• Το Γνωρίζατε;
  • Όποιος δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα!

Η τράπεζα της Ανατολής και το ελληνικό χρέος…

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Admin
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 554
Εγγραφή: Σάβ 27 Ιουν 2009, 15:47
Γένος:
Ελλάδα

Η τράπεζα της Ανατολής και το ελληνικό χρέος…

Δημοσίευση από Admin »


Πως κρίνετε την ιστορία με τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και την πιθανότητα να συμβάλουν στην αποπληρωμή του δυσβάστακτου ελληνικού χρέους;

Με αναγωγή στα σημερινά δεδομένα και με αποτίμηση στην οποία προέβη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Maryland κ. Θεόδωρος Καρυώτης, η σημερινής αξία μιας μετοχής με εγγύηση σε χρυσό της Τραπέζης της Γαλλίας, ανέρχεται στα 670 δισ. ευρώ. Η μη κερδοσκοπική εταιρεία END προσφέρει στο ελληνικό δημόσιο μετοχές αξίας 2,7 τρισ. ευρώ!


Η τράπεζα της Γαλλίας που φέρεται ως εγγυήτρια έχει 2,7 τρισ. ευρώ να μας πληρώσει ή θα προβούμε σε κατάσχεση της γαλλικής επικράτειας;

Συνήθως ο τρόπος που προσεγγίζει η στήλη θέματα που δεν γνωρίζει είναι δια της κοινής απλής αγοραίας λογικής. Γι’ αυτό επιμένω συχνά πως δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα στο σύμπαν. Και όταν διανέμεται δωρεάν είναι θέμα χρόνου να ζητηθεί πολλαπλάσια πληρωμή.

Για να καταλάβουμε περί τίνος περίπου, πρόκειται με τα τρισ. ευρώ που μας χρωστάνε οι Γάλλοι σε χρυσά φράγκα ας δούμε τι αντιπροσωπεύουν αυτά.

Ο χρυσός που έχει εξορυχτεί στον πλανήτη από γενέσεως κόσμου είναι 165.000 τόνοι. Άρα, υπάρχει ένα απόθεμα 165.000 τόνων ή 165.000.000 χιλιογράμων ή 165.000.000.000 γραμμάρια. Αν διαιρέσουμε δια 28,3 που είναι η αναλογία των γραμμαρίων προς την ουγκιά θα βρούμε 5,8 δισ. ουγκιές.

Αν το πολλαπλασιάσουμε επί 1.800 δολάρια που κάνει η ουγκιά σήμερα, μας κάνει 10,4 τρισ. δολάρια. Όλο το χρυσάφι που υπάρχει σήμερα στον πλανήτη αξίζει περί τα 10,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η εν λόγω τράπεζα είχε μόνο τις τέσσερις μετοχές και κατέχουν οι φερέλπιδες εθνικοί ευεργέτες; Όχι, αν δεν κάνω λάθος είχε 280.000. Άρα, αν μια μετοχή κοστίζει περί τα 670 δισ. ευρώ, αν βρούμε και τις 280.000 πόσα χρυσά γαλλικά φράγκα θα χρειαστεί η Τράπεζα της Γαλλίας να μας ξεπληρώσει όλους τους δικαιούχους;

Αν το πράξει δε σε χρυσά γαλλικά φράγκα, να φτάνουν άραγε τα αποθέματα χρυσού που ενδεχομένως υπάρχουν στο γαλαξία μας; Ή μήπως μόνο οι δικές μας 4 μετοχές έχουν δικαίωμα και οι άλλες όχι;

Τέλος πάντων, όποιος πιστεύει πως υπάρχει οποιοδήποτε νομικό έρεισμα, γιατί έρεισμα λογικής δεν υπάρχει, ο ίδιος προσφέρω προς πώληση μετοχές της εν λόγω τράπεζας προς 10 ευρώ εκάστη. Για όποιον επιθυμεί να πράξει το ίδιο, ιδού η πηγή των προμηθειών μου. Πωλούνται μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής.

Τι να πει κανείς, μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι... ή αλλιώς ο χρεοκοπημένος καρβέλια ονειρεύεται. Στην αρχή ήταν οι αριστερίζοντες καθηγητάδες με το επαχθές χρέος που θα μας έσβηναν τα χρέη σε μια νύχτα. Αλήθεια, δεν είδα κάποιο πόρισμα της εν λόγω επιτροπής. Ένας χρόνος έχει περάσει... Μετά ήταν ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας αρκετών τρισ. και αυτός.

Τώρα είναι οι 4 μετοχές της τραπέζης της Ανατολής…

Ψυχραιμία!

Επιστροφή στο “Σάτυρα;”