• Το Γνωρίζατε;
  • Ο σερ Μάιλς Πάτριτζ έπαιξε με τον Ερρίκο τον Η' στα ζάρια τις καμπάνες της εκκλησίας του Αγ. Παύλου. Τελικά, κέρδισε ο πρώτος και πήρε το βραβείο του.

  • Τελευταία νέα

Ευ. Βενιζέλος: «Δεν απαιτούνται νέα μέτρα»


«Δεν απαιτούνται νέα μέτρα, δεν απαιτούνται νέες περικοπές, νέες θυσίες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εφαρμοσθούν όσα έχουν ψηφιστεί». Ο Υπουργός υποσχέθηκε αξιοπρεπή και δίκαιη κατανομή των βαρών και «αποκατάσταση των αδικιών».

«Εχει μειωθεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «έχουμε φτάσει στο όριο να διαρραγεί η συνοχή της κοινωνίας μας». Ο υπουργός σημείωσε επίσης: «Είναι η ώρα με αποκατάσταση αδικιών και ανισοτήτων να πορευθούμε και να βγάλουμε τη χώρα από αυτή τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει λόγω συσσωρευμένων ιστορικών πολιτικών λαθών. Δεν είναι η ώρα ούτε για καταγραφή ούτε για επιμερισμό ευθυνών, είναι η ώρα της συσπείρωσης, της συλλογικής δράσης, της ελπίδας και της προοπτικής».

Ο Υπουργός καλωσόρισε το νέο υφυπουργό Οικονομικών, καθηγητή κ. Γ. Μουρμούρα, τον οποίο ανέφερε ότι γνωρίζει από την εποχή που ήταν «κατά κάποιο τρόπο» φοιτητής του. «Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει στην επιτυχία των καταστατικών σκοπών της νέας μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας, κυβέρνησης εθνικής ενότητας» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Η συνεργασία είμαι βέβαιος ότι θα είναι άψογη και θα ενισχυθεί και η διαπραγματευτική μας ομάδα με την τρόικα». Μετά τη συνέντευξη ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του κ. Βενιζέλου με συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Mετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο κ. Μουρμούρας δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, όπως βεβαίως και τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στην εκπλήρωση της συγκεκριμένης αποστολής της νέας αυτής μεταβατικής Κυβέρνησης με γνώμονα πάντα την ευημερία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού»

Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε τις επόμενες προτεραιότητες ως εξής:

1. Εμπρόθεσμη εκταμίευση της 6ης δόσης 8 δισ. των 8 δις. ευρώ πριν τις 15 Δεκεμβρίου. Εφόσον γίνουν οι προαπαιτούμενες ενέργειες ως την Τρίτη θα υπάρξει ακόμα και τηλεφωνική απόφαση Eurogroup ως τις 17 Νοεμβρίου ενώ το ΔΝΤ θα συνεδριάσει 21 Νοεμβρίου. Ως την Τρίτη θα έχουν διευθετηθεί οι ελάχιστες διαχειριστικές και διοικητικές λεπτομέρειες. Παραλλήλως απαιτείται πολιτική επιβεβαίωση των δεσμεύσεων της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.

2.Εναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση, που θα έχουν ολοκληρωθεί πριν τα τέλη Δεκεμβρίου. «Είναι λίγα τα πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε ή να μεταβάλουμε» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

3. Κατάθεση και η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 -το αργότερο μέχρι τις 21 Νοεμβρίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή. Την προσεχή εβδομάδα θα εγκριθεί από το υπουργικό Συμβούλιο. Βασικά χαρακτηριστικά: δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος 1,2% του ΑΕΠ το 2012 και μείωση του δημόσιου χρέους ακόμα και 5 δισ. ευρώ το 2012 ή συνολικά 14 δισ. ευρώ την τριετία 2012 -2014.

4.Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για το κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους με τους ιδιώτες, απαιτείται διαμόρφωση του νομικού πλαισίου και στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2012.

«Εχουμε τις καλύτερες πολιτικές προϋποθέσεις για να επιτύχουμε κάτι καλό. Βρισκόμαστε σε κατάσταση θετικής αναμονής και όλοι μας δίνουν μια νέα ευκαιρία. Πρέπει να την τιμήσουμε και την αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Νιώθω πιο ισχυρός πιο έτοιμος για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση αναμένει την εκταμίευση 88 δισ. ευρώ ως τις αρχές Μαρτίου από το πρώτο και δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ: 30 δισ. ευρώ για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 30 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις για την ανταλλαγή ομολόγων και 20 δισ. ευρώ για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του προϋπολογισμού πλέον των 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης που εκτιμάται ότι θα εκταμιευθεί μέσα στο μήνα.
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα η τρόικα, τυπικώς για την έναρξη των διαβουλεύσεων για το νέο πρόγραμμα. Ουσιαστικά ο έλεγχος θα αφορά σε πρώτη φάση το κατά πόσον τηρούνται οι δεσμεύσεις (prior actions) για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα και ο επικεφαλής της «ομάδας δράσης» της Κομισιόν κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ.
Το οικονομικό επιτελείο είχε σύντομη συνάντηση με τον νέο Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο στη Βουλή και το βράδυ της Παρασκευής.

H ομιλία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

«Καταρχάς, πιστεύω ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και των Υφυπουργών και του συναδέλφου του κ. Πάγκαλου, του Αντιπροέδρου, λέγοντας ότι σας ευχαριστούμε θερμά γιατί δεχτήκατε να αναλάβετε αυτά τα δύσκολα αλλά και ελπιδοφόρα καθήκοντα και γιατί μας τιμήσατε με την πρότασή σας να μετάσχουμε στην κυβέρνηση αυτή.

Υπάρχει σήμερα συσσωρευμένη στην ελληνική κοινωνία ανασφάλεια, πικρία και δυσπιστία. Αυτό είναι ένα υπόστρωμα εκρηκτικό αλλά ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει και ως μια πολύ θετική δύναμη αναγέννησης των προσδοκιών και των ελπίδων. Ήδη οι έρευνες της κοινής γνώμης καταγράφουν μια πολύ θετική υποδοχή της νέας κυβέρνησης. Άρα επωμίζεστε και επωμιζόμαστε ένα πάρα πολύ μεγάλο βάρος.

Υπάρχει μια αλλαγή σελίδας στον πολιτικό πολιτισμό της χώρας με τη συμφωνία των τριών κομμάτων. Έχει συντελεστεί μια αλλαγή ιστορικού χαρακτήρα. Η αλλαγή αυτή θα μας επιτρέψει να ξαναγνωριστούμε όλοι και να λειτουργήσουμε με μεγαλύτερη νηφαλιότητα, ωριμότητα, ενότητα, συναίνεση, σύνεση και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος γιατί έχω ζήσει και την περιπέτεια των τελευταίων 5 μηνών από την πολύ κρίσιμη θέση του Υπουργού Οικονομικών και ως εκ τούτου μπορώ να καταλάβω και να διαισθανθώ αυτές τις αλλαγές οι οποίες μπορούν να συντελεστούν.

Τώρα, η επόμενη εβδομάδα είναι μια εβδομάδα ιδιαίτερα απαιτητική και πυκνή, γιατί πρέπει να παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις και να παρασχεθεί η πανηγυρική ψήφος εμπιστοσύνης με την υπερπλειοψηφία που διαθέτει η παρούσα κυβέρνηση στη Βουλή. Αυτό είναι το εύκολο.

Πρέπει ταυτόχρονα να προετοιμαστεί και να κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2012 και αυτό πρέπει να γίνει ει δυνατόν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Άρα, πρέπει το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει συζητήσει και να έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό και να έχουν γίνει ταχύρρυθμες συνεννοήσεις του Υπουργείου Οικονομικών με όλα τα κόμματα για τα σημεία του προϋπολογισμού που τους ενδιαφέρουν, ιδίως για το σκέλος των δημοσίων δαπανών.

Πρέπει να προχωρήσουμε ένα τουλάχιστον νομοθέτημα, το οποίο αφορά τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, την παροχή εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες, το οποίο καθυστερεί και το οποίο κατεπείγει.

Πρέπει να κάνουμε όλα όσα προαπαιτούνται για την έκτη δόση, γιατί δεν έχουμε μόνο πολιτικά προαπαιτούμενα, έχουμε και διαχειριστικά προαπαιτούμενα, prior actions δηλαδή για την έκτη δόση, ώστε να μπορέσει το EUROGROUP έστω με τηλεφωνική διάσκεψη στις 17 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση.

Άρα, ως τότε πρέπει να έχουν γίνει όλες οι ενέργειες. Απομένουν ορισμένες διοικητικού και διαχειριστικού χαρακτήρα λεπτομέρειες αλλά απομένει και η εκπλήρωση των πολιτικών προϋποθέσεων, τις οποίες όλοι ξέρετε με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Και πρέπει να ξεκινήσουμε και επίσημα και δημόσια τη διαδικασία της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, δηλαδή πρέπει να γίνει αναγγελία του PSI ει δυνατόν τη Δευτέρα. Θα έχουμε την ευκαιρία να συνεννοηθούμε αλλά αυτό επείγει, δεν μπορούμε να το καθυστερήσουμε περισσότερο από Δευτέρα, Τρίτη. Και αυτό είναι μέσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Άρα, να έχουμε υπόψη ότι αυτά είναι που πρέπει να γίνουν. Έχουμε έναν κατάλογο με τις αναγκαίες ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Θα το συζητήσουμε στην πρώτη ουσιαστική συζήτηση που θα γίνει στο επίπεδο του Υπουργικού Συμβουλίου. Θα σας στείλω στα γραφεία σας τις υποχρεώσεις κάθε Υπουργείου σε σχέση με τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την έκτη δόση και σε σχέση με το πρόγραμμα προσαρμογής, σε σχέση με την πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής και ιδίως αυτά που προβλέπονται για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012. Γιατί αυτά πρέπει να τα περιλάβετε στα σημειώματα που θα στέλνονται στον Πρωθυπουργό για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, γιατί είναι αναγκαίες και αναγκαστικές κινήσεις που πρέπει να κάνει κάθε Υπουργείο.

Και αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν την εβδομάδα αυτή, σας τα είπα υπαινιχτικά με όσα ανέφερα προηγουμένως, θα μας δοθεί η ευκαιρία φαντάζομαι κάποια στιγμή πριν τη Δευτέρα να τα συζητήσουμε διεξοδικότερα.

Άρα, αύριο το πρωί να αξιοποιήσουμε όλη την ημέρα και ει δυνατόν και την Κυριακή προκειμένου να κάνουμε όλες τις συνεννοήσεις που απαιτείται σε διμερές διυπουργικό επίπεδο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αυτά τα θέματα.

Όπου χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις Διυπουργικών Επιτροπών και ιδίως της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων επίσης θα σας έρθουν δια περιφοράς να υπογράψετε τα σχετικά κείμενα. Εάν υπάρχει κάποιο θέμα που οποιοσδήποτε από εσάς το θεωρεί σοβαρό, θα κάνουμε και κανονική συνεδρίαση για να τα αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά».

Προβολές: 407  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]


  • Άρθρα

Δημοσίευση Δίαιτα: Τα έξι λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να χάσετε κιλά


Οι διάφορες δίαιτες εστιάζουν συνήθως στον περιορισμό των θερμίδων και την αποφυγή συγκεκριμένων τροφών που δεν βοηθούν στο να χάσουμε κιλά και βάρος. Πολλές φορές όμως οι δίαιτες ξεχνούν να σημειώνουν ορισμένα πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση ή επιτάχυνση του μεταβολισμού μας. Ιδού τα συνηθήστερα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά.

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτοκομικά
Οι μύες είναι απαραίτητοι για τη διατήρησ ...

Προβολές: 14660  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!


Η δίαιτα της NASA είναι ουσιαστικά μια χημική δίαιτα. Λέγεται έτσι γιατί δίνει απώλεια βάρους μεγαλύτερη των 4 κιλών κάθε βδομάδα. Ουσιαστικά με τη δίαιτα αυτή χάνεις κιλά, γιατί υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε χημικά σοκ. Εκεί που είχες συνηθίσει τα τηγανητά και τα ροφήματα με πολλές θερμίδες, τα χάνεις και έτσι επέρχεται το σοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καύσεις, να επιταχύνεται ο μεταβολισμός και τέλος η απώλεια κιλών.

Αν ακολουθήσετε ...

Προβολές: 11865  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι δέκα τροφές για μείωση βάρους και καύση λίπους


Μήλα
Τα μήλα είναι από τα πιο υγιεινά φρούτα και μάλιστα που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε μήλο περιέχει 5 γραμμάρια ινών, αλλά και πηκτίνη η οποία είναι ένα φυσικό στοιχείο καύσης λίπους. Τα μήλα δεν έχουν πολύ ζάχαρη ή θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό σνακ για ισορροπημένη διατροφή για καύσεις και απώλεια βάρους.

Γιαούρτι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για οποιαδήπο ...

Προβολές: 11091  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Συμφωνία αμέσως αλλιώς... GAME OVER


Τον κώδωνα του κινδύνου στη νέα κυβέρνηση κρούει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, καλώντας την να λάβει τις αποφάσεις της «το ταχύτερο δυνατό».

«Οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν ταχύτατα προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα που προκάλεσε η προκήρυξη εκλογών, η μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα και η απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στις αγορές τον Οκτώβρι ...

Προβολές: 16688  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Ριψοκίνδυνη στρατηγική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες


Πυκνή, πλήρης γεγονότων, η μικρή προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική της φάση, όπως ακριβώς ξεκίνησε: με την οικονομία στο κέντρο της αντιπαράθεσης των κομμάτων σε ένα περιβάλλον φόβων και ανησυχιών για την επόμενη μέρα. Οι ψηφοφόροι βομβαρδίζονται από την αρχή της προεκλογικής περιόδου από δυσμενείς ειδήσεις, πληροφορίες και φήμες για την εξέλιξη της οικονομίας, για τους κινδύνους και τις απειλές που την καταδιώκουν, για τις καταθέσ ...

Προβολές: 13836  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.

Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...

Προβολές: 8167  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 16 μέλη σε σύνδεση: 3 εγγεγραμμένα, 0 με απόκρυψη και 13 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 541 την Τετ 27 Νοέμ 2024, 21:40





  • Ρολόι

  • Έναρξη Ιστοσελίδας
  • Online από: Σάβ. 27 Ιουν. 2009 για 15 Χρόνια 11 Μήνες και 26 Ημέρες


  • Αναζήτηση

  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Η Ομάδα μας

  •  Γενέθλια
  • Κανένα μέλος δεν έχει γενέθλια σήμερα
    Τις επόμενες 10 ημέρες
    badspenser (33)
    fotia (85)
    karmen (61)
    thomas (35)

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  • Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 1437 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 0 με απόκρυψη, 5 bots και 1432 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 2675 μεταξύ Κυρ. 8 Ιουν. 2025 και Δευ. 9 Ιουν. 2025


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Ιουν. 2025
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Τρί 14 Ιούλ 2009, 13:23
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    Δεν υπάρχουν ψήφοι
    Είναι Χάλια

    Δεν υπάρχουν ψήφοι

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1075
    Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA

  • Τελευταία bots
  • Ahrefs [Bot]
    Κυρ 22 Ιουν 2025, 13:12