Knowledge Base Statistics
Total categories: 14
Total articles: 740
Total comments: 160
Last updated: Wed, 18 May 2016 3:29 am
Search Articles
Latest Article
    Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος.

Comments: 0 | Views: 8804
Random Article
    Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν δραστικά την έκθεσή τους στο χρέος της ευρωπαϊκής περιφέρειας πουλώντας τίτλους αξίας 65 δις ευρώ μέσα σε 9 μήνες.

Comments: 0 | Views: 5312

Άρθρα

 • Articles
  Comments
  Views
  Article author
 • Η Ευρωζώνη θα περάσει από οξεία κρίση σε μια χρόνια
  Η βασική εκτίμηση για τη συμφωνία είναι ότι θα καταφέρει μεν να καταλαγιάσει τα συμπτώματα της σημερινής οξείας φάσης της κρίσης, αλλά από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει καμία καθαρή μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης, θα μας πάει σε μια παρατεταμένη περίοδο χρόνιων προβλημάτων.
  0 Comments
  5614 Views
  Agrafos
  Fri, 16 Dec 2011 3:21 pm
 • Οι συνέπειες της αποτυχίας τής Ελλάδας στη Χάγη
  Τα Σκόπια δεν κέρδισαν την προσφυγή τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ελλάδα την έχασε!
  Το ότι η Ελλάδα έχασε την υπόθεση δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι η χώρα εγκατέλειψε την πολιτική που κορυφώθηκε στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου και δεν έχει πλέον διαπραγματευτική πολιτική και μέσα πίεσης έναντι των Σκοπίων!
  215 Comments
  5488 Views
  Agrafos
  Fri, 16 Dec 2011 3:16 pm
 • Όλο και ξεφορτώνουν χρέος της ευρωπαϊκής περιφέρειας οι τράπεζες του πυρήνα…
  Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν δραστικά την έκθεσή τους στο χρέος της ευρωπαϊκής περιφέρειας πουλώντας τίτλους αξίας 65 δις ευρώ μέσα σε 9 μήνες.
  0 Comments
  5312 Views
  Agrafos
  Fri, 16 Dec 2011 2:52 pm
 • Πίσω απ' την ευρωπαϊκή κρίση χρέους κρύβεται άλλη μια διάσωση της Wall Street
  Η άμεση έκθεση των τραπεζών της Wall Street είναι της τάξης των 2,7 τρις δολαρίων, είπε σε συνέντευξη του στις 05 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός εργασίας των ΗΠΑ και καθηγητής πανεπιστημίου Robert Reich, προσθέτοντας “Πίσω απ' την ευρωπαϊκή κρίση κρύβεται άλλη μια διάσωση της Wall Street”.
  0 Comments
  5331 Views
  Agrafos
  Fri, 16 Dec 2011 2:44 pm
 • Η Γερμανία όρισε τη συζήτηση για τη δημοσιονομική ένωση – και νίκησε!
  Αυτό που αναγνωρίζεται από όλους είναι ότι το σχέδιο του ευρώ είχε εγγενή προβλήματα επειδή δεν περιλάμβανε μια διαδικασία για μια δημοσιονομική ένωση η οποία θα στήριζε την νομισματική ένωση. Παρά ταύτα, οι διάφορες πλευρές που μετέχουν στη συζήτηση για τη δημοσιονομική ένωση εννοούν εντελώς διαφορετικά πράγματα όταν μιλούν για αυτήν.
  0 Comments
  5584 Views
  Agrafos
  Tue, 06 Dec 2011 2:47 am
 • Οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο
  Με δεδομένο ότι, η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί ένα διαχρονικό πεδίο της παγκόσμιας παρέμβασης, η κατάσταση που διαμορφώνεται δεν είναι άμοιρη των γεωστρατηγικών υπολογισμών της Τουρκίας. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Άγκυρα, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου της, επιδιώκει να μετατρέψει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σε περιβάλλον διεξαγωγής επιχειρήσεων.
  0 Comments
  2443 Views
  Agrafos
  Tue, 06 Dec 2011 2:42 am
 • Βαθαίνει η κρίση ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες
  Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα – όπως και τα κράτη του ευρωπαϊκού νότου – διψά για μια μακροπρόθεσμη λύση, που μπορεί να έρθει μόνον αν η ΕΚΤ βάλει επιτέλους μπροστά τις εκτυπωτικές μηχανές της.
  0 Comments
  2395 Views
  Agrafos
  Tue, 06 Dec 2011 2:34 am
 • Ευρωζώνη: η χειρότερη ώρα είναι λίγο πριν την αυγή;
  Μέχρι σήμερα ο Όλι Ρεν απέφευγε τις δραματικές εκφράσεις. Την Τετάρτη είπε: «Μπαίνουμε τώρα στην κρίσιμη περίοδο των 10 ημερών για να συμπληρώσουμε και να ολοκληρώσουμε την απάντηση της ΕΕ στην κρίση».
  0 Comments
  2384 Views
  Agrafos
  Mon, 05 Dec 2011 10:41 am
 • Πότε θα διαχυθεί κρίση των ευρωπαϊκών τραπεζών στον υπόλοιπο κόσμο;
  Η δραστική μείωση της παροχής δανείων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν επιπλέον κεφάλαια αποτελεί ένα κρίσιμο κανάλι μέσω του οποίου το κόστος της ευρωπαϊκής κρίσης μπορεί να διαχυθεί από την ευάλωτη Ευρωζώνη στον υπόλοιπο κόσμο.
  0 Comments
  2264 Views
  Agrafos
  Fri, 02 Dec 2011 10:34 am
 • Ο Ντράγκι άνοιξε πόρτα για αποφασιστική παρέμβαση της ΕΚΤ
  Στην πρώτη του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφότου ανέλαβε την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι κάλεσε τα κράτη της Ευρωζώνης να κινηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται προς τη διαμόρφωση μιας «νέας δημοσιονομικής συμφωνίας» προσθέτοντας ότι αυτή θα αποτελέσει «το πιο σημαντικό στοιχείο προκειμένου να αρχίσει η αποκατάσταση της αξιοπιστίας».
  0 Comments
  2357 Views
  Agrafos
  Fri, 02 Dec 2011 10:30 am
 • Οι τραπεζίτες δείχνουν το δρόμο στους πολιτικούς
  Η Fed με τις πέντε υπόλοιπες μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου αποφάσισαν να ανοίξουν στις στρόφιγγες του δανεισμού εν μέσω εμβάθυνσης της κρίσης στην ευρωζώνη. Στα ψιλά της διεθνούς δημοσιογραφίας πέρασε η είδηση πως την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέτυχε να «αποστειρώσει» πλήρως τις αγορές ομολόγων της, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές σημαίνει ότι ουσιαστικά, τύπωσε νέο χρήμα.
  0 Comments
  2303 Views
  Agrafos
  Thu, 01 Dec 2011 10:07 am
 • Γιατί κινήθηκαν χτες οι κεντρικοί τραπεζίτες;
  Η ελπίδα είναι πως οι κεντρικές τράπεζες ανέλαβαν δράση επειδή θεωρούν ότι οι πολιτικοί είναι έτοιμοι για τη μεγάλη κίνηση επίλυσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους που ήδη σαρώνει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην Ευρώπη και απειλεί να μεταδοθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.
  0 Comments
  2504 Views
  Agrafos
  Thu, 01 Dec 2011 9:31 am
 • Το Ιράν στο δρόμο του πολέμου
  Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποδεχθούν το Ιράν ως πυρηνική δύναμη υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Το ίδιο ισχύει για το Ισραήλ, για την Τουρκία και για τους άραβες γείτονες του Ιράν στον Κόλπο. Το επόμενο έτος θα είναι κρίσιμο.
  0 Comments
  2357 Views
  Agrafos
  Wed, 30 Nov 2011 2:43 pm
 • Γιατί πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ιταλικού χρέους
  Μπορεί η τεχνοκρατική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μάριο Μόντι που ανέλαβε την εξουσία από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να είναι πιο αξιόπιστη, όμως οι πιέσεις που αντιμετωπίζει παραμένουν οι ίδιες: Το ιταλικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η πολιτική που εφαρμόζεται για τον περιορισμό του θα επιδεινώσει την κατάσταση.
  0 Comments
  2383 Views
  Agrafos
  Wed, 30 Nov 2011 2:02 pm
 • Στα 241 δισ. $ η χρηματοδοτική τρύπα των ευρωπαϊκών τραπεζών
  Βαθαίνει η χρηματοδοτική τρύπα των ευρωπαϊκών τραπεζών ως συνέπεια της δραστικής μείωσης των εκδόσεων τραπεζικών ομολόγων, με αποτέλεσμα μια – κυριολεκτικά πανευρωπαϊκή – πιστωτική κρίση.
  0 Comments
  2306 Views
  Agrafos
  Tue, 29 Nov 2011 11:10 pm
 • Τραπεζικός πανικός αλά Lehman;
  Οι οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, πλην Ρωσίας, είναι πλήρως εξαρτημένες από τις δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες, αφού τα τρία τέταρτα του συνολικού ενεργητικού του τραπεζικού τους συστήματος ανήκει σε αυτές. Πέρα από την Ουγγαρία, οι πιο εξαρτημένες από τις ξένες πιστώσεις χώρες είναι η Ουκρανία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
  0 Comments
  2241 Views
  Agrafos
  Tue, 29 Nov 2011 11:01 pm
 • Το νέο ειδύλλιο που ονομάζεται «Merkonti» και η εγκληματική αδιαφορία των Μέρκελ – Σαρκοζί
  Στη μίνι Σύνοδο Κορυφής των Μέρκελ και Σαρκοζί την προηγούμενη εβδομάδα με το νέο Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, και κυρίως στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η Ευρώπη βρέθηκε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Η Ιταλία μπαίνει σφήνα στο ισχυρό δίδυμο του ευρώ.
  0 Comments
  2465 Views
  Agrafos
  Mon, 28 Nov 2011 7:51 pm
 • Το ζοφερό …γερμανικό μέλλον του €
  Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις θα ενταθούν, από τη στιγμή που το Βερολίνο εμφανίζεται απρόθυμο να δημιουργήσει αναχώματα, και πλέον όλα τα επιτόκια θα οδηγηθούν προς τα πάνω.
  0 Comments
  2399 Views
  Agrafos
  Thu, 24 Nov 2011 10:53 am
 • Η Ευρωζώνη ή θα προχωρήσει ή θα ρισκάρει την καταστροφή της
  Πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί θα ήθελαν να κηρύξουν σήμερα τον πόλεμο απέναντι στις αγορές. Δεν πρέπει να ξεχνούν όμως ότι θέλουν κάποιους για να αγοράζουν το χρέος τους.
  0 Comments
  2380 Views
  Agrafos
  Thu, 24 Nov 2011 10:48 am
 • Γιατί απαξιώνονται τα ευρωπαϊκά τραπεζικά χαρτιά;
  Η στήριξη των τραπεζών με νέα κεφάλαια μπορεί να είναι ένας τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αλλά ενδέχεται και να μην λειτουργήσει. Στην πραγματικότητα χρειάζονται εξίσου μια αξιόπιστη λύση στο ελληνικό πρόβλημα και ένα κρίσιμο βήμα προς ένα ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει μια ομοσπονδιακή δημοσιονομική στήριξη του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
  0 Comments
  2335 Views
  Agrafos
  Thu, 24 Nov 2011 10:21 am
 • Ρωμη-Μαδριτη:Η διαδρομή του τρόμου
  Αναλυτές και οικονομολόγοι προειδοποιούν πως ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα και εάν οι ευρωπαίοι συνεχίσουν να ολιγωρούν, είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει μία χρηματοοικονομική κρίση τύπου Lehman Brothers.
  0 Comments
  2317 Views
  Agrafos
  Wed, 23 Nov 2011 11:20 pm
 • Βρυξέλλες : Το νέο επίκεντρο της κρίσης
  Όπως κι αν την έχουμε αναγνώσει μέχρι σήμερα, η ευρωπαϊκή κρίση μόνο εν μέρει αφορούσε τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Πρωτίστως είναι μια πολιτική κρίση, μια θεσμική κρίση και μια κρίση διακυβέρνησης.
  0 Comments
  2372 Views
  Agrafos
  Wed, 23 Nov 2011 11:15 pm
 • Με την πλάτη στον τοίχο και η Γερμανία;
  Μέχρι σήμερα, η Γερμανία εμφανίζεται κάθετα ενάντια στη χρήση μέτρων όπως απευθείας αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ ή έκδοση ευρωομολόγου. Όμως καθώς μέλη του πυρήνα της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία αλλά και η Γαλλία, βγαίνουν στην πρώτη γραμμή του πυρός της κρίσης χρεών, η Κομισιόν και άλλες ευρωπαϊκές αρχές αυξάνουν τις πιέσεις στο Βερολίνο να υποχωρήσει.
  0 Comments
  2357 Views
  Agrafos
  Wed, 23 Nov 2011 11:11 pm
 • Πώς οι αυστριακές τράπεζες προετοιμάζουν την εξάπλωση της κρίσης...
  Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα περάσει σταδιακά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέσω του τραπεζικού συστήματος και συγκεκριμένα εξαιτίας ενός δραστικού περιορισμού των πιστώσεων που παρέχουν οι δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες προς τις χώρες αυτές.
  0 Comments
  2330 Views
  Agrafos
  Wed, 23 Nov 2011 10:33 pm
 • Η βραδυφλεγής βόμβα της Deutsche Bank
  Η γερμανική τράπεζα έχει τρομερό πρόβλημα κεφαλαιοποίησης. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια της στο τέλος του τρίτου τριμήνου ήταν μόλις 51.9 δις ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι είχε δείκτη μόχλευσης (συνολικό ενεργητικό δια ιδίων κεφαλαίων) σχεδόν 44. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι πως ο δείκτης μόχλευσης της Deutsche Bank αυξήθηκε από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο, από 36 (με το ενεργητικό στα 1.849 τρις ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 51.678 δις) σε 44.
  0 Comments
  2318 Views
  Agrafos
  Wed, 23 Nov 2011 10:30 pm
Next


Who is online

Registered users: No registered users

Knowledge Base Permissions

You cannot start new articles
You cannot comment on articles
You cannot edit your articles/comments
You cannot delete your articles/comments
You cannot rate articles
You cannot view article history
You cannot use attachments in your articles/comments
You cannot download attachments

cron