• Το Γνωρίζατε;
  • Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία «Τιτανικός», ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!

  • Τελευταία νέα

Βενιζέλος: Ανύπαρκτο το φορολογικό σύστημα


Πρέπει να διορθώσουμε λάθη και κενά δεκαετιών, να αρθεί η μεγάλη αδικία σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων και αυτό είναι ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ανέφερε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο Ευ. Βενιζέλος.

Αναφορικά με το τέλος ακινήτων, ο υπουργός οικονομικών επανέλαβε ότι το δημόσιο θα καταβάλλει προσπάθεια να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα με ευαισθησία, ενώ σημείωσε ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται και "μετέχουν στην εθνική προσπάθεια".

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, κανείς, που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία να καταβάλει το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττει η ΔΕΗ, δεν θα δει να του κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα. Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, όλες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις, με όσο γίνεται μεγαλύτερη ευαισθησία και με πρακτικό πνεύμα. Αυτό είναι το περιεχόμενο της εγκυκλίου που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα.

Υπάρχει ένας μηχανισμός, εύκολος και αντιγραφειοκρατικός, ώστε να διορθωθούν όλα τα λάθη και οι παραλείψεις των αρχείων της ΔΕΗ, της ΓΓΠΣ, ώστε να έχουμε ένα αρχείο ακινήτων με το εμβαδόν, με την τιμή ζώνης, με την παλαιότητα. Όπου κάποιος πλήρωσε παραπάνω, αυτό θα συμψηφιστεί με τις επόμενες δόσεις. Και θα φροντίσουμε και οι δόσεις να είναι όσο γίνεται περισσότερες.

Δεν θα υπάρξει άνθρωπος σε κατάσταση ανάγκης -ανάπηρος, σε Μηχανική υποστήριξη, ή άνεργος χωρίς άλλα εισοδήματα- που να βρεθεί σε δυσκολία. Αλλά όποιος, παρά την πίεση που υφίσταται, έχει την δυνατότητα να πληρώσει, πρέπει να το κάνει γιατί αυτό είναι μια συλλογική, εθνική προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα και να την παραδώσουμε ακέραιη στα παιδιά μας.

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες με υπευθυνότητα σηκώνουν το βάρος, μετέχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ο ρυθμός εξόφλησης των τιμολογίων είναι ίδιος με τον συνήθη μέσο ρυθμό εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό για τη συμμετοχή και την υπευθυνότητα του λαού μας, ο οποίος κάνει αυτές τις θυσίες γιατί ξέρει πως πρέπει να βγούμε από την κρίση αλώβητοι και να ανοίξουμε ένα παράθυρο και μια ελπίδα στο μέλλον.

Όπου υπάρχουν και άλλα προβλήματα, θα τα εντοπίσουμε και θα τα λύσουμε με αυτό το πνεύμα, το οποίο πάντα πρέπει να κινεί τις ενέργειές μας. Γιατί όταν παίρνεις ένα γενικό μέτρο πάντα κάποιους αδικείς και κάποιους άλλους, ενδεχομένως, ευνοείς και αυτό πρέπει να αποκαθίσταται μετά, μέσα από τους εφαρμοστικούς κανόνες, όπως κάνουμε και στην περίπτωση αυτή».

Το φορολογικό μας σύστημα είναι ανύπαρκτο. Πρέπει να διορθώσουμε λάθη και κενά δεκαετιών, από συστάσεως ελληνικού κράτους. Πρέπει να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων και αυτό είναι ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης που αρχίζει σήμερα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2012.

Δημοσιογράφος: Χθες στη δήλωσή σας μιλήσατε για συμπολιτευόμενους της αντιπολίτευσης και αντιπολιτευόμενους της συμπολίτευσης. Θεωρείτε ότι κάποιοι μέσα στην Κυβέρνηση δεν σας βοηθούν και ποιοι είναι αυτοί;

Ευ. Βενιζέλος: «Η Κυβέρνηση που λαμβάνει και εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις είναι μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ζούμε τώρα την εμπειρία μιας τρικομματικής κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας. Αυτό αποτυπώνει και τη μεγάλη συναίνεση και τη μεγάλη ανοχή και ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας.

Αλλά, ο μηχανισμός αυτός είναι καινούργιος και είναι δύσκολο να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Χρειάζεται προσπάθεια και χρειάζεται και τα κόμματα που τώρα μετέχουν στην Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσουν –και ιδίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση- ότι δεν είναι πια αντιπολίτευση, αλλά είναι το δεύτερο κόμμα της συμπολίτευσης. Άρα, δεν μπορεί να έχουμε και το ένα και το άλλο. Δεν μπορείς να μετέχεις μόνο στο όφελος και όχι στο κόστος από μια τέτοια κίνηση, η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα και έχει ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδο αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό. Και αυτό, μέσα σε συνθήκες κρίσης που ταλαιπωρούν και ταλανίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια οικονομία, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

Μας θεωρούν ως ένα κακό παράδειγμα, επικαλούνται πάρα πολύ συχνά το όνομά μας για να μας επιπλήξουν. Αυτό δεν το αντέχει η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Πρέπει να δείξουμε ξανά το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και των Ελλήνων, μια χώρα με προσόντα, μια χώρα με ιστορία, μια χώρα η οποία έχει μοναδικά πλεονεκτήματα και κυρίως έχει πολίτες, οι οποίοι έχουν ταλέντα, έχουν χαρίσματα, έχουν ικανότητες, έχουν εργατικότητα. Ε, αυτά δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Πρέπει να προστατέψουμε την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την προοπτική του Έθνους και των Ελλήνων».

Προβολές: 320  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]


  • Άρθρα

Δημοσίευση Δίαιτα: Τα έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά


Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος. Πολλές φορές όμως οι δίαιτες ξεχνούν να σημειώνουν ορισμένα πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση ή επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Ιδού τα συνηθήστερα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρησ ...

Προβολές: 16639  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!


Η δίαιτα της NASA είναι ουσιαστικά μια χημική δίαιτα. Λέγεται έτσι γιατί δίνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη των 4 κιλών κάθε βδομάδα. Ουσιαστικά με τη δίαιτα αυτή χάνεις κιλά, γιατί υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε χημικά σοκ. Εκεί που είχες συνηθίσει τα τηγανητά και τα ροφήματα με πολλές θερμίδες, τα χάνεις και έτσι επέρχεται το σοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις, να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και τέλος η απώλεια κιλών.

Αν ακολουθήσετε ...

Προβολές: 13954  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι δέκα τροφές για μείωση βάρους και καύση λίπους


Μήλα
Τα μήλα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα και μάλιστα που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε μήλο περιέχει 5 γραμμάρια ινών, αλλά και πηκτίνη η οποία είναι ένα φυσικό στοιχείο καύσης λίπους. Τα μήλα δεν έχουν πολύ ζάχαρη ή θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για ισορροπημένη διατροφή για καύσεις και απώλεια βάρους.

Γιαούρτι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για οποιαδήπο ...

Προβολές: 13416  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Συμφωνία αμέσως αλλιώς... GAME OVER


Τον κώδωνα του κινδύνου στη νέα κυβέρνηση κρούει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας την να λάβει τις αποφάσεις της «το ταχύτερο δυνατό».

«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβρι ...

Προβολές: 18780  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Ριψοκίνδυνη στρατηγική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες


Πυκνή, πλήρης γεγονότων, η μικρή προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική της φάση, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με την οικονομία στο κέντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων σε ένα περιβάλλον φόβων και ανησυχιών για την επόμενη μέρα. Οι ψηφοφόροι βομβαρδίζονται από την αρχή της προεκλογικής περιόδου από δυσμενείς ειδήσεις, πληροφορίες και φήμες για την εξέλιξη της οικονομίας, για τους κινδύνους και τις απειλές που την καταδιώκουν, για τις καταθέσ ...

Προβολές: 15790  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.

Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...

Προβολές: 9574  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 17 μέλη σε σύνδεση: 3 εγγεγραμμένα, 0 με απόκρυψη και 14 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 541 την Τετ 27 Νοέμ 2024, 21:40





  • Ρολόι

  • Έναρξη Ιστοσελίδας
  • Online από: Σάβ. 27 Ιουν. 2009 για 16 Χρόνια 2 Μήνες και 14 Ημέρες


  • Αναζήτηση

  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Η Ομάδα μας

  •  Γενέθλια

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  • Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 1191 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 0 με απόκρυψη, 4 bots και 1187 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 4518 μεταξύ Παρ. 22 Αύγ. 2025 και Σάβ. 23 Αύγ. 2025


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Σεπ. 2025
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Δευ 13 Ιούλ 2009, 22:32
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    Δεν υπάρχουν ψήφοι
    Είναι Χάλια

    Δεν υπάρχουν ψήφοι

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1075
    Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA

  • Τελευταία bots
  • Ahrefs [Bot]
    Τετ 10 Σεπ 2025, 10:01