• Το Γνωρίζατε;
  • Tο 1977 υπήρχαν μόνο 37 άνθρωποι που ντυνόταν σαν τον Έλβις Πρίσλεϊ. Τo 1993, έφτασαν τους 48.000.

Απελευθερώνονται λιμνάζοντα κονδύλια για ανεργία

Συντονιστής: Agrafos

Arxontas
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06

Απελευθερώνονται λιμνάζοντα κονδύλια για ανεργία

Δημοσίευση από Arxontas »


Την αξιοποίηση κονδυλίων από άλλα υπουργεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας αποφάσισε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου.

Ειδικότερα, η ανεργία, η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, το ύψος των δαπανών, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και ο συντονισμός των διαφόρων προγραμμάτων του υπουργείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη και τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη, σήμερα το μεσημέρι στην Βουλή.

Το θέμα της ανεργίας, απασχόλησε ιδιαίτερα τη σύσκεψη και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, τα κονδύλια για την αντιμετώπισή της τα οποία εκκινούν από το ύψος των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ενδέχεται να φθάσουν στο ύψος των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω της αξιοποίησης "λιμναζόντων" κονδυλίων από άλλα υπουργεία.

Η κυβέρνηση, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινηθεί για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους άξονες της απασχόλησης, της διατήρησης θέσεων εργασίας και της κατάρτισης των ανέργων, επιταχύνοντας τα προγράμματα κατάρτισης και ενισχύοντας την απορροφητικότητα των προγραμμάτων απασχόλησης .

Με δεδομένο το γεγονός ότι το τέλος της τουριστικής περιόδου "φέρνει" στο ταμείο ανεργίας 100.000 επιπλέον εργαζόμενους η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των ανέργων για το "νεκρό" από την άποψη της απασχόλησης στον τουρισμό- εξάμηνο έχοντας ως στόχο να μην μείνει αναξιοποίητο "ούτε ένα ευρώ" για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη σύσκεψη απασχόλησε και το ζήτημα της ύφεσης στην οικονομία, όπως και η μείωση των αποδοχών, που, πέραν όλων των άλλων, οδηγούν και σε λιγότερες εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιστροφή στο “Πολιτική”