• Το Γνωρίζατε;
  • Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Ανταμαν και οι Πυγμαίοι.

Ποια ερωτικά σινιάλα στέλνουν τα πόδια;

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ποια ερωτικά σινιάλα στέλνουν τα πόδια;

Δημοσίευση από Agrafos »


Νεότερες επιστημονικές μελέτες απέδειξαν πως η γλώσσα των ποδιών είναι πιο ισχυρή από εκείνη του σώματος. Μάλιστα ανάλογα με τον τρόπο που καθόμαστε στέλνονται και τα αντίστοιχα... ερωτικά σινιάλα.

Τα... ερωτικά σινιάλα των ποδιών

Όπως διαπίστωσε κατά την διάρκεια μελέτης που πραγματοποίησε ο καθηγητής Τζέφρι Μπίτι, ένας από τους κορυφαίους ψυχολόγους της Βρετανίας, πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ ''η μυστική γλώσσα των ποδιών είναι ένας συναρπαστικός δίαυλος μη λεκτικής επικοινωνίας ο οποίος μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά για το τι πιστεύουμε για το πρόσωπο με το οποίο μιλάμε, ακόμη και τη συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή μας''.

Θέμα κίνησης

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μπίτι, αν μια γυναίκα μετακινεί τα πόδια της ενώ γελάει είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι της αρέσει ο συνομιλητής της.

Στην περίπτωση που σταυρώνει όμως τα πόδια δεν είναι καλό σημάδι. Είτε πρόκειται για άνδρες είτε πρόκειται για γυναίκες η κίνηση αυτή αποκαλύπτει νευρικότητα.

Το σταύρωμα των ποδιών είναι μια αμυντική στάση που προδιαθέτει αρνητικά για ερωτοτροπία. Το θηλυκό σταύρωμα των ποδιών είναι μια ελκυστική στάση ερωτοτροπίας που μπορεί να πάρει μια γυναίκα χωρίς να είναι αμυντική.

Η διαφορά έγκειται στα άλλα σημάδια της γλώσσας του σώματος. Αν μια γυναίκα στέλνει ερωτικά μηνύματα με τα υπόλοιπα μέρη του σώματος της και ταυτόχρονα σταυρώνει θηλυκά τα πόδια της, αυτή είναι μια άνετη στάση ερωτοτροπίας !

Υπάρχει όμως και μια κατηγορία γυναικών που ενώ είναι νευρικές κρατούν τα πόδια τους ακίνητα.

Αν μια γυναίκα μετακινεί τα πόδια της μακριά από το σώμα της ενώ ξεσπάει σε γέλια ώστε να πάρει μια στάση με πιο ανοικτά πόδια, είτε είναι όρθια είτε είναι καθιστή, τότε ελκύεται απ΄ αυτόν που βρίσκεται απέναντί της.

Ωστόσο ορισμένοι από αυτούς τους κανόνες δεν ισχύουν για τους άνδρες οι οποίοι από ότι φαίνεται δεν προβαίνουν σε καμία αποκάλυψη μέσω των... ποδιών τους για το αν μια γυναίκα τους ασκεί σεξουαλική έλξη.

Πως κάθονται οι άνδρες

Πάντως οι ανειλικρινείς και άπιστοι άνδρες πρέπει να προσέχουν αφού οι γυναίκες μπορούν να εντοπίσουν έναν ψεύτη από το γεγονός ότι κρατάει τα πόδια του αφύσικα ακίνητα.

Ωστόσο οι κυριαρχικοί άνδρες και γυναίκες κουνάνε πολύ λίγο τα πόδια τους επειδή θέλουν να ελέγχουν το σώμα τους, όπως και τη συζήτηση.

Οι εξωστρεφείς κάνουν το ίδιο, αλλά για διαφορετικούς λόγους, ενώ οι ντροπαλοί κουνάνε πολύ τα πόδια τους. Οι αλαζονικοί άνθρωποι ελέγχουν κι αυτοί περισσότερο το σώμα τους και κουνάνε λιγότερο τα πόδια τους.

Νευρικές κινήσεις

Ένα γρήγορο κτύπημα, η μετατόπιση του βάρους, ένα γελάκι ή μια κίνηση του ποδιού, τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι το άτομο που έχετε απέναντί σας είναι ανυπόμονο, συγκινημένο, νευρικό ή φοβισμένο.

Βέβαια το ελαφρύ χτύπημα του ποδιού εξαρτάται από το σύνολο της συνομιλίας ή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται κάποιος.

Αν μιλάτε με κάποιον και επιμένετε να χτυπάτε το πόδι σας είναι ένδειξη ότι απλά θέλετε να φύγετε γρήγορα.

Αν αλλάζετε συχνά σταυροπόδι, τότε πολύ απλά βαριέστε, ενώ αν κατά τη διάρκεια του φλερτ τα πόδια σας αγγίζονται κατά λάθος αυτό είναι ένδειξη νευρικότητας και ενθουσιασμού.

Αυτό συμβαίνει επειδή ακριβώς σε τέτοιες καταστάσεις οι περισσότεροι νιώθουν άβολα.

Στην περίπτωση που ο συνομιλητής κάθεται με τα πόδια σταυρωμένα στους αστραγάλους, αυτό είναι σαφής ένδειξη απόλυτης άνεσης ενώ αν είναι όρθιος με τα πόδια του μονίμως (σχεδόν) κολλημένα ή σταυρωμένα, πιθανόν αυτό να σημαίνει ότι προσπαθεί να είναι καθώς πρέπει, κατά μία έννοια.

Μερικοί άνθρωποι μάλιστα συνηθίζουν να τοποθετούν τα πόδια τους δείχνοντας την κατεύθυνση που θέλουν να πάνε ή εκεί που είναι το σημείο του ενδιαφέροντός τους.

Αν δείχνει προς σας εσάς και - δήθεν τυχαία- τα πόδια του ακουμπήσουν (συνήθως όχι μία φορά) τα δικά σας, τότε το μήνυμα είναι σαφές!
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διάφορα”