• Το Γνωρίζατε;
  • Μόνο το 15% της παγκόσμιας χλωρίδας και πανίδας, έχει αναγνωριστεί μέχρι σήμερα!

Από την Τζάκι στην Εκατερίνα

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Από την Τζάκι στην Εκατερίνα

Δημοσίευση από Agrafos »


Εκείνο το απόγευμα της 20ής Οκτωβρίου 1968 ένα πελώριο γκρίζο σύννεφο είχε τυλίξει τον Σκορπιό. Ο μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης μέσα από τα παράθυρα της ροζ βίλας κοιτούσε ανήσυχος τον ουρανό. Λίγα μόλις λεπτά προτού οδηγήσει την αμερικανικής καταγωγής σύζυγό του Ζακλίν Μπουβιέ στο μικρό κατάλευκο εκκλησάκι της Παναγίτσας άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Οι άνδρες της προσωπικής φρουράς τού «Ari the Greek» προσπαθούσαν να προστατέψουν το πλέον διάσημο και πολυσυζητημένο ζευγάρι του κόσμου από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Η χήρα του Τζον Κένεντι, η elegant μελαχρινή Τζάκι, αισθανόταν μάλλον άβολα κάτω από την τεράστια μαύρη ομπρέλα την οποία κρατούσαν γιγαντόσωμοι bodyguards με καλοσιδερωμένα κοστούμια. Τα κατάλευκα χειροποίητα παπούτσια της είχαν γεμίσει λάσπη. Οι χοντρές σταγόνες της βροχής δημιουργούσαν μικρούς «λεκέδες» στο πανάκριβο μίνι νυφικό της με την υπογραφή Valentino. Ο ίδιος ο διάσημος ιταλός μετρ, ο οποίος βρισκόταν εδώ και ημέρες στον ιδιόκτητο παράδεισο του Ιονίου, επέμενε ότι η δυνατή βροχή φέρνει ευτυχία.

Τα γεγονότα τον διέψευσαν. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 η Jackie Onassis, όπως την αποκαλούσε ο διεθνής Τύπος, εγκατέλειψε τον πάμπλουτο σύντροφό της. Η σύζυγος του Greek tycoon αναχώρησε έξαλλη από τον Σκορπιό μετά από ισχυρό καβγά.

Ο Ωνάσης είχε αρνηθεί να πληρώσει ένα αστρονομικό ποσό στο κοσμηματοπωλείο Harry Winston επί της Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη. Ο μεγαλοεφοπλιστής υποστήριζε ότι είχε ήδη πληρώσει αρκετά. Μετά την επεισοδιακή φυγή της συζύγου του ο μεγιστάνας πλησίασε τα παράθυρα της ροζ βίλας. Σήκωσε το βλέμμα του στον ουρανό. Εβρεχε και πάλι. Οπως εκείνο το απόγευμα της 20ής Οκτωβρίου του 1968.

Οι νέοι ένοικοι του νησιού
Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014. Σαράντα έξι χρόνια μετά στον Σκορπιό. Το σκηνικό αλλάζει. Μοιάζει φωτεινό, εκρηκτικό, αισιόδοξο. Με «φόντο» την περίφημη ροζ βίλα, το πρώην δηλαδή Mykonos House. Το οίκημα έχει ανακαινιστεί ριζικά από τον νέο ιδιοκτήτη του νησιού. Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και η κόρη του Εκατερίνα βρίσκονται πάνω στον ιδιόκτητο παράδεισό τους. Οι πρώτες δυνατές, λαμπερές αχτίδες του ήλιου χαρίζουν χαμόγελα αισιοδοξίας στον ρώσο ολιγάρχη, την 25χρονη θυγατέρα του και τους περίπου 100 προσκεκλημένους τους. Μια ηλιόλουστη ημέρα στον Σκορπιό. Επειτα από ατέλειωτες ώρες βροχής. Η νεροποντή είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο φημισμένο private island του Ιονίου. Οι καλεσμένοι της οικογενείας Ριμπολόβλεφ, οι οποίοι έφθασαν από τη Ρωσία, το Μονακό, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, παρακολουθούσαν μάλλον έκπληκτοι τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Ισως επειδή στο μυαλό τους η Ελλάδα είναι πάντα χώρα ηλιόλουστη, με υπέροχα νησιά, γραφικές παραλίες, καταγάλανες θάλασσες και υψηλές βέβαια θερμοκρασίες.

Βράδυ Τετάρτης, λίγο μετά τις οκτώ. Η οικοδέσποινα Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα κάνει μια τελευταία βόλτα στον Σκορπιό. Ολα μοιάζουν άψογα. Η βροχή έχει σταματήσει. Οι εξέδρες στήθηκαν μερικά μέτρα πιο μακριά από την παραλία. Το πολυμελές προσωπικό συμπληρώνει το ντεκόρ των τραπεζιών με λευκά κεριά πάνω στα τραπέζια. Οι τούρκοι, ρώσοι και έλληνες σεφ τοποθετούν πάνω σε τεράστιους μπουφέδες τις σπεσιαλιτέ τους.

Κάποιοι άλλοι «ελέγχουν» αν οι γαλλικές συλλεκτικές σαμπάνιες βρίσκονται μέσα σε βαρύτιμα, ασημένια δοχεία γεμάτα με πάγο. Η νεαρή κατάξανθη Ριμπολόβλεβα ρίχνει μια γρήγορη ματιά στη θάλασσα. Το yacht της οικογενείας «My Anna» (φέρει το όνομα της μικρότερης αδελφής της) είναι φωταγωγημένο γιορτινά. Στο μυαλό της έρχονται οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την εμβληματική θαλαμηγό «Christina» του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ στο κατάστρωμα να καπνίζει τα πούρα Αβάνας, τα οποία συνόδευε πάντα με ροζ σαμπάνια. Το «My Anna» είναι σίγουρα μικρότερο σε μέγεθος. Πρόκειται όμως για ένα υπερσύγχρονο yacht αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό κάνει την εμφάνισή του στο main deck. Κοιτάζει προς το μέρος της. Χαμογελάει και της κουνάει το χέρι.

Το ίδιο «χρυσό» παραμύθι
Η μικρή όμορφη Ρωσίδα σκέφτεται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Ωνάσης διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Ρενιέ και την αμερικανίδα σύζυγό του, τη βραβευμένη με Oscar ηθοποιό Γκρέις Κέλι. Ο πατέρας της, ο ρώσος ολιγάρχης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με μια περιουσία η οποία ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια (φιγουράρει στη λίστα «Forbes» ανάμεσα στους 200 πλουσιότερους ανθρώπους της υφηλίου), έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τον 56χρονο αγαπημένο πρίγκιπα των Μονεγάσκων και την 36χρονη σύζυγό του Σαρλίν.
Λίγα μέτρα πιο μακριά, στο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Spirit», οι καλεσμένοι ετοιμάζονται για το μεγάλο party γενεθλίων της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.

Ο πατέρας της Ντμίτρι ξεναγεί στον Σκορπιό κάποιο ζευγάρι προσκεκλημένων. Το μακρύ λευκό φόρεμα της οικοδέσποινας «μπερδεύεται» στα τακούνια της. Ενα μακρύ φόρεμα το οποίο έχουν σχεδιάσει οι Ιταλοί Dolce & Gabbana. Αν και ο διεθνής Τύπος προσπαθεί να παρουσιάσει το νεαρό κορίτσι ως τη «νέα Jackie Onassis», εκείνη επιλέγει ρούχα πολύ μοντέρνα και εντυπωσιακά. Το λευκό φόρεμα είναι γεμάτο μεγάλα κατακόκκινα λουλούδια, τα οποία μοιάζουν σαν να είναι ζωγραφισμένα. Συμπληρώνει το σύνολό της με μια τεράστια μεταξωτή, κατακόκκινη επίσης, εσάρπα με πολλά κρόσσια. Η εμφάνισή της είναι εναρμονισμένη απόλυτα με το Gipsy style. Αυτό άλλωστε είναι το θέμα του happy birthday party. Η μπάντα η οποία έφθασε από τη Νέα Υόρκη έχει πάρει τη θέση της πάνω σε μια μικρή εξέδρα. Οι d.j., οι οποίοι πέταξαν κατευθείαν από την Ιμπιζα, το Μόντε Κάρλο και το Μιλάνο, βρίσκονται στα decks. Αντίθετα, οι νεαροί άνδρες με τα τσιγγάνικα βιολιά κατηφόριζαν προς την παραλία. Το πολυσυζητημένο πάρτι για το οποίο ξοδεύτηκαν τόνοι μελάνης τους τελευταίους μήνες ξεκίνησε με κοκτέιλ on the beach.

Φαντασμαγορικό πάρτι
Σε αυτή την εξαιρετικής ομορφιάς παραλία του ιδιόκτητου νησιού των 872 στρεμμάτων. Ακριβώς απέναντι από το Νυδρί. Τα γκαρσόνια κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους προσκεκλημένους με δίσκους στους οποίους ήταν τοποθετημένα ποτήρια με γαλλική σαμπάνια. Ακολουθούσαν κοπέλες οι οποίες μετέφεραν πατέ με σολομό, μπρικ με χαβιάρι αλλά και ελληνικό τυρί με ντομάτα και φύλλα δυόσμου. Τα τσιγγάνικα βιολιά έπαιζαν συνέχεια, οι προβολείς από τα σκάφη δημιουργούσαν φαντασμαγορικό σκηνικό. Οι άνδρες ασφαλείας, αντίθετα με όσα γράφτηκαν στον Τύπο, ήταν λίγοι και εξαιρετικά διακριτικοί. Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια των τριήμερων εορτασμών για τα γενέθλια της Εκατερίνα μόνο ένας φρουρός υπήρχε πάνω στο νησί. Το προσωπικό αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του πάρτι για εύλογους λόγους. Οι υδάτινες τεχνητές «κουρτίνες» άλλωστε μπορούσαν να προφυλάξουν τους προσκεκλημένους από τους paparazzi και τους «αδιάκριτους» επισκέπτες. Υπήρχαν σίγουρα περιπολίες σκαφών του Λιμενικού. Ποτέ όμως δεν δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκηνικό με τον στόλο σκαφών, τους γεροδεμένους βατραχανθρώπους και τις ατέλειωτες περιπολίες.

Φήμες και αντιδράσεις
Είναι αλήθεια ότι η αγορά του Σκορπιού από τον ρώσο ολιγάρχη στις 12 Απριλίου 2013 αντί 110 εκατ. ευρώ δημιούργησε πλήθος συζητήσεων. Κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν φήμες, πολλές από τις οποίες είναι εντελώς ανυπόστατες. Οπως η έλευση στο νησί της Μπιγιονσέ. Δημοσιεύματα του Τύπου έφεραν τη superstar της παγκόσμιας μουσικής σκηνής να φθάνει στον Σκορπιό για να τραγουδήσει αποκλειστικά στο πάρτι της Εκατερίνα. Τις τελευταίες ημέρες ρεπόρτερ οι οποίοι είχαν στρατοπεδεύσει απέναντι από τον Σκορπιό υποστήριζαν ότι η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια του πλανήτη και ο σύζυγός της πάμπλουτος ράπερ Jay-Z βρίσκονται μέσα στη ροζ βίλα. Τελικά η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Οι μεγάλοι του χρήματος
Η πραγματικότητα είναι ότι τα αληθινά «βαριά» χαρτιά μεταξύ των προσκεκλημένων δεν ήταν οι αστέρες της διεθνούς showbiz. Προσκεκλημένοι του Ριμπολόβλεφ, του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία ο οποίος ανήκει στη νέα ισχυρή γενιά των ρώσων ολιγαρχών, ήταν προσωπικότητες των business. Ανθρωποι οι οποίοι κρατούν τις τύχες του πλανήτη στα χέρια τους. Τραπεζίτες, μεγαλοεπενδυτές, κραταιοί επιχειρηματίες. Ανδρες με τεράστια οικονομική επιφάνεια οι οποίοι επιλέγουν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη επενδύσει στην Ελλάδα. Μερικοί άλλοι σκέφτονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Η πρόσκληση Ριμπολόβλεφ έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς από αυτούς να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα και να συνομιλήσουν για «big business» σε μια χώρα η οποία γνωρίζει πρωτοφανή οικονομική κρίση. Ο ίδιος άλλωστε ο ρώσος κροίσος, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, σκοπεύει να επενδύσει επιχειρηματικά στην Ελλάδα (κάτι τέτοιο είχε συζητήσει άλλωστε πέρσι το καλοκαίρι με τον έλληνα πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά).

Ο ισχυρός παίκτης κ. Ριμπολόβλεφ
Ο Ριμπολόβλεφ είναι ένας δυνατός παίκτης στο διεθνές οικονομικό σκηνικό. Επενδύει με επιτυχία σε επιχειρήσεις, ποδόσφαιρο, ακίνητα και τέχνη. Κινείται έξυπνα και διατηρεί πάντα την εύνοια του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τις διεθνείς επιχειρηματικές κινήσεις του, αν και επιμένει να φυλάει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων του εκτός Ρωσίας, αποφεύγοντας έτσι τον πλήρη έλεγχο του Κρεμλίνου στις οικονομικές δραστηριότητές του.

Η νέα γενιά άλλωστε των ρώσων κροίσων αξιοποίησε την πτώση του Κομμουνισμού για να μοιραστεί «τα ασημικά» του Δημοσίου. Σήμερα ο Ριμπολόβλεφ, όπως και αρκετοί άλλοι Ρώσοι, υπερτερεί έναντι βαθύπλουτων επιχειρηματιών από διάφορες περιοχές του πλανήτη. Γιγαντιαίες κρατικές επιχειρήσεις της Ρωσίας μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια. Εδώ και μερικά χρόνια ο Ριμπολόβλεφ επενδύει αστρονομικά ποσά σε αγορές μυθικών σπιτιών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριδα (αγόρασε την κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ), στο Μονακό (είναι ο επίσημος τόπος κατοικίας του), στο Γκστάαντ, στο Λονδίνο, στις Μπαχάμες, στη Χαβάη (είναι ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας του αμερικανού star Γουίλ Σμιθ). Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν ότι ο επονομαζόμενος «βασιλιάς» της ποτάσας γοητεύεται να αγοράζει «μύθους». Ετσι θέλησε να αποκτήσει το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Η πρωτότοκη κόρη του Εκατερίνα μετά τη συνάντησή της με την Αθηνά Ωνάση «πέταξε» την ιδέα στο τραπέζι. Ο ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας κινήθηκε γρήγορα. Ετσι κάνει πάντα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Ο Ρώσος «περνούσε» άλλωστε συχνά από την Κύπρο στην Ελλάδα. Ο Ριμπολόβλεφ, ο οποίος κατείχε το 10% της Τράπεζας Κύπρου (αρνήθηκε όμως να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μετά την κατάρρευση του οικονομικού σκηνικού στη Μεγαλόνησο), αγόρασε τον Σκορπιό μάλλον «φθηνά» αν σκεφθεί κανείς την οικονομική του επιφάνεια.

Ανετος, χαλαρός, με σπορ κοστούμι και ανοιχτό στον λαιμό πουκάμισο υποδέχθηκε στον ιδιόκτητο παράδεισό του διεθνούς κύρους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Ανάμεσά τους ο κ. Danny S. Loeb της Third Point, ενός από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα hedge funds του πλανήτη. Ο κ. Loeb έφθασε με το σκάφος του στον Σκορπιό έχοντας διανύσει μια μεγάλη απόσταση. Μερικά εικοσιτετράωρα πριν βρισκόταν στον γάμο του Joshua Fink, γιου του Chairman και Chief Executive Officer της BlackRock κ. Laurence Douglas Fink (ο γάμος πραγματοποιήθηκε, όπως ανέφερε «Το Βήμα» την προηγούμενη Κυριακή, σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής Κρανιδίου).

Ο κ. Danny S. Loeb ανήκει στην κατηγορία εκείνων οι οποίοι προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας. Είναι μέτοχος στην Τράπεζα Πειραιώς ενώ συμμετέχει επίσης στο μετοχικό κεφάλαιο της Ενεργειακής Καβάλας, σε επιχειρήσεις με αντικείμενο το real estate κτλ.

Ο μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος λατρεύει να περνάει τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά, συζητούσε με τον ρώσο ολιγάρχη και τους άλλους επιχειρηματίες στη διάρκεια του δείπνου. Μέλος της παρέας ήταν και ο εγγονός του μεγάλου βρετανού τραπεζίτη Rothschild. Η οικογένεια Rothschild έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα σε υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στο Μεγανήσι.

Οι μουσικές της μπάντας έκαναν πολλούς να χορεύουν στους ρυθμούς της. Οταν οι d.j. ανέβηκαν στα decks, οι μεγαλύτεροι στην ηλικία προτίμησαν να πάνε για ύπνο. Οι νεαροί φίλοι της Εκατερίνας χόρευαν στους ήχους της dance και της house ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φωτορρυθμικά έκαναν τον Σκορπιό να μοιάζει με ένα απέραντο club στην Ιμπιζα...

Το party κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε all day beach party. Οι προσκεκλημένοι αναχώρησαν από το νησί την Παρασκευή. Η οικογένεια Ρομπολόβλεφ θα παραμείνει μερικές ημέρες ακόμη στον Σκορπιό...
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Κοινωνία”