• Το Γνωρίζατε;
  • Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν σε ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, κατά το παρελθόν. Κάποιοι απ' αυτούς, όμως, σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9) είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Ερωτήματα σχετικά με την Worldventures

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ερωτήματα σχετικά με την Worldventures

Δημοσίευση από Agrafos »


άρθρο που ακολουθεί απλά θέτει κάποια ερωτήματα και δίνει κάποιες λογικές (και μαθηματικές) απαντήσεις.

Τελευταία κάποιος ίσως σας έχει καλέσει για μια ενημέρωση σχετικά με το πώς να βγάλετε απίστευτα χρήματα. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Η World Ventures είναι μια εταιρία που ιδρύθηκε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Δεκεμβρίου του 2005. Η ακριβής διεύθυνση της εταιρίας είναι η 5360 Legacy Drive #300 , Plano, TX 75024. Στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει στα μέλη της φθηνά ταξίδια. Μάλιστα μέσω αυτής της δραστηριότητάς της συμβάλει θα μπορούσε να πει κανείς και στην τουριστική βιομηχανία καθώς πηγαίνει τουρίστες σε κυρίως low season ημερομηνίες σε πολύ καλά ξενοδοχεία. Επίσης προσφέρει και κάποιες εκπτώσεις σε συγκεκριμένα μαγαζιά σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Αλλά το (πιθανό) πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που για αν επεκτείνει το πελατολόγιό της χρησιμοποιεί το σύστημα «πυραμίδα» (παίρνουμε τη φράση από την Κυπριακή Αστυνομία όπως αναφέρουμε και στο τέλος του άρθρου). Η «πυραμίδα» δεν είναι ούτε κάτι κακό ούτε κάτι απαραίτητα παράνομο. Αλλωστε με αυτό το σύστημα λειτουργούν και πολλά άλλα επαγγέλματα και δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό.

Τα σεμινάρια που γίνονται από διάφορα άτομα στην Κύπρο και τώρα και στην Ελλάδα προσπαθούν να βάλουν κόσμο στο σύστημα και αυτοί που θα μπουν να φέρουν και άλλους και κοκ. Όμως όπως κάθε «πυραμίδα» έχει και αυτή το τέλος της που δεν είναι κάτι άλλο από τον κορεσμό. Απλά μαθηματικά όπως θα εξηγήσουμε και παρακάτω.

Στα σεμινάρια αυτά λοιπόν υπόσχονται (πάντα «αν το δουλέψεις σωστά») πολυτελή αυτοκίνητα (και ιδίως BMW), απίθανα ταξίδια και ζωή χαρισάμενη. Αυτό είναι εφικτό να γίνει στους πρώτους που θα μπουν στη πυραμίδα και θα δουλέψουν σκληρά. Για να μπεις πρέπει να δώσεις περίπου 300 δολάρια και κάθε μήνα περίπου 60 δολάρια. Αρα το πρώτο χρόνο θα έχει δώσει πάνω από 600 ευρώ. Είναι απίθανο από τις εκπτώσεις που θα έχεις σε ταξίδια να κάνεις απόσβεση αυτού του ποσού. Αλλωστε πόσα ταξίδια να κάνεις μέσα σε ένα χρόνο; Αρα για να κάνεις απόσβεση θα πρέπει να γράψεις τουλάχιστον 4 μέλη για να σταματήσεις να δίνεις την μηνιαία συνδρομή. Και αν γράψεις και παραπάνω να σου επιστραφεί και το αρχικό ποσό των 300 δολαρίων. Βέβαια και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς κάνεις μια επένδυση και μετά αν δουλέψεις θα έχεις καλύψει το ποσό.

Όμως τι γίνεται όταν η «πυραμίδα» ανοίξει; Με απλά μαθηματικά:

1
4
16
64
256
1024
4096
16384
65536

Για να λειτουργήσει το όλο οικοδόμημα οι 4 πρώτοι που γράφτηκαν από τον επικεφαλής, πρέπει να βρουν ακόμα 16. Αυτοί οι 16 όμως θα γραφτούν και θα παραμείνουν γραμμένοι, μόνο αν έχουν γράψει άλλους 64. Αυτοί οι 64 όμως πρέπει να βρουν 256 κ.ο.κ. Ως αποτέλεσμα όλου αυτού μόλις η 8η σειρά χρειάζεται 16.384, που όμως και πάλι θα γραφτούν μόνο αν βρουν τους άλλους 65.536 να γράψουν. Έτσι στην 11η σειρά χρειάζονται 1.048.576. Οι αριθμοί αυτοί μας λένε μάλιστα τι γίνεται όταν ο καθένας γράφει μόνο 4 και όχι περισσότερους. ʼρα το πράμα αυτό όπως έδειξα έχει όρια και αυτά είναι πολύ πιο κοντά από ότι αρχικά νομίζει κανείς.

Αρα ή θα πρέπει να είσαι ο φοβερός ταξιδιάρης που μάλιστα θα μπορεί να πηγαίνει διακοπές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή θα πρέπει να αφήσεις τη δουλειά σου και να ασχοληθείς με το να βρίσκεις και άλλα μέλη. Στην ουσία το μέλος κοιτάει περισσότερο (ή και μόνο αυτό) να γράψει νέα μέλη παρά να πάει διακοπές. Αλλωστε αν ήθελε να πάει διακοπές θα κοιτούσε απλές προσφορές όποτε ήθελε χωρίς το άγχος να γράψει μέλη κάπου για να αποφύγει τη μηνιαία συνδρομή.

Επίσης τα άτομα που δραστηριοποιούνται σε αυτό το τομέα πρέπει να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και να πληρώνουν ΟΑΕΕ καθώς εισπράττουν προμήθεια. Αρα δεν είναι και τόσο απλό: γράφομαι και μετά γράφω και άλλους και κερδίζω. Και όπως ξέρουμε όλοι τα πράγματα «έχουν σφίξει» και πρέπει ο καθένας να είναι πολύ προσεκτικός.

Τελειώνοντας όπως είπαμε η ιστορία πήγε πρώτα στη Κύπρο και πριν από λίγους μήνες και στην Ελλάδα. Παρακάτω σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της Κυπριακής Αστυνομίας:

4 Μαρτίου, 2010
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. 3
Πληροφορία για πιθανή διάπραξη απάτης τύπου «Πυραμίδα»


Έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, ότι συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, διοργανώνει συγκεντρώσεις σε όλη την Κύπρο υπό μορφή σεμιναρίων, για δημιουργία θετικής σκέψης μέσω ταξιδιών.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εγγραφούν ως μέλη σε συγκεκριμένη εταιρεία, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό €240 περίπου. Στη συνέχεια, καλούνται να προσελκύσουν και άλλους φίλους και συγγενείς, με σκοπό να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και τελικά να εγγραφούν ως μέλη, καταβάλλοντας και αυτοί το αντίστοιχο ποσό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές των σεμιναρίων, το όφελος αυτών που προσελκύουν νέα μέλη, είναι η εξασφάλιση δωρεάν ή φθηνών διακοπών.

Τα πρόσωπα της ομάδας αυτής, που συνεχώς διευρύνεται, φαίνεται να ενεργούν ως μεσάζοντες, για λογαριασμό της πιο πάνω εταιρείας, η οποία εδρεύει σε χώρα του εξωτερικού.

Αν και μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία για εξαπάτηση, ο τρόπος που δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, θυμίζει έντονα περίπτωση απάτης τύπου «πυραμίδας», που στην περίπτωση αυτή, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εξαπατηθούν πολίτες.

Με αφορμή τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας και στην Κύπρο, η Αστυνομία καλεί το κοινό, εφόσον περιέλθουν στην αντίληψη του τέτοιου είδους δραστηριότητες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και επιφυλακτικό.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Κοινωνία”