• Το Γνωρίζατε;
  • Η πιο ψηλή κατασκευή Lego στον κόσμο έχει ύψος 23,66 μέτρα και βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ για την Ελλάδα

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ για την Ελλάδα

Δημοσίευση από Agrafos »


Η ελληνική οικονομία σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στα δημοσιονομικά χρονικά του Δυτικού Κόσμου

Στην έκτη συνεχή χρονιά ύφεσης ετοιμάζεται να μπει η ελληνική οικονομία, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στα δημοσιονομικά χρονικά του Δυτικού Κόσμου. Η ελληνική περίπτωση πλέον αναγνωρίζεται ως μοναδική από το σύνολο σχεδόν των οικονομολόγων και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί και πώς να αποφύγει το τελικό «κρασσάρισμα».

Η έκθεση της Citibank, που είδε το φως της δημοσιότητας στις αρχές της εβδομάδας και ουσιαστικά αναφερόταν σε αυτό το σενάριο, προκάλεσε πολύ μεγάλη αίσθηση. Και ήταν πολλοί αυτοί που έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι διαψεύστηκε με την απόφαση του Eurogroup τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η πραγματικότητα, όμως, πόρρω απέχει απ αυτή την… καταδίκη. Κι αυτό, γιατί, όπως αντιλαμβάνονται και από το οικονομικό επιτελείο, στην Αθήνα, αυτή μπορεί να είναι και η τελευταία ευκαιρία που δίνεται στην χώρα μας για να αποφύγει τα χειρότερα. Η εισροή 44 δισ. ευρώ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο των τριών μηνών, μπορεί να λειτουργήσει ως σπίρτο για να πάρει φωτιά η ανάπτυξη στην Ελλάδα, αρκεί μέρος των χρημάτων να κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία.

Αν, ωστόσο, τα λεφτά αυτά πάνε εξολοκλήρου για να κλείσουν μαύρες τρύπες του παρελθόντος, τότε θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το στοίχημα θα έχει χαθεί. Και μαζί θα χαθεί και η τελευταία ελπίδα, για να βγει η χώρα από την πρωτοφανή κρίση στην οποία έχει περιέλθει.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”