ
 • Βρυξέλλες : Το νέο επίκεντρο της κρίσης
  Όπως κι αν την έχουμε αναγνώσει μέχρι σήμερα, η ευρωπαϊκή κρίση μόνο εν μέρει αφορούσε τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Πρωτίστως είναι μια πολιτική κρίση, μια θεσμική κρίση και μια κρίση διακυβέρνησης.
  0 Σχόλια
  1202 Προβολες
  Agrafos
  Τετ, 23 Νοέμ 2011 11:15 μμ
 • Με την πλάτη στον τοίχο και η Γερμανία;
  Μέχρι σήμερα, η Γερμανία εμφανίζεται κάθετα ενάντια στη χρήση μέτρων όπως απευθείας αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ ή έκδοση ευρωομολόγου. Όμως καθώς μέλη του πυρήνα της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία αλλά και η Γαλλία, βγαίνουν στην πρώτη γραμμή του πυρός της κρίσης χρεών, η Κομισιόν και άλλες ευρωπαϊκές αρχές αυξάνουν τις πιέσεις στο Βερολίνο να υποχωρήσει.
  0 Σχόλια
  1197 Προβολες
  Agrafos
  Τετ, 23 Νοέμ 2011 11:11 μμ
 • Πώς οι αυστριακές τράπεζες προετοιμάζουν την εξάπλωση της κρίσης...
  Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα περάσει σταδιακά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσω του τραπεζικού συστήματος και συγκεκριμένα εξαιτίας ενός δραστικού περιορισμού των πιστώσεων που παρέχουν οι δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες προς τις χώρες αυτές.
  0 Σχόλια
  1073 Προβολες
  Agrafos
  Τετ, 23 Νοέμ 2011 10:33 μμ
 • Η βραδυφλεγής βόμβα της Deutsche Bank
  Η γερμανική τράπεζα έχει τρομερό πρόβλημα κεφαλαιοποίησης. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια της στο τέλος του τρίτου τριμήνου ήταν μόλις 51.9 δις ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι είχε δείκτη μόχλευσης (συνολικό ενεργητικό δια ιδίων κεφαλαίων) σχεδόν 44. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι πως ο δείκτης μόχλευσης της Deutsche Bank αυξήθηκε από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο, από 36 (με το ενεργητικό στα 1.849 τρις ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 51.678 δις) σε 44.
  0 Σχόλια
  1137 Προβολες
  Agrafos
  Τετ, 23 Νοέμ 2011 10:30 μμ
Επόμενο


Συνδεμένα Μέλη

Μέλη: Δεν υπάρχουν συνδεμένα μέλη

Δικαιώματα Άρθρων

Εσύδεν μπορείς να ξεκινήσεις νέο άρθρο
Εσύ δεν μπορείς να σχολιάσεις άρθρα
Εσύ δεν μπορείς να επεξεργαστείς τα άρθρα/σχόλιά σου
Εσύδεν μπορείς να διαγράψεις άρθρα/σχόλια
Εσύ δεν μπορείς να αξιολογήσεις άρθρα
Εσύ δεν μπορείς να δεις το ιστορικό άρθρου
Εσύ δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις συνημμένα στα άρθρα/σχόλιά σου
Εσύ δεν μπορείς να μεταφορτώσεις συνημμένα

cron