• Το Γνωρίζατε;
  • Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου στο ηλιακό μας σύστημα είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Αρη!

  • Τελευταία νέα

Δημοσίευση Το όφελος του μελιού για την υγεία της καρδιάς


Είναι γνωστό ότι η LDL, γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη, προκαλεί στένωση των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τα ζωτικά όργανα όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, τα νεφρά και τα έντερα.
Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες επιμένουν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει τακτική άσκηση και διατροφή απαλλαγμένη από τρόφιμα με πολλά κορεσμένα και trans λιπαρά και πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής α ...

Προβολές: 12386  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Χάστε βάρος με μέλι και κανέλα!


Αν όλες οι προσπάθειές σας για απώλεια βάρους έχουν πέσει στο κενό, πριν απελπιστείτε τελείως και τα παρατήσετε, δοκιμάστε τη μέθοδο αδυνατίσματος με μέλι.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να συνδυάσετε σε ρόφημα το μέλι με κανέλα και λεμόνι.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα επιστημονικής έρευνας, όταν το μέλι δοκιμάστηκε σε υπέρβαρους ασθενείς, όχι μόνο βοήθησε στην απώλεια βάρους, αλλά απέτρεψε παράλληλα την αύξησή του, ενώ παρείχε προστασία ...

Προβολές: 9430  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι ιδιότητες του μελιού ευεργετικές για την υγεία


Οι επιστήμονες βρήκαν στοιχεία για το μέλι που κανείς δεν γνώριζε στο παρελθόν!

Οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του μελιού έχουν επιβεβαιωθεί από πληθώρα ερευνών και σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο πιο σκούρο χρώμα έχει, τόσο πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι.

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε σάκχαρα σε συνδυασμό με την παχύρρευστη μορφή του, το καθιστούν αποτελεσματικό αντίπαλο των μικροβίων που παρουσ ...

Προβολές: 9469  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Και συνδρομητικές υπηρεσίες από Digea;


Η λειτουργία του ΑΝΤ next TV θα είναι το πρόκριμα για το επόμενο βήμα των ιδιωτικών καναλιών.
Η πρόθεση τους να παρέχουν και συνδρομητικές υπηρεσίες είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Digea ανέθεσε σε εταιρεία του εξωτερικού τη διενέργεια μελέτης για τη δυνατότητα παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την πιθανή ίδρυση θυγατρικής εταιρείας.
Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις προκύπτει ότι θα μπορού ...

Προβολές: 11083  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Πόσους τηλεοπτικούς σταθμούς χωράει το τηλεοπτικό φάσμα;


Πόσους τηλεοπτικούς σταθμούς χωράει ο κάθε πολυπλέκτης (τηλεοπτικός δίαυλος) ανάλογα με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται;

Α. Τεχνολογία DVB-T (η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα στη χώρα μας)

Ο κάθε πολυπλέκτης έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 12 προγράμματα τυπικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) ή 4 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD).

Σήμερα η χώρα μας διαθέτει 4 πολυπλέκτες για μετάδοση ιδιωτικών τηλεοπτικών ...

Προβολές: 9065  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]



  • Άρθρα

ΔΝΤ: Σκληρές αλήθειες για την Ευρώπη από μια τολμηρή Λαγκάρντ


Η Ευρωπαία υποψήφια για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά αχυράνθρωπος της Ευρώπης. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Κριστίν Λαγκάρντ ασπάστηκε απόψεις που διαφέρουν ριζικά από όσα τολμάνε να λένε ή ενδεχομένως και να σκέφτονται οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης.



Στη συνδιάσκεψη των κεντρικών τραπεζιτών που έγινε πριν μια βδομάδα στο Τζάκσον Χολ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ παραβίασε τις δύο περισσότερο παγιωμένες ευρωπαϊκές θέσεις για την παρούσα κρίση. Πρώτον, είπε ότι μπορεί να υπάρξει υπερβολή από κάτι καλό – στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερβολή μιας επιθετικής δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Δεύτερον, υπαινίχθηκε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε τα ευρωπαϊκά τεστ αντοχής και οι δημόσιες διαβεβαιώσεις.

Οι Ευρωπαίοι έσπευσαν να εκφράσουν ρητά την ενόχλησή τους. Για παράδειγμα, πρώτος ο ομοεθνής της κ. Λαγκάρντ Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης Κριστιάν Νουαγιέ έσπευσε να δηλώσει για την πρώην υπουργό της χώρας του πως ‘είτε οι επιτελείς του ΔΝΤ δεν την έχουν ενημερώσει σωστά είτε δεν αναφέρεται στις γαλλικές τράπεζες’, ενώ η Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγκάντο είπε ότι το ΔΝΤ έχει ‘προκατειλημμένες θέσεις’ και ότι ‘βλέπει μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων’. Μια βδομάδα μετά, δηλαδή χτες, ακολούθησε και η διαρροή του προσχεδίου της έκθεσης του ΔΝΤ που αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να έχουν κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 200 δις ευρώ προκαλώντας νέες ανατριχίλες στους Ευρωπαίους.

Κι όμως, η πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν διευθύντρια του ΔΝΤ έχει δίκιο. Πέρα από την χρήσιμη συμβολή της στην πολιτική συζήτηση ωστόσο, οι απόψεις που εξέφρασε καθώς και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων σε αυτές υποδεικνύουν πως η σημασία του ΔΝΤ είναι τόσο πολιτική όσο και τεχνική.

Η κ. Λαγκάρντ υπέδειξε κάτι που αποτελεί κοινό τόπο – ότι σε περίπτωση που η δημοσιονομική σύσφιξη είναι πολύ ταχεία μπορεί να πλήξει την ανάκαμψη της οικονομίας και να υπονομεύσει την αξιοπιστία των αγορών ομολόγων. Αλλά με τον τρόπο αυτό έπληξε τη θέση που αποτελεί την κυρίαρχη άποψη σήμερα στην Ευρωζώνη – ότι οι δημοσιονομικές περικοπές είναι η ενδεδειγμένη θεραπεία, ανεξάρτητα από τα συμπτώματα του ασθενούς – και όχι μόνο σε αυτήν. Πιθανόν να είχε στο μυαλό της και τη Βρετανία, που εμφανίζει οικονομική στασιμότητα καθόλου άσχετη με τις φιλόδοξες και επιτυχείς δημοσιονομικές περικοπές της κυβέρνησης Κάμερον.

Συν τοις άλλοις, ο διάχυτος πανικός των Ευρωπαίων σχεδιαστών πολιτικής απέναντι στην έκκληση Λαγκάρντ για επιβολή της αποκατάστασης της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών και για την επισήμανση τρύπας 200 δις ευρώ δείχνει ότι η νέα διευθύντρια του ΔΝΤ έχει αγγίξει ευαίσθητα νεύρα μέσα στους κύκλους που μέχρι πρόσφατα ανήκε και η ίδια.

Δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν η Κριστίν Λαγκάρντ είδε το φως το αληθινό στην Αμερική με τη βοήθεια των νέων συμβούλων της ή αν ίσως τώρα δηλώνει ό,τι πάντα πίστευε και ως Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δεν μπορούσε να το πει. Σε κάθε περίπτωση όμως προκαλεί ανησυχία η αντίθεση ανάμεσα στις σημερινές ειλικρινείς προειδοποιήσεις της κ. Λαγκάρντ και την ψευδή αισιοδοξία που εκπέμπουν οι περισσότεροι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Γιατί μας δείχνει ότι εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με τις αρμοδιότητες επίλυσης της κρίσης της Ευρωζώνης δεν αντέχουν να δουν την αληθινή κατάσταση των πραγμάτων και να καταλήξουν στα λογικά συμπεράσματα ή το κάνουν μεν, αλλά δεν μας το λένε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση όλα αυτά δεν προμηνύουν τίποτα καλό για την Ευρωζώνη. Δεν είναι δυνατόν να ελπίζουμε σε αποτελεσματικές λύσεις όταν γίνεται κακή διάγνωση του προβλήματος. Οι πολιτικοί ηγέτες μπορεί να θεωρούν ως συλλογική τους ευθύνη να μην διαταράσσουν τις αγορές ή τους ψηφοφόρους τους. Αλλά επιμένοντας ότι όλα είναι υπό έλεγχο, καθιστούν ακόμη δυσκολότερη την επίλυση των προβλημάτων που – παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις τους – είναι πάντα εδώ, μαζί μας.

Προβολές: 462  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]

  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.

Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...

Προβολές: 9212  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 34 μέλη σε σύνδεση: 1 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 33 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 541 την Τετ 27 Νοέμ 2024, 21:40





  • Ρολόι

  • Έναρξη Ιστοσελίδας
  • Online από: Σάβ. 27 Ιουν. 2009 για 16 Χρόνια 2 Μήνες και 1 Ημέρα


  • Αναζήτηση

  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Η Ομάδα μας

  •  Γενέθλια
  • Κανένα μέλος δεν έχει γενέθλια σήμερα
    Τις επόμενες 10 ημέρες
    ni kos (50)
    loykas (39)
    MrG0ld (35)
    maria_nazou (36)

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  • Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 1114 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 0 με απόκρυψη, 3 bots και 1111 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 4518 μεταξύ Παρ. 22 Αύγ. 2025 και Σάβ. 23 Αύγ. 2025


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Αυγ. 2025
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Δευ 13 Ιούλ 2009, 23:34
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    Δεν υπάρχουν ψήφοι
    Είναι Χάλια

    Δεν υπάρχουν ψήφοι

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1075
    Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA

  • Τελευταία bots
  • Ahrefs [Bot]
    Πέμ 28 Αύγ 2025, 22:54