• Το Γνωρίζατε;
  • Το 1630 ο γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες, για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!

  • Τελευταία νέα

ΕΛΑΣ: Τα δακρυγόνα... χορεύουν σάμπα!


Σάμπα από... βραζιλιάνικα δακρυγόνα «χορεύουν» τις τελευταίες εβδομάδες - χωρίς να το ξέρουν - χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος και στα... πέριξ! Τα ΜΑΤ προμηθεύονται πλέον από τη μακρινή Βραζιλία χημικά που θεωρούνται φτηνά και ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταστολή των επεισοδίων.

Τα δακρυγόνα έρχονται από εργοστάσιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο και ρίχνονται κατ' ευθείαν στους ελληνικούς δρόμους, δηλαδή από τις εξεγέρσεις και τα επεισόδια στις φαβέλες, στη... λεωφόρο Αμαλίας. Την ίδια ώρα σε νεώτερο έγγραφο που συνέταξε στις 12 Ιουλίου 2011 το Γενικό Χημείο του Κράτους σχετικά με την επικινδυνότητα των χημικών καταγράφεται η ιδιότυπη άποψη «προς το παρόν(;) δεν θεωρείται επικίνδυνη η χρήση τους». Παραμένει άγνωστο ωστόσο τι θα εκτιμηθεί στο μέλλον και πόσο μπορεί να αλλάξουν εκ των υστέρων τα δεδομένα σε βάρος της υγείας δεκάδων χιλιάδων πολιτών.

Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες συνεχείς διαγωνισμούς για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε χημικά και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις οδομαχίες με κουκουλοφόρους και για τον περιορισμό των επεισοδίων. Μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ προμηθευόταν δακρυγόνα από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και το Ισραήλ που θεωρούνται οι ειδικοί στην κατασκευή τέτοιου είδους υλικών.

Ομως το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλο τμήμα της σχετικής προμήθειας και κυρίως στα επονομαζόμενα δακρυγόνα «ξηράς κόνεως» γίνεται από τη Βραζιλία και ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής αμυντικού εξοπλισμού στο Ρίο Ντε Ιανέιρο. Ετσι, αν οι συμμετέχοντες σε διαδηλώσεις δακρύζουν ή νιώθουν δυσφορία θα πρέπει να ξέρουν ότι... «για όλα φταίει το Ρίο». Οπως ανέφεραν στελέχη των ΜΑΤ, «η Βραζιλία παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη στον τομέα αυτό και η επιλογή των δακρυγόνων έγινε μετά από πολύμηνες διαδικασίες με βάση τις ύλες και τις προσφερόμενες τιμές».

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί σε θέματα ασφαλείας διατυπώνουν την άποψη ότι τέτοιου τύπου δακρυγόνα «ξηράς κόνεως», αμέσως μετά την εκτόξευσή τους καθίστανται ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών αφού η συγκεκριμένη χημική «σκόνη» που περιέχουν επικάθεται στα ρούχα αλλά και στο έδαφος. Αποτέλεσμα είναι επί σειρά ημερών να «δηλητηριάζει» τους πολίτες και να προκαλεί έντονη δυσφορία, ενώ ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους δημιουργεί διαρκή αναπνευστικά προβλήματα.

Αντιθέτως εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης εταιρείας ανέφερε στο «Βήμα» ότι «η σχετική εισαγωγή χημικών για την αντιμετώπιση επεισοδίων γίνεται με όλες τις προδιαγραφές που ορίζουν αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κι όλα γίνονται υπό τον έλεγχο της ΕΛΑΣ. Εξάλλου υπάρχουν και τα δακρυγόνα... νέφους όπου η χημική ύλη διαχέεται προς τα ψηλά. Ομως εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος αν φυσάει αέρας το χημικό νέφος να μεταφερθεί σε άλλα σημεία της πόλης...».

Μετά τα επεισόδια του περασμένου Ιουνίου και ύστερα από σχετική ενέργεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το Γενικό Χημείο του Κράτους εξέτασε μία σειρά από δείγματα χημικών που είχαν ριχθεί στην πλατεία Συντάγματος. Στο έγγραφο - απάντηση του Γενικού Χημείου του Κράτους μνημονεύεται σχετικά με τη χημική ουσία CS που περιέχουν τα δακρυγόνα ότι «προς το παρόν δεν αξιολογείται σε επικίνδυνο επίπεδο». Οσον αφορά τις αναφορές περί επικινδυνότητας των δακρυγόνων που ρίχνονται σε κλειστούς χώρους σημειώνεται ότι «δεν έχουμε στην διάθεση μας σχετικές μετρήσεις». Τέλος σχετικά με τη χρήση «ληγμένων δακρυγόνων», στο έγγραφο του Γενικού Χημείου σημειώνεται ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα σχετική ανάλυσης από τα δείγματα που προσκομίσθηκαν...».

Προβολές: 278  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]


  • Άρθρα

Δημοσίευση Δίαιτα: Τα έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά


Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος. Πολλές φορές όμως οι δίαιτες ξεχνούν να σημειώνουν ορισμένα πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση ή επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Ιδού τα συνηθήστερα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρησ ...

Προβολές: 16798  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!


Η δίαιτα της NASA είναι ουσιαστικά μια χημική δίαιτα. Λέγεται έτσι γιατί δίνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη των 4 κιλών κάθε βδομάδα. Ουσιαστικά με τη δίαιτα αυτή χάνεις κιλά, γιατί υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε χημικά σοκ. Εκεί που είχες συνηθίσει τα τηγανητά και τα ροφήματα με πολλές θερμίδες, τα χάνεις και έτσι επέρχεται το σοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις, να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και τέλος η απώλεια κιλών.

Αν ακολουθήσετε ...

Προβολές: 14109  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι δέκα τροφές για μείωση βάρους και καύση λίπους


Μήλα
Τα μήλα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα και μάλιστα που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε μήλο περιέχει 5 γραμμάρια ινών, αλλά και πηκτίνη η οποία είναι ένα φυσικό στοιχείο καύσης λίπους. Τα μήλα δεν έχουν πολύ ζάχαρη ή θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για ισορροπημένη διατροφή για καύσεις και απώλεια βάρους.

Γιαούρτι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για οποιαδήπο ...

Προβολές: 13660  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Συμφωνία αμέσως αλλιώς... GAME OVER


Τον κώδωνα του κινδύνου στη νέα κυβέρνηση κρούει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας την να λάβει τις αποφάσεις της «το ταχύτερο δυνατό».

«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβρι ...

Προβολές: 18967  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Ριψοκίνδυνη στρατηγική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες


Πυκνή, πλήρης γεγονότων, η μικρή προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική της φάση, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με την οικονομία στο κέντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων σε ένα περιβάλλον φόβων και ανησυχιών για την επόμενη μέρα. Οι ψηφοφόροι βομβαρδίζονται από την αρχή της προεκλογικής περιόδου από δυσμενείς ειδήσεις, πληροφορίες και φήμες για την εξέλιξη της οικονομίας, για τους κινδύνους και τις απειλές που την καταδιώκουν, για τις καταθέσ ...

Προβολές: 15966  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.

Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...

Προβολές: 9689  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 28 μέλη σε σύνδεση: 1 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 27 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 541 την Τετ 27 Νοέμ 2024, 21:40





  • Ρολόι

  • Έναρξη Ιστοσελίδας
  • Online από: Σάβ. 27 Ιουν. 2009 για 16 Χρόνια 2 Μήνες και 17 Ημέρες


  • Αναζήτηση

  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Η Ομάδα μας

  •  Γενέθλια

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  • Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 1083 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 0 με απόκρυψη, 4 bots και 1079 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 4518 μεταξύ Παρ. 22 Αύγ. 2025 και Σάβ. 23 Αύγ. 2025


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Σεπ. 2025
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1 2 3 4 5 6
    7 8 9 10 11 12 13
    14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Σάβ 22 Αύγ 2009, 00:24
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    Δεν υπάρχουν ψήφοι
    Είναι Χάλια

    Δεν υπάρχουν ψήφοι

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1075
    Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA

  • Τελευταία bots
  • Ahrefs [Bot]
    Σάβ 13 Σεπ 2025, 22:32