• Το Γνωρίζατε;
  • Σε 250 εκατ. χρόνια από σήμερα η Μεσόγειος δεν θα υπάρχει και στη θέση της θα υψώνεται μια τεράστια οροσειρά, καθώς η Αφρική «σπρώχνει» προς την Ευρώπη. Η Αυστραλία θα μεταφερθεί πιο βόρεια και θα ενωθεί με την Ασία. Ο Ατλαντικός Ωκεανός, αφού μεγαλώσει για λίγο, θα εξαφανιστεί τελείως. Έτσι, δημιουργηθεί μια νέα Παγγαία!

Αυτή την φορά δεν θα μας την χαρίσουν

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Admin
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 554
Εγγραφή: Σάβ 27 Ιουν 2009, 15:47
Γένος:
Ελλάδα

Αυτή την φορά δεν θα μας την χαρίσουν

Δημοσίευση από Admin »


Πόσα άλλα μένει να δούμε μετά την παρακράτηση από τους μισθωτούς για να εισπράττει το υπουργείο Οικονομικών την έκτακτη εισφορά. Είπαμε ρε παιδιά αλλά όχι κι έτσι. Αμα τόσο καιρό όμως δεν μπορούν να πουλήσουν μισό ακίνητο του δημοσίου, μετά την πληρώνει ο κόσμος και θέλουμε μεγαλύτερα haircut.
H υπόθεση του haircut μπαίνει σε μια τελική ευθεία όπου οι αντιδράσεις των διεθνών τραπεζιτών για τις αρχικές προβλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης μεγαλώνουν. Το IIF διατυπώνει κάποιες εκτιμήσεις μέχρι 39% και αρχίζει να διαφαίνεται ότι ένα ποσοστό περί το 30-39% ενδέχεται να περικλείει το πιθανό όριο του κουρέματος. Απο εκεί και πέρα θετικά μπορεί να εκτιμηθούν οι προθέσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση και οι μέτοχοι να έχουν την ευκαιρία να μην απαξιωθούν. Οι γενικές υποβαθμίσεις από μελέτη της Credit Suisse για τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες μέχρι και την υποβάθμιση της ίδιας της C.S από την Fitch, δείχνουν ότι οι σχέσεις τραπεζιτών-πολιτικών έχουν πλέον πάρα πολλά διακυβεύματα, που δεν μπορούν να ξεκαθαριστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Η τάπα που έφαγε ο Ομπάμα εξάλλου από το Κογκρέσο έχει την βάση της και στην κόντρα με τους τραπεζίτες που χρονολογείται από το 2008.
Ολα αυτά δημιουργούν ένα περιβάλλον στο οποίο δεν θα πρέπει να προκαλέσουμε την τύχη μας. Λίγο να μας ξεφύγουν τα νούμερα, κίνδυνος υπαρκτός μέχρι τον Δεκέμβριο, δεν θα μας ρωτήσουν γιατί οι δαπάνες ανεβαίνουν και τα έσοδα μειώνονται. Πολλά εξαρτώνται από το που θα βρίσκεται η γενική κατάσταση σε εκείνο το χρονικό σημείο. Τουλάχιστον η Ιταλία δανείστηκε με καλύτερα επιτόκια στην πενταετία χθες. Οι αγορές και οι πιστωτές δεν λειτουργούν με πολιτικές διαπραγματεύσεις και λύσεις. Εχουν κανόνες και κριτήρια που ακούν σε νούμερα. Τόσοι ξένοι σύμβουλοι υπάρχουν και τους έχουν πάει στην σημερινή ηγεσία πολλές φορές. Δεν κάθονται να τους ακούσουν για ένα δίμηνο ή θα χαλάσουν το φιλο-κοινωνικό τους προφίλ;

Επιστροφή στο “Οικονομία”