• Το Γνωρίζατε;
  • Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι «Keep the home fires burning» (Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες), κάηκε μέσα στο σπίτι της.

Λεκέδες από καφέ; Η λύση στα ντουλάπια σας

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Λεκέδες από καφέ; Η λύση στα ντουλάπια σας

Δημοσίευση από Agrafos »


Ξυπνάτε το πρωί και πηγαίνετε στην κουζίνα για να φτιάξετε τον καφέ σας. Μόλις γίνει ζεστός και λαχταριστός, παίρνετε την κούπα σας και πηγαίνετε να τον απολαύσετε στο σαλόνι. Και τότε... πέφτει και σας χύνεται όχι μόνο πάνω στο φρεσκοστρωμένο σας χαλί αλλά και στα ρούχα. Μην πανικοβάλλεστε υπάρχουν λύσεις.

1. Μαγειρική σόδα: Εμποτίστε ένα υγρό πανί σε μαγειρική σόδα ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια, τρίβοντας απαλά, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τον λεκέ. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.

2. Κρόκος αβγού: Μπορεί να σας ξενίζει σαν ιδέα, αλλά πολλοί άνθρωποι ορκίζονται ότι ισχύει. Χτυπήστε έναν κρόκο και ρίχτε τον στον λεκέ. Τρίψτε απαλά με ένα καθαρό πανί για περίπου ένα λεπτό. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και ο λεκές θα φύγει τελείως. Για τη μυρωδιά του αβγού πάντως, ούτε λόγος.

3. Αλάτι: Ρίξτε αλάτι με λίγο νερό στο λεκέ και τρίψτε απαλά με ένα σφουγγάρι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αν δε βγει αμέσως ο καφές, αναμίξτε λευκό ξύδι με αλάτι σε ίσες αναλογίες και τρίψτε με το σφουγγάρι.

4. Μωρομάντηλα: Καθαρίστε με ένα μωρομάντηλο την περιοχή που λερώθηκε το χαλί σας για παράδειγμα. Τα μωρομάντηλα θα απορροφήσουν και το υγρό και τον λεκέ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε στα ρούχα σας και στα καλύμματα των επίπλων σας.

5. Ξίδι: Μπορείτε να απαλλαγείτε από πολλούς… υδατοδιαλυτούς λεκέδες, συμπεριλαμβανομένης της μπύρας, των χυμών φρούτων, του καφέ ή του τσαγιού, αν βρέξετε μία πετσέτα με αδιάλυτο λευκό ξύδι, λίγο πριν τοποθετήσετε το λερωμένο ύφασμα στο πλυντήριο. Για τους μεγάλους σε έκταση λεκέδες, αφήστε το ύφασμα να ποτίσει για μία νύχτα σε ένα διάλυμα από 3 μέρη ξίδι και 1 μέρος κρύο νερό πριν το πλύσιμο.

6. Μπύρα:Τρίψτε τη μπύρα ελαφρά στην περιοχή που είναι ο λεκές και σύντομα θα τον δείτε να εξαφανίζεται. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μια-δυο φορές για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του βέβαια.

7. Αναψυκτικό: Ρίξτε άφοβα αναψυκτικό σόδας στον λεκέ του καφέ, μέχρι αυτός να αρχίζει να εξαφανίζεται. Απλό και πρακτικό.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διάφορα”