• Το Γνωρίζατε;
  • Κάθε χρόνο, καταγράφονται 90.000 εγκυμοσύνες από της αγγλίδες έφηβες. Από αυτές, οι 2.200 αφορούν κορίτσια κάτω των 14ων ετών!

Ευχάριστα νέα για τη καρδιά

Συντονιστές: Aris, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ευχάριστα νέα για τη καρδιά

Δημοσίευση από Agrafos »


Η ετήσια έκθεση της Γερμανικής Καρδιολογικής Εταιρείας έχει καλά νέα φέτος. Η θνησιμότητα λόγω προβλημάτων στην καρδιά έχει αυξηθεί ελάχιστα, ενώ έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι μέθοδοι διάγνωσης.

Η έκθεση καταδεικνύει πως υπάρχουν σαφείς διαφορές ανάμεσα στα ανατολικά και στα δυτικά γερμανικά κρατίδια. Έτσι για παράδειγμα πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι στη Σαξονία Άνχαλντ και στο Βρανδεμβούργο από ανακοπή καρδιάς σε σύγκριση με την Έσση και την Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. «Αυτό οφείλεται σε κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες. Στα ανατολικά κρατίδια καπνίζουν περισσότερο, η ανεργία είναι υψηλότερη και συχνά οι άνθρωποι στις περιοχές αυτές δεν προσέχουν την υγεία τους, δεν προσέχουν την πίεσή τους», εκτιμά ο γερμανός καρδιοχειρουργός.

Εκτός αυτού ο γερμανός επιστήμονας επισημαίνει ότι οι άνθρωποι στα ανατολικά κρατίδια δεν πηγαίνουν τόσο συχνά στον γιατρό. Εκτός όμως από το κάπνισμα επιβαρυντικοί παράγοντες είναι επίσης το υπέρβαρο, η κακή διατροφή, και η ελλιπής κίνηση.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Υγεία”