Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες επιμένουν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει τακτική άσκηση και διατροφή απαλλαγμένη από τρόφιμα με πολλά κορεσμένα και trans λιπαρά και πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής α ...
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Οι Έλληνες, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι οι μοναδικοί ευρωπαίοι που τηρούν ευλαβικά την συνήθεια του μεσημεριανού ύπνου. Αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτει η αρτηριακή πίεση και να μην έχουν πρόβλημα καρδιάς.
-
Τελευταία νέα
-
Δημοσίευση Το όφελος του μελιού για την υγεία της καρδιάς
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Πέμ 14 Φεβ 2019, 23:08
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες επιμένουν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει τακτική άσκηση και διατροφή απαλλαγμένη από τρόφιμα με πολλά κορεσμένα και trans λιπαρά και πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής α ...
Προβολές: 12386 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Χάστε βάρος με μέλι και κανέλα!
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Πέμ 14 Φεβ 2019, 22:47
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να συνδυάσετε σε ρόφημα το μέλι με κανέλα και λεμόνι.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα επιστημονικής έρευνας, όταν το μέλι δοκιμάστηκε σε υπέρβαρους ασθενείς, όχι μόνο βοήθησε στην απώλεια βάρους, αλλά απέτρεψε παράλληλα την αύξησή του, ενώ παρείχε προστασία ...
Προβολές: 9430 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Οι ιδιότητες του μελιού ευεργετικές για την υγεία
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Πέμ 14 Φεβ 2019, 22:26
- Δ. Συζήτηση: Υγεία
Οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του μελιού έχουν επιβεβαιωθεί από πληθώρα ερευνών και σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο πιο σκούρο χρώμα έχει, τόσο πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι.
Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε σάκχαρα σε συνδυασμό με την παχύρρευστη μορφή του, το καθιστούν αποτελεσματικό αντίπαλο των μικροβίων που παρουσ ...
Προβολές: 9469 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Και συνδρομητικές υπηρεσίες από Digea;
- Δημοσιεύτηκε από: Aris » Τρί 23 Μάιος 2017, 12:08
- Δ. Συζήτηση: Τεχνολογία
Η πρόθεση τους να παρέχουν και συνδρομητικές υπηρεσίες είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Digea ανέθεσε σε εταιρεία του εξωτερικού τη διενέργεια μελέτης για τη δυνατότητα παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την πιθανή ίδρυση θυγατρικής εταιρείας.
Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις προκύπτει ότι θα μπορού ...
Προβολές: 11083 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
Δημοσίευση Πόσους τηλεοπτικούς σταθμούς χωράει το τηλεοπτικό φάσμα;
- Δημοσιεύτηκε από: Aris » Τρί 23 Μάιος 2017, 12:01
- Δ. Συζήτηση: Τεχνολογία
Α. Τεχνολογία DVB-T (η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα στη χώρα μας)
Ο κάθε πολυπλέκτης έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 12 προγράμματα τυπικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) ή 4 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD).
Σήμερα η χώρα μας διαθέτει 4 πολυπλέκτες για μετάδοση ιδιωτικών τηλεοπτικών ...
Προβολές: 9065 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]
-
Πρόσφατα
-
-
Άρθρα
-
Κρέας αξίας 230.000 ευρώ
- Δημοσιεύτηκε από: Admin » Σάβ 03 Σεπ 2011, 10:46
- Δ. Συζήτηση: Έρευνα & Τεχνολογία
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ, χρησιμοποιούν χιλιάδες βλαστικά κύτταρα ζώων για να δημιουργήσουν ολόκληρα κομμάτια τεχνητού (εργαστηριακού) κρέατος, που θα μπορούσε και ονομαστεί "κρέας του σωλήνα", κατ' αναλογία με τα "παιδιά του σωλήνα". Τα βλαστοκύτταρα των ζωικών κυττάρων πολλαπλασιάζονται σε ελεγχόμενες συνθήκες στο εργαστήριο και παράγουν τμήματα μυϊκού ιστού, τον οποίο μετά μπορεί να μεταχειριστεί κανείς σαν κομμάτι κρέατος που προέρχεται από κανονικό ζώο.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το New Scientist και τη βρετανική Τέλεγκραφ, οι ερευνητές έχουν προχωρήσει τους πειραματισμούς τους με κύτταρα χοίρων και σε ένα εξάμηνο πιστεύουν ότι θα έχουν έτοιμο το πρώτο «χοιρινό του σωλήνα». Σε ένα χρόνο, αναμένεται να έχει γίνει το ίδιο με μοσχαρίσιο κρέας, ενώ θα ακολουθήσουν πειράματα με άλλου τύπου κρέας .
Από την άλλη, ανακύπτουν πάμπολλα θέματα, όπως αν το εργαστηριακό κρέας θα είναι ασφαλές για την υγεία και το περιβάλλον, ποιες επιπτώσεις θα έχει η τυχόν παραγωγή του σε ευρεία κλίμακα σε μια σωρεία οικονομικών φορέων (κτηνοτρόφους, κρεοπώλες, έμπορους κλπ.), ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι καταναλωτές θα θέλουν τελικά να φάνε το "κρέας του σωλήνα", αν όντως κάποτε τους προσφερθεί στο πιάτο.
Ο καθηγητής Ποστ διευκρίνισε ότι ακόμα η τεχνική δεν είναι ώριμη για μαζική παραγωγή, όμως εκτίμησε ότι, όταν διασφαλιστεί οριστικά πως το εργαστηριακό κρέας είναι αρκούντως νόστιμο και ασφαλές για κατανάλωση από τους ανθρώπους, τότε οι σχετικές γραμμές παραγωγής νέων μονάδων κρέατος θα μπορούσαν να στηθούν γρήγορα και φθηνά. Προς το παρόν, οι λωρίδες του παραγόμενου εργαστηριακού κρέατος έχουν μήκος δυόμιση εκατοστών και πλάτος λιγότερο από ένα.
Η όψη τους είναι μάλλον γκρι και μουλιασμένη, όμως οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν τελικά να τους δώσουν όμοια όψη με αυτή του φυσικού κρέατος. Για να δημιουργηθεί (ή μάλλον για να καλλιεργηθεί) ο τεχνητός ιστός, τα χοιρινά βλαστικά κύτταρα τρέφονται με ορρό που έχει ληφθεί από έμβρυο αλόγου. Όταν ο ιστός μεγαλώνει, προσαρτάται σε "βέλκρο" και τεντώνεται για να μιμηθεί τον τρόπο που οι φυσικοί μύες των ζώων μεγαλώνουν, παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό η εξωτερική εμφάνισή του να μοιάζει με πραγματικό χοιρινό κρέας.
Για να βελτιωθεί το χρώμα του και να γίνει πιο κόκκινο, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν την μυοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει σίδηρο στους ιστούς και η οποία στο τεχνητό κρέας υπάρχει σε πολύ μικρές ποσότητες, αντίθετα με το φυσικό. Προς το παρόν, εξάλλου, είναι άγνωστη η γεύση του τεχνητού κρέατος, επειδή -λόγω αυστηρών περιορισμών- απαγορεύεται οποιοσδήποτε να καταναλώσει εργαστηριακό ιστό που έχει καλλιεργηθεί με διατροφικά υλικά από ζώα (όπως ο ορρός αλόγου εν προκειμένω).
Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ελπίζουν να ξεπεράσουν τη δυσκολία, παράγοντας μια καθαρά συνθετική τροφή που θα παρέχει στα βλαστικά κύτταρα του κρέατος τα αναγκαία θρεπτικά υλικά.
Αν οι επιστήμονες τελικά καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα εδώδιμο και αβλαβές προϊόν, δεν αποκλείεται η τεχνική να αξιοποιηθεί για να παραχθεί κρέας προερχόμενο από κύτταρα σπάνιων ή επαπειλούμενων ειδών (για παράδειγμα, σκεφτείτε, αν αντέχετε, ένα «πάντα-μπέργκερ!»). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η κατανάλωση κρέατος διεθνώς θα έχει διπλασιαστεί έως το 2050, ενώ το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των ζωοτροφών είναι πιθανό να έχει αυξήσει την τιμή των προϊόντων κρέατος στο μεταξύ.
Παρά τις ποικίλες επιφυλάξεις (αν όχι τις αντιδράσεις) για τις έρευνες του, ο καθηγητής Ποστ δηλώνει βέβαιος ότι το εργαστηριακό κρέας θα αποτελέσει την μοναδική ρεαλιστική λύση στο μέλλον και μάλιστα στο κοντινό. "Δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορούμε να βασιστούμε μόνο στην παλιά κτηνοτροφία κατά τις επόμενες δεκαετίες. Το "κρέας του σωλήνα" θα αποτελέσει την μόνη επιλογή που θα έχει απομείνει", όπως είπε."
Προβολές: 1417 • Σχόλια: 0 • Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]
Καθολικές Ανακοινώσεις
Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!
- Δημοσιεύτηκε από: Agrafos » Σάβ 26 Σεπ 2009, 16:41
- Δ. Συζήτηση: Γνώσεις
Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο.
Αν η καταχώρηση που θα κάνετε είναι σύν ...
Προβολές: 9212 • Σχόλια: 0 • Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]
- 1
- 2
-
Ποιος είναι online;
-
-
-
Συνολικά υπάρχουν 31 μέλη σε σύνδεση: 1 εγγεγραμμένο, 0 με απόκρυψη και 30 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 541 την Τετ 27 Νοέμ 2024, 21:40
-
Μενού
Ρολόι
-
Έναρξη Ιστοσελίδας
-
Online από: Σάβ. 27 Ιουν. 2009 για 16 Χρόνια 2 Μήνες και 1 Ημέρα
Αναζήτηση
Νεότερα μέλη
- Όνομα μέλους Εγγραφή
EYTYXIA 10 Ιουν
Lazaidistheodosis 04 Νοέμ
Apostolos Kyriakos 21 Ιουν
kakiasmeni 11 Σεπ
Mastoras 12 Μαρ
ax_kounelaki_ax 01 Φεβ
Erastis 31 Ιαν
WebMaster 31 Ιαν
Η Ομάδα μας
-
Γενέθλια
-
- Κανένα μέλος δεν έχει γενέθλια σήμερα
Τις επόμενες 10 ημέρες
ni kos (50)
loykas (39)
MrG0ld (35)
maria_nazou (36)
Στυλ Ιστοσελίδας
Ο Σύνδεσμος μας
- Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.pontiki.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:
HTML:
BBCode:
-
Ποιος ήταν εδώ;
-
Συνολικά υπήρχαν 1114 χρήστες συνδεμένοιLFWWH_STATS_SEPARATOR 0 εγγεγραμμένοι, 0 με απόκρυψη, 3 bots και 1111 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 4518 μεταξύ Παρ. 22 Αύγ. 2025 και Σάβ. 23 Αύγ. 2025
Φίλοι
- Συνδεμένοι
Χωρίς φίλους Συνδεμένους
Αποσυνδεμένοι
Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους
Η ομάδα
Τυχαίο Μέλος
Δημοσκόπιση
Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;
Στατιστικά
- Σύνολα
Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
Σύνολο θεμάτων 6813
Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
Σύνολο Σημειώσεων: 33
Σύνολο Συνημμένα: 3
Θέματα ανά ημέρα: 1
Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
Χρήστες ανά ημέρα: 0
Θέματα ανά χρήστη: 6
Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1
Σύνολο μελών 1075
Το νεότερο μέλος μας EYTYXIA
Τελευταία bots
- Ahrefs [Bot]
Πέμ 28 Αύγ 2025, 22:54