-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Το 2000 π.X. οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα είδος προφυλακτικού φτιαγμένο από μεμβράνη που έπαιρναν από κροκόδειλους.
-
Τελευταία νέα
-
ΒΕΠ: "Οι 10 κινήσεις που θα βγάλουν απ' την κρίση..."
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Τετ 04 Μάιος 2011, 10:12
- Δ. Συζήτηση: Οικονομία
Στις δέκα άμεσες κινήσεις, τις οποίες πρέπει να κάνουν οι επιχειρηματίες προκειμένου, όχι μόνο να αντιμετωπίσουν, αλλά και να αξιοποιήσουν προς όφελός τους την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Π. Ρεγκούκος, σύμβουλος οργάνωσης και εισηγητής ειδικών σεμιναρίων της εταιρείας "e-System Business", στο πλαίσιο εκδήλωσης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ευάγγελος Τσιτούρας, ενω ο ομιλητής στη συνέχεια τόνισε ότι: "με τον όρο κρίση ο καθένας περιγράφει μία διαφορετική κατάσταση, εκείνη που τον ενοχλεί ιδιαίτερα ή εκείνη που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει. Κάποιος μπορεί να την ταυτίσει με την έλλειψη ρευστού στην αγορά, ενώ κάποιος άλλος με την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, άλλος με το κλείσιμο της στρόφιγγας χρημάτων από την τράπεζα και κάποιος άλλος με όλα τα παραπάνω".
Ο ορισμός, όμως, που θα βοηθήσει, όπως είπε, να χειριστεί κανείς την κρίση προς όφελός του είναι εκείνος που περιγράφει την κρίση ως ανάγκη του "να σηκωθούμε από την καρέκλα μας" και να αυξήσουμε την δραστηριότητά μας, να κινηθούμε προς τους πελάτες μας, τους προμηθευτές μας, τους υπαλλήλους μας, τις τράπεζες, κλπ. και όχι να περιμένουμε να έρθουν εκείνοι προς εμάς.
Στη συνέχεια ανέλυσε τις ενέργειες, που πρέπει να κάνει ο επιχειρηματίας και οι οποίες είναι:
-Αναζήτηση των τρόπων αντιμετώπισης της κρίσης, τρόπους που θα μας δώσουν διεξόδους, λύσεις και δύναμη να συνεχίσουμε να "επιχειρούμε", τρόπους που βρίσκονται μέσα στην επιχείρηση και μέσα σ' αυτή θα πρέπει να αναζητηθούν οι αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, οι επιλογές μας και οι πρακτικές ενέργειες που θα ακολουθήσουμε.
-Η ψυχολογία που πρέπει να χαρακτηρίζεται από ψυχραιμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Απαιτείται θετική σκέψη και προοπτική γιατί η αρνητική ψυχολογία θα οδηγήσει στην "επιχειρηματική κατάθλιψη".
-Προσαρμογή της επιχείρησης στο σημερινό απαιτητικό περιβάλλον, στα νέα οικονομικά δεδομένα, προσαρμογή στην κατάργηση κάποιων κοστοβόρων λειτουργιών, κλπ.
-Συγκέντρωση όλων των δυνάμεων της επιχείρησης και, κυρίως, στους τομείς των πωλήσεων και των εισπράξεων.
-Προγραμματισμός ενεργειών προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος της αύξησης πωλήσεων και εισπράξεων. Κάθε άνθρωπος της επιχείρησης πρέπει να "χρεωθεί" έναν αριθμό πελατών, με τους οποίους θα επικοινωνεί και θα ενημερώνει.
-Επικοινωνία με τους ανθρώπους της επιχείρησης, τους οποίους ο επιχειρηματίας πρέπει να ενημερώνει, να καθησυχάζει και να ενθαρρύνει.
-Βελτίωση των ποσοτικών στοιχείων της επιχείρησης που θα βελτιώσει και τα ποιοτικά στοιχεία, ώστε η επιχείρηση να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση απέναντι στην κρίση και θα την αντιμετωπίσει με επιτυχία.
-Επέκταση ή συρρίκνωση της επιχείρησης; Η απάντηση θα δοθεί από μελέτη της επιχείρησης από τον ίδιο τον επιχειρηματία με την βοήθεια ειδικών, που γνωρίζουν στοιχεία για την αγορά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται.
-Στροφή προς τους πελάτες. Χρειάζεται επικοινωνία, προσφορές, προτάσεις που θα "κρατήσουν ζωντανούς και αυτούς" γιατί χωρίς πελάτες θα εξαφανισθεί και η επιχείρηση.
-Στροφή στους προμηθευτές. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η επιχείρηση. Οι πελάτες και οι προμηθευτές αποτελούν τους δύο πυλώνες προστασίας και επιχειρηματικής υγείας.
Καταλήγοντας ο κ. Ρεγκούκος τόνισε, ότι η μεγάλη ευκαιρία της κρίσης είναι να "ξυπνήσουν" από τον λήθαργο και να ανασκουμπωθούν οι επιχειρηματίες καθώς και να σκεφθούν την επιτυχία τους όταν τελειώσει η κρίση και βελτιωθούν τα πράγματα.
Προβολές: 177 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]
-
Πρόσφατα
-
-
Άρθρα
-
Δημοσίευση Δίαιτα: Τα έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Τετ 18 Μάιος 2016, 03:29
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρησ ...
Προβολές: 16813 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Τετ 18 Μάιος 2016, 02:09
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Αν ακολουθήσετε ...
Προβολές: 14125 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Οι δέκα τροφές για μείωση βάρους και καύση λίπους
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Τετ 18 Μάιος 2016, 01:22
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Τα μήλα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα και μάλιστα που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε μήλο περιέχει 5 γραμμάρια ινών, αλλά και πηκτίνη η οποία είναι ένα φυσικό στοιχείο καύσης λίπους. Τα μήλα δεν έχουν πολύ ζάχαρη ή θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για ισορροπημένη διατροφή για καύσεις και απώλεια βάρους.
Γιαούρτι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για οποιαδήπο ...
Προβολές: 13684 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Συμφωνία αμέσως αλλιώς... GAME OVER
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Κυρ 01 Φεβ 2015, 03:53
- Δ. Συζήτηση: Οικονομία
«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβρι ...
Προβολές: 18983 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Ριψοκίνδυνη στρατηγική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Τρί 20 Ιαν 2015, 04:44
- Δ. Συζήτηση: Πολιτική
Προβολές: 15975 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Καθολικές Ανακοινώσεις
Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Σάβ 26 Σεπ 2009, 16:41
- Δ. Συζήτηση: Γνώσεις
Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.
Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...
Προβολές: 9702 • Σχόλια: 0 • Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]
- 1
- 2
-
Ποιος είναι online;
-
-
-
Συνολικά υπάρχουν 21 μέλη σε σύνδεση: 1 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 20 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 541 την Τετ 27 Νοέμ 2024, 21:40
-
Μενού
Ρολόι
-
Έναρξη Ιστοσελίδας
-
Online από: Σάβ. 27 Ιουν. 2009 για 16 Χρόνια 2 Μήνες και 18 Ημέρες
Αναζήτηση
Νεότερα μέλη
- Όνομα μέλους Εγγραφή
EYTYXIA 10 Ιουν
Lazaidistheodosis 04 Νοέμ
Apostolos Kyriakos 21 Ιουν
kakiasmeni 11 Σεπ
Mastoras 12 Μαρ
ax_kounelaki_ax 01 Φεβ
Erastis 31 Ιαν
WebMaster 31 Ιαν
Η Ομάδα μας
-
Γενέθλια
-
- Συγχαρητήρια:
p0nti0sss (44)
Τις επόμενες 10 ημέρες
sandra2 (38)
piomeno alogo (40)
Oraia-mou-despoinis (75)
primas (48)
Στυλ Ιστοσελίδας
Ο Σύνδεσμος μας
- Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:
HTML:
BBCode:
-
Ποιος ήταν εδώ;
-
Συνολικά υπήρχαν 1302 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 0 με απόκρυψη, 5 bots και 1297 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 4518 μεταξύ Παρ. 22 Αύγ. 2025 και Σάβ. 23 Αύγ. 2025
Φίλοι
- Συνδεμένοι
Χωρίς φίλους Συνδεμένους
Αποσυνδεμένοι
Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους
Η ομάδα
Τυχαίο Μέλος
Δημοσκόπιση
Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;
Στατιστικά
- Σύνολα
Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
Σύνολο θεμάτων 6813
Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
Σύνολο Σημειώσεων: 33
Σύνολο Συνημμένα: 3
Θέματα ανά ημέρα: 1
Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
Χρήστες ανά ημέρα: 0
Θέματα ανά χρήστη: 6
Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1
Σύνολο μελών 1075
Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA
Τελευταία bots
- Ahrefs [Bot]
Κυρ 14 Σεπ 2025, 13:15