• Το Γνωρίζατε;
  • Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου στο ηλιακό μας σύστημα είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Αρη!

Η προφητεία για τον Πάπα και το τέλος του κόσμου!

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Η προφητεία για τον Πάπα και το τέλος του κόσμου!

Δημοσίευση από Agrafos »


Πριν καλά κοπάσει ο θόρυβος για την (αποτυχημένη, όπως αποδείχτηκε) προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου, ένα νέο σενάριο καταστροφής έρχεται να το αντικαταστήσει...

Όλα ξεκίνησαν με την παραίτηση του Πάπα, πράξη βέβαια ασυνήθιστη. Η κίνησή του αυτή, σε συνδυασμό με τους επικρατέστερους διαδόχους του, οδήγησε πολλούς να θυμηθούν τον Άγιο Μαλαχία και την περίφημη προφητεία του για την ταυτότητα των τελευταίων 112 προκαθήμενων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ποιος ήταν όμως ο Άγιος Μαλαχίας και τι ακριβώς είναι η λεγόμενη «Προφητεία για τους Πάπες» που απασχολεί σήμερα τα διεθνή Μέσα;

Ο Άγιος Μαλαχίας ήταν ένας Ιρλανδός αρχιεπίσκοπος που έζησε από 1094 μέχρι το 1148. Εκτός της πολύκροτης προφητείας, του αποδίδονται διάφορα θαύματα. Μάλιστα ήταν ο πρώτος Ιρλανδός που αγιοποιείται από κάποιον Πάπα.

Η πλέον διαδομένη άποψη θέλει τον Μαλαχία να επισκέπτεται την παπική έδρα το 1139, έπειτα από πρόσκληση του Πάπα Ιννοκέντιου Β'. Εκεί θεωρείται πως είχε ένα όραμα σχετικά με τους μελλοντικούς Ποντίφικες, την οποία και κατέγραψε σε μια σειρά αινιγματικών φράσεων.

Το χειρόγραφο φυλάχτηκε στα αρχεία του Βατικανού και ξεχάστηκε μέχρι το 1590, οπότε ανακαλύφθηκε και στη συνέχεια τυπώθηκε από τον ιστορικό Arnold de Wyon το 1595. Ο βενεδικτίνος ιστορικός περιέλαβε την προφητεία στο βιβλίο του Lignum Vitæ, αποδίδοντάς τη στον Άγιο Μαλαχία.

Η προφητεία είναι στην ουσία μια λίστα που απαριθμεί τους προκαθήμενους της Καθολικής Εκκλησίας, περιγράφοντας τον καθένα με μια φράση στα Λατινικά. Ξεκινά με τον Ιννοκέντιο Β’, που περιγράφεται με τη φράση «Από ένα κάστρο του Τίβερη» (An inhabitant of Tifernum).

Οι τελευταίοι δύο πάπες βρίσκονται στις θέσεις 110 και 111 της προφητείας και περιγράφονται αντίστοιχα ως «Από τη γέννηση του Ήλιου» (De labore Soli) και «Η δόξα της ελιάς» (Gloria Olivae). Οι υποστηρικτές της προφητείας θεωρούν ότι οι περιγραφές ταιριάζουν, καθώς ο Ιωάννης Παύλος Β' γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1920, οπότε και συνέβη μια έκλειψη ηλίου. Από την άλλη τα βρίσκουν πιο δύσκολα με τον Βενέδικτο. Μια θεωρία τον θέλει να διάλεξε το όνομά του σαν φόρο τιμής στο Βενέδικτο ΙΕ’, που βρέθηκε στην Έδρα κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και προσπάθησε να φέρει την ειρήνη.

Mε την παραίτηση του Βενέδικτου η προφητεία θέλει τον επόμενο Πάπα να είναι και ο τελευταίος που θα εκλεγεί. Αυτός είναι γνωστός μόνο σαν «Πέτρος ο Ρωμαίος». Η φράση που τον συνοδεύει και είναι η μεγαλύτερη και τελευταία σημειώνει: «Στον άγριο διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα κάθεται ο Πέτρος ο Ρωμαίος, που θα καθοδηγήσει τα πρόβατα σε πολλές δοκιμασίες και όταν αυτά τελειώσουν, η πόλη των επτά λόφων θα καταστραφεί και ο τρομερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους του. Το Τέλος».

Και αν η φράση αυτή της προφητείας δεν αρκούσε για να πείσει αρκετούς, το γεγονός ότι ο καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson από την Γκάνα θεωρείται ένας από τους επικρατέστερους να αναλάβουν το αξίωμα αποτελεί επαρκές πειστήριο για την αλήθεια των λόγων του Μαλαχία.

Ταυτόχρονα, πολλοί συνδέουν την επικείμενη -κατά Μαλαχία- ημέρα της Κρίσης μέχρι και… με την κατάρρευση της Ενωμένης Ευρώπης!

Η Καθολική Εκκλησία αμφισβητεί την προφητεία, καθώς ο Άγιος Βερνάρδος, συγγραφέας της «Ζωής του Άγιου Μαλαχία», δεν αναφέρει τίποτα για τη λίστα με τους πάπες. Ορισμένοι προτείνουν πως το κείμενο είναι μια πλαστογραφία που σημειώθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, ενώ άλλοι θεωρούν πως η προφητεία ανήκει στο Νοστράδαμο.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Θρησκεία”