• Το Γνωρίζατε;
  • Το τελευταίο μέλος της οικογένειας Βοναπάρτη, ο Τζερόμ Ναπολέων Βοναπάρτης, πέθανε το 1945, όταν μπερδεύτηκε στο λουρί του σκύλου του και έπεσε στο έδαφος.

Ο απλός Παλαιστινιακός λαός θέλει ειρήνη με το Ισραήλ

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ο απλός Παλαιστινιακός λαός θέλει ειρήνη με το Ισραήλ

Δημοσίευση από Agrafos »


Η ισραηλινή αεροπορία βομβαρδίζει ανελέητα παλαιστινιακές θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς και κυρίως των αμάχων. Οι σειρήνες χτυπούν όμως καθημερινά στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ. Η ένταση μεταξύ των δυο πλευρών κλιμακώθηκε όταν τον περασμένο μήνα απήχθησαν τρεις νεαροί Ισραηλινοί και ο ισραηλινός στρατός απάντησε με μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση.
Στο τέλος Ιουνίου οι τρεις νεαροί βρέθηκαν νεκροί και οι ισραηλινές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στη Χαμάς. Η ίδια πάντως δεν την έχει αναλάβει επίσημα. Δύο μέρες μετά που βρέθηκαν νεκροί οι νεαροί ισραηλινοί, απήχθη και δολοφονήθηκε ένας νεαρός Παλαιστίνιος. Μια πράξη εκδίκησης από την πλευρά των Ισραηλινών.

Με τους συνεχείς βομβαρδισμούς η ισραηλινή αεροπορία θέλει να κάμψει την αντίσταση της Χαμάς. Εκτός αυτού, προσπαθεί να κάμψει την παλαιστινιακή αντίσταση επιλέγοντας υψηλόβαθμα στελέχη ως συγκεκριμένους στόχους. Δεν είναι βέβαιο πάντως πως αρκούν οι εναέριες επιθέσεις και για το λόγο αυτό το Ισραήλ έχει καλέσει 20.000 εφέδρους, με στόχο να προχωρήσει και σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Η ισραηλινή κυβέρνηση προχωράει σε επίδειξη ισχύος. Το γεγονός ότι οι πύραυλοι των Παλαιστινίων πέφτουν μέσα σε ισραηλινές πόλεις, δεν φοβίζει τόσο πολύ τους Ισραηλινούς μια και το πυραυλικό αμυντικό σύστημα της χώρας είναι πολύ αποτελεσματικό και μπορεί εγκαίρως να τους εξουδετερώνει. Οι πύραυλοι των Παλαιστινίων τρομάζουν τους Ισραηλινούς κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο διότι τους υπενθυμίζουν ότι και αυτοί είναι ευάλωτοι, όσο καλά και εάν εξοπλίζονται.
Παράλληλα οι προσπάθειες των ισραηλινών αρχών επικεντρώνονται στο να εξουδετερώσουν τη Χαμάς, η οποία κατά την άποψή τους είναι αυτή που πάντα τορπιλίζει οποιαδήποτε ειρηνευτική προσπάθεια. Προχωράει σε επιθέσεις ακόμα και εάν οι άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως η Χαμάς επιστρέφει σε ένα «σκληρό» παιχνίδι θέλοντας να αυξήσει και πάλι τα ποσοστά της δημοτικότητας της τα οποία το τελευταίο διάστημα είχαν πέσει. ʼλλοι πάλι εκτιμούν πως ο νέος κίνδυνος που πηγάζει από τους Ισραηλινούς θα ενώσει τον παλαιστινιακό λαό. Είναι όμως μάλλον αμφίβολο. Ο παλαιστινιακός λαός για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες βρίσκεται σχεδόν ενώπιον ενός νέου πολέμου. Ο κόσμος έχει κουραστεί και στην πλειονότητά του δεν εγκρίνει τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Εδώ και οχτώ χρόνια ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει από την πολιτική του αποκλεισμού που έχουν επιβάλλει οι Ισραηλινοί. Οποιαδήποτε οικονομική ανάπτυξη είναι αδύνατη. Η ανεργία φθάνει το 60% σύμφωνα με στοιχεία των ΗΕ. Και οι συνεχιζόμενες μάχες με τους Ισραηλινούς κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”