• Το Γνωρίζατε;
  • Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Χάρισον Φορντ είναι οι τρεις άνθρωποι που έχουν ήδη αγοράσει οικόπεδα στο φεγγάρι.

Στα κόμματα το μπαλάκι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου από τον Γιαννίτση

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Στα κόμματα το μπαλάκι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου από τον Γιαννίτση

Δημοσίευση από Argosxolos »


Στα πολιτικά κόμματα πέταξε το μπαλάκι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την προώθηση στη Βουλή των ρυθμίσεων για το πολιτικό χρήμα και τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιανίτσης, ο οποίος θεωρεί, επιπλέον, ότι η 19 Φεβρουαρίου δεν αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία για τις εκλογές, την πραγματοποίηση των οποίων, όπως είπε, εξαρτά από την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, επισήμανε ότι «έχει γίνει σήριαλ. Υπάρχει η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε, «υπάρχει ένα συγκεκριμένο έργο για να γίνει το οποίο απαιτεί συγκεκριμένο διάστημα.
Οταν εκτελεστεί, τότε θα έχει υλοποιηθεί και η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση από τη συμφωνία των κομμάτων και από τη Βουλή».

Ο κ. Γιανίτσης απέδωσε μάλιστα τη φημολογία για το πότε θα γίνουν εκλογές, αν δηλαδή θα γίνουν στις 19 ή στις 26 κ.λπ, στη δημιουργία εντυπώσεων.

Για τον εκλογικό νόμο ο υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι έχει παραλάβει ένα σχέδιο το οποίο ωστόσο, όπως είπε, δεν γνωρίζει επακριβώς τι περιλαμβάνει. «Αν χρειαστεί να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου θα γίνουν συνεννοήσεις σε πολιτικό επίπεδο με τα πολιτικά κόμματα», τόνισε. «Δεν υπάρχει πρόθεση του υπουργείου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Γιανίτσης και για τις ρυθμίσεις γύρω από το πολιτικό χρήμα και το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων.

Κι αυτό παρότι ήδη έχει παρακρατηθεί από τα πολιτικά κόμματα περίπου το 25% της ετήσιας οικονομικής τους ενίσχυσης, κάτι το οποίο θα πρέπει να επικυρωθεί με νομοθετική ρύθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδώσει στα κόμματα περίπου 26 εκτ. ευρώ τα οποία έχουν παρακρατηθεί το 2010 και 2011.

Επιστροφή στο “Πολιτική”