• Το Γνωρίζατε;
  • Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.

10 οφέλη - έκπληξη της σωματικής επαφής!

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Admin
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 554
Εγγραφή: Σάβ 27 Ιουν 2009, 15:47
Γένος:
Ελλάδα

10 οφέλη - έκπληξη της σωματικής επαφής!

Δημοσίευση από Admin »


Όταν έχει κανείς τη διάθεση να συνευρεθεί με το σύντροφό του, ένα μόνο είναι σίγουρο. Ότι σε καμία περίπτωση εκείνη τη στιγμή δε σκέφτεται τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από μια τέτοια ενέργεια! Ωστόσο, η γενετήσια πράξη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, αλλά και σε πολλά άλλα.
Μπορεί να αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τους περισσότερους ανθρώπους μια τέτοια πληροφορία, αλλά ακόμα και έρευνες έχουν αποδείξει πως το σεξ είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τον οργανισμό!
Ανάμεσα σε αυτά που έχουν βρει οι επιστήμονες, παρακάτω αναφέρονται τα 10 σημαντικότερα.
Μειώνει το άγχος
Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του σεξ είναι ότι μειώνει το άγχος, άρα ελαττώνει και την αρτηριακή πίεση, η οποία και αποτελεί ενισχυτικό παράγοντα για την ανάπτυξη πολύ σοβαρών για την υγεία καταστάσεων, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά κα. Σύμφωνα με μελέτες, τα άτομα εκείνα που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, παρουσιάζουν μειωμένο στρες, άρα και μείωση της πίεσής τους.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Η σεξουαλική συνεύρεση μια με δύο φορές την εβδομάδα, φαίνεται ότι ενισχύει τα επίπεδα των αντισωμάτων του οργανισμού (ανοσοσφαιρίνη Α), τα οποία μπορεί να προστατεύσουν το άτομο από κρυολογήματα ή άλλες λοιμώξεις.
Καίει θερμίδες
Τριάντα λεπτά σωματικής επαφής, προκαλούν την καύση 85 θερμίδων ή και περισσότερων. Μπορεί να μην ακούγεται μεγάλο το ποσό, αλλά αν κανείς αθροίσει τα ημίωρα του μήνα για παράδειγμα, θα δει ότι τότε το νούμερο είναι σημαντικό και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους (όταν φυσικά δεν ακολουθούν διατροφικές ατασθαλίες), ενώ αποτελεί έναν καλό τρόπο άσκησης.
Βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία
Αν και πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι, η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβληθεί για να κάνει κανείς σεξ, ενδεχομένως να προκαλέσει ένα καρδιακό επεισόδιο ή ένα αγγειακό εγκεφαλικό, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι δύο ή περισσότερες ερωτικές συνευρέσεις την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο των θανατηφόρων καρδιακών προσβολών στους άνδρες κατά το ήμισυ!
Ενισχύει την αυτοεκτίμηση
Ένας από τους 237 λόγους που οι άνθρωποι κάνουν σεξ, είναι ότι ασυναίσθητα καταλαβαίνουν ότι ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους μέσα από αυτό. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, οι οποίοι δημοσιοποίησαν την έρευνά τους στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior.
Δημιουργεί οικειότητα
Η σεξουαλική πράξη, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνη, της λεγόμενης και «ορμόνη της αγάπης», η οποία βοηθά στη δημιουργία ισχυρών δεσμών και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα ζευγάρια. Παράλληλα, οι αυξημένες τιμές της συγκεκριμένης ορμόνης συνδέονται με το αίσθημα γενναιοδωρίας, η οποία και ενισχύεται.
Μειώνει τον πόνο
Λόγω των προαναφερθέντων ορμονών, αυξάνεται και η έκκριση των ενδορφινών, άρα μειώνεται και ο πόνος. Έτσι, ο πονοκέφαλος, το άλγος από μια ενδεχόμενη αρθρίτιδα ή άλλα επώδυνα συμπτώματα, μειώνονται σημαντικά.
Μειώνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη
Οι συχνές εκσπερματώσεις μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, ενώ δεν φαίνεται να παίζει ρόλο ο αριθμός των συντρόφων που έχουν περάσει από το κρεβάτι ενός άνδρα. Εκ παραλλήλου, πέντε ή και περισσότερες ολοκληρωμένες σεξουαλικές συνευρέσεις την εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με μελέτες, φαίνεται ότι μειώνουν το συγκεκριμένο κίνδυνο κατά το ένα τρίτο ακόμα και σε ηλικιωμένους άνδρες!
Ενισχύει τους μύες της πυέλου
Η συγκεκριμένη ενέργεια του σεξ (ενίσχυση των μυών της πυέλου) βοηθά μόνο τις γυναίκες, στις οποίες η σεξουαλική επαφή λειτουργεί σαν ένα είδος άσκησης, γνωστής και ως άσκησης Kegels, η οποία προσφέρει οφέλη όπως είναι η αύξηση της ευχαρίστησης της ερωτικής πράξης, αλλά και μείωση του κινδύνου ακράτειας στο μέλλον.
Βοηθάει στον ύπνο
Η ωκυτοκίνη, που παράγεται κατά τη διάρκεια του οργασμού, εκτός των άλλων, βοηθάει και στον ύπνο. Άρα είναι πολύ φυσιολογικό να νυστάζει κανείς αμέσως μετά από μια ευχάριστη ερωτική συνεύρεση. Επιπλέον, ο ύπνος –κατ’ επέκταση και το σεξ που τον προάγει- έχει συνδεθεί εκτός από την ξεκούραση του σώματος και με άλλα ευεργετικά για τον οργανισμό πράγματα, όπως είναι η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και της αρτηριακής πίεσης.

Επιστροφή στο “Υγεία”