• Το Γνωρίζατε;
  • Το 25% των 4.639 γνωστών θηλαστικών και το 11% των 9675 γνωστών ειδών πουλιών, σε μερικά χρόνια θα εξαφανιστούν αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα!

Ζήτω το ΔΝΤ

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ζήτω το ΔΝΤ

Δημοσίευση από Agrafos »


Είναι πραγματικά απίστευτο. Διαβάζω ότι οι τραπεζίτες δεν θέλουν να χάσουν το 50% και ότι παλεύουν για λιγότερο κούρεμα. Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι ζητάνε εγγυήσεις, λέει, για τα υπόλοιπα και έναν τόκο 8%!!

Τι εγγυήσεις μπορεί να αναζητά κάποιος που δάνεισε την Ελλάδα με όρους Γερμανίας ενώ δεν θα έπρεπε; Τι εγγυήσεις αναζητούν, ενώ ξέρουν και οι ίδιοι πολύ καλά (και αν δεν το ξέρουν, θα έπρεπε να το ξέρουν, ή να μην κάνουν τους τραπεζίτες) ότι η Ελλάδα χρειάζεται και δεύτερο κούρεμα ίδιας ονομαστικής αξίας με αυτό που συμφωνήθηκε πριν λίγο καιρό;

Δηλαδή με το συμπάθιο, αλλά έχουν παντελώς τρελαθεί όλοι οι τραπεζίτες της Ευρώπης; Θεωρούνται όλοι αυτοί τραπεζίτες, όταν δεν μπορούν να λογαριάσουν πόσο κάνει 1+1;

Θέλει λέει το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) νέους όρους!! Θέλει λέει να φτιάξει επιτροπή διαπραγμάτευσης!! Ας γελάσω... χα χα. Ευχή κάνει ο κύριος Dallara η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να είναι με προνομιούχες μετοχές!! Ας γελάσω πάλι... χα χα.

Ο Jens Weidmann, πρόεδρος της Bundesbank είπε αυτή την εβδομάδα στους FT:

“Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει σε δημοσιονομική προσαρμογή. Η ανακατωσούρα στις αγορές είναι διότι η αγορά αμφιβάλει για την ικανότητα εφαρμογής του σχεδίου, όχι διότι το σχέδιο δεν είναι εφαρμόσιμο”.

Με λίγα λόγια, ο κύριος Weidmann μας λέει ότι το σχέδιο είναι καλό, αλλά η αγορά δεν μπορεί να το καταλάβει.

Ο δε κύριος Bob Traa της τρόικας, μας λέει το εξής εκπληκτικό:

“Ο λόγος για την βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση, είναι διότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και επενδυτών δεν έχει βελτιωθεί, όπως ελπίζαμε, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα. Αναμέναμε βελτίωση με την επενδυτική εμπιστοσύνη να επιστέφει, θέτοντας τις βάσεις για μια συνολική σταδιακή ανάκαμψη του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.”

Δηλαδή πίστευαν πραγματικά ότι όλα αυτά που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση θα βελτίωναν την καταναλωτική και επενδυτική εμπιστοσύνη; Διαβάζω καλά; Πάμε καλά;

Νομίζω ότι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και την πραγματικότητα επί ελληνικού εδάφους. Νομίζω ότι όλοι τους είναι on cloud 9 και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Νομίζω ότι όλοι τους δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κίνδυνος να πάρει χασούρα το ΔΝΤ και μελλοντικά να κάνουμε default και στα διακρατικά δάνεια, αν δεν πέσει ένα αρκετά μεγάλο κούρεμα επί των Ελληνικών ομολόγων ΣΗΜΕΡΑ. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα (χτες) debt relief ώστε να μπορεί να πληρώνει το υπόλοιπο χρέος της άνετα, χωρίς να επιβάλει υπέρογκους φόρους στον Ελληνικό πληθυσμό.

Με λίγα λόγια, είναι όλοι τους εκτός πραγματικότητας.

Και αν όλοι αυτοί είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, τι μας λέει αυτό για όλα αυτά τα σχέδια που φτιάχνουν; Έμενα μου λέει ότι και τα σχέδια είναι εκτός πραγματικότητας, αφού αυτοί που τα εκπονούν δεν μπορούν να καταλάβουν (εκ του αποτελέσματος) ότι η Ελλάδα δεν θα είναι βιώσιμη ούτε μετά από το πρόσφατο κούρεμα που αποφασίστηκε (και ακόμα δεν αποφασίστηκε, θέλουν και εκπτώσεις).

Ως γνωστό, το ΔΝΤ θεωρητικά δεν πρέπει να μας δώσει άλλη δόση, αν εκτιμήσει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Μέχρι σήμερα βέβαια έχουν κάνει τα στραβά μάτια για χάρη της Ευρώπης, αλλά το ΔΝΤ δεν είναι μόνο η Ευρώπη και υπάρχουν όρια στο πόσες φορές μπορεί να καταπατήσει το ίδιο του το καταστατικό.

Εγώ θα ήθελα να δω το ΔΝΤ να μην εγκρίνει άλλη δόση για την Ελλάδα. Θέλω πραγματικά να βγει κάποιος και να πει ότι δεν δίνουμε λεφτά στην Ελλάδα, διότι τα μοντέλα μας δείχνουν ότι δεν θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω (ας μην ξεχάσουμε ότι το ΔΝΤ ήθελε το κούρεμα να είναι 75%).

Αποτελέσματα είναι ότι θα τα πάρει η καγκελάριος Μέρκελ στο κρανίο και αντί για εθελούσιο κούρεμα, να πει στους τραπεζίτες ότι το κούρεμα θα είναι με τον τσαμπουκά και το μαλλί θα πάει 80-90% αντί 50%.

Με λίγα λόγια, ένα μεγάλο και ωραιότατο πιστωτικό γεγονός με ενεργοποίηση των CDS και full extra με τα όλα του. Να δω μετά οι των τραπεζών τι διαπραγματεύσεις θέλουν να κάνουν και τι όρους νομίζουν ότι μπορούν να θέσουν.

Δυστυχώς όμως το ΔΝΤ δεν ζητά την υπογραφή του κυρίου Σαμαρά. Κρίμα που βασίζονται απλά στους Ευρωπαίους και κρίμα που θα μας δώσουν την επόμενη δόση χωρίς καμία δέσμευση, διότι δεν θέλουν να δουν κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα.

Είναι κρίμα, διότι κατά ένα παράξενο λόγο, αν το έκανε αυτό το ΔΝΤ, το κούρεμα θα ήταν μεγαλύτερο και το όφελος για την Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερο. Και ναι μεν σήμερα ο μέσος Έλληνας πολίτης ρίχνει κατάρες στον διεθνή αυτό οργανισμό, αλλά όταν θα έπεφτε η σκόνη και θα αντιλαμβανόταν τι έγινε, θα έλεγε ζήτω το ΔΝΤ.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Χρονογράφημα”