Η καναδική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο οικονομικών, φαίνεται πως έπεσε θύμα Κινέζων χάκερ σύμφωνα με τις πληροφορίες.
Οι πληροφορίες θέλουν τους χάκερ να απέκτησαν πρόσβαση στους υπολογιστές υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών αξιωματούχων και κατάφεραν μέσα από εκεί να αλιεύσουν τους κεντρικούς κωδικούς πρόσβασης που ξεκλειδώνουν όλα τα συστήματα μυστικών δεδομένων της κυβέρνησης.
Η κίνηση αυτή ανάγκασε δύο καναδικά υπουργεία να κατεβάσουν τις σελίδες τους από το internet και την κυβέρνηση του Καναδά να επιστρατεύσει τους καλύτερους πράκτορες αντικατασκοπίας, για να μπορέσουν να εντοπίσουν το μέγεθος και την μυστικότητα των πληροφοριών που έχουν κλαπεί.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Διαδικτύου, όλες οι ενδείξεις δείχνουν οτι η ηλεκτρονική αυτή κατασκοπεία ξεκίνησε από την Κίνα ενώ από την πλευρά της, το Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε επίσημα πως η κυβέρνηση της Κίνας ήταν υπεύθυνη για την επίθεση αυτή.
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- «Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα» ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.
Θύμα χάκερ η κυβέρνηση του Καναδά
Συντονιστές: Argosxolos, Agrafos

