• Το Γνωρίζατε;
  • Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα, ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!

Ιταλία: εκεί είναι ικανοί να εκλέξουν πρόεδρο και το έκαναν

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ιταλία: εκεί είναι ικανοί να εκλέξουν πρόεδρο και το έκαναν

Δημοσίευση από Agrafos »


Ο 73χρονος Σέρτζιο Μοταρέλα διαδέχεται στην προεδρία της Ιταλίας τον Τζ. Ναπολιτάνο, ο οποίος παραιτήθηκε μέσα Ιανουαρίου για λόγους υγείας. Ο πρώην δικαστής έλαβε 665 από τις συνολικά 1.009 ψήφους.

Τον πρώην δικαστή του συνταγματικού δικαστηρίου Σέρτζιο Ματαρέλα πρότεινε και στήριξε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, με την σύμφωνη γνώμη του «Δημοκρατικού Κόμματος» και την στήριξη του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», καθώς και της «Νέας Κεντροδεξιάς» του Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε υποδείξει άλλες υποψηφιότητες και αποφάσισε τελικά να μην αποδεχθεί την επιλογή αυτή, έστω και αν αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν διαφορετική άποψη.

73 ετών, ανώτατος δικαστικός, με καταγωγή από την Σικελία, ο Σέρτζιο Ματαρέλα εκλέγονταν επί 25 χρόνια βουλευτής με την «Χριστιανική Δημοκρατία» και το «Ιταλικό Λαϊκό Κόμμα», από το 1983 μέχρι το 2008.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”