• Το Γνωρίζατε;
  • Tο πλήρες όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι: «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, Βόρειας Ιρλανδίας και του Berwick-upon-Tweed». Τo τελευταίο είναι μια πολύ μικρή πόλη στα σύνορα με τη Σκωτία, την οποία διεκδικούσε ο βασιλιάς των Σκωτσέζων επί μακρόν. Μάλιστα, η πόλη αυτή ήταν επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Γερμανία έως το 1987, επειδή ο Τσόρτσιλ κήρυξε τον πόλεμο με το συνολικό όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στη συνθήκη συνθηκολόγησης ξεχάστηκε να αναγραφεί.

Ιδιότητες των 12 ζωδίων και τα γενικα χαρακτ

Απάντηση
astraki
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τρί 14 Ιούλ 2009, 14:19

Ιδιότητες των 12 ζωδίων και τα γενικα χαρακτ

Δημοσίευση από astraki »


ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ
21 Μαρτίου – 20 Απριλίου

Ο ΚΡΙΟΣ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«Και ορθός πάλι απόμεινα μ’ ένα καμένο χέρι εδώ στην άκρη που μ’ απώθησαν οι συμφορές να πολεμώ το Δεν και το Αδύνατον του κόσμου τούτου…»

Ο ΚΡΙΟΣ είναι το πρώτο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το πρώτο από τα ζώδια της άνοιξης. Καλύπτει το πρώτο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου προσωπικής ανάπτυξης, την κατευθυντήρια οδό, τις ορμές, τη δύναμη της θέλησης.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τον Κριό είναι - περίπου - από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου και σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης, την αναγέννηση της φύσης, μετά από τη χειμέρια νάρκη της.

Το γένος του είναι Αρσενικό, η ποιότητα του Παρορμητική και το στοιχείο του είναι η Φωτιά. Μια φωτιά, ωστόσο, διαφορετική απ’ αυτή του Λέοντα και του Τοξότη, καθώς η ποιότητα της φλόγας του Κριού ανάγεται συμβολικά στην ανεξέλεγκτη ηφαιστειακή λάβα, στα πυρακτωμένα πετρώματα που εκτοξεύονται προς τον ουράνιο θόλο από τον κρατήρα του ηφαιστείου, στη διάπυρη μάζα που ήταν η Γη στις απαρχές της.

Κυβερνήτης του ΚΡΙΟΥ είναι ο άρης. Στον ΚΡΙΟ, ο Ήλιος βρίσκεται σε έξαρση, η Αφροδίτη σε αδυναμία (όπως και στο Σκορπιό) και ο Κρόνος σε πτώση.






ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

21 Απριλίου – 20 Μαΐου


Ο ΤΑΥΡΟΣ ΩΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«Από τη μυρωδιά του χόρτου από την πύρα του ήλιου πάνω στον ασβέστη από το ατέρμονο φιλί να βγάλεις έναν αιώνα…»

Ο ΤΑΥΡΟΣ είναι το δεύτερο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια της Άνοιξης. Καλύπτει το δεύτερο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά τη συμπύκνωση της ενέργειας, αφού σ’ αυτό το στάδιο παίρνει μορφή, την κατεύθυνση της νέας προσωποποιημένης ενέργειας που οριστικοποιείται σε σωματικό επίπεδο.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τον Ταύρο είναι – περίπου - από τις 21 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαΐου και σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή της Άνοιξης, την εκδήλωση της φύσης στο απόγειο της δύναμής της.

Το γένος του Ταύρου είναι Θηλυκό, η ποιότητά του είναι Σταθερή και στοιχείο του είναι η Γη

Κυβερνήτης του Ταύρου είναι η Αφροδίτη. Στον Ταύρο, η Σελήνη βρίσκεται σε έξαρση, ο Άρης σε αδυναμία και ο Ουρανός σε πτώση.





ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

21 Μαΐου – 21 Ιουνίου

ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΩΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


«Γίνεται ανάλογα με τη στιγμή πότε ασημένια πότε βαθυκύανη…»

Οι ΔΙΔΥΜΟΙ είναι το τρίτο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το τρίτο από τα ζώδια της Ανοιξης. Καλύπτει το τρίτο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά τη νοητική αντίληψη και το συντονισμό, την ενέργεια που συνδέεται με το άμεσο περιβάλλον και την ανάπτυξη των ικανοτήτων για συντονισμό όλων των δραστηριοτήτων τους.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τους Διδύμους είναι - περίπου - από τις 21 Μαΐου ως τις 21 Ιουνίου και σηματοδοτεί το τέλος της Ανοιξης. Συμβολίζει τα κλαδιά και τα φυλλώματα που ταλαντεύονται στον αέρα σαν καλοσχηματισμένοι βραχίονες και βοηθάνε στη διαδικασία σχηματισμού της χλωροφύλλης.

Το γένος του είναι Αρσενικό, η ποιότητα Μεταβλητή και στοιχείο του είναι ο Αέρας, ο ζωοδότης, αφού μόνο όταν τον αναπνέουμε μπορούμε να επιβιώσουμε. Ο Δίδυμος αέρας είναι, ακόμα, η γλυκιά κι ευχάριστη αύρα του Ιουνίου, που εισχωρεί παντού και αναταράζει τα πάντα.

Κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής. Στους Διδύμους, ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται σε έξαρση, ο Δίας σε αδυναμία και ο Νότιος Δεσμός σε πτώση.





ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
21 Ιουνίου - 23 Ιουλίου


Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


«Τις νύχτες είχα νόημα – το ‘δινα σ’ όλα τ’ αηδόνια κι ήταν ο ύπνος ο γλυκός γιομάτος μισοφέγγαρα, ρυάκια σε ντο μείζονα…»

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το πρώτο από τα ζώδια του Καλοκαιριού. Καλύπτει το τέταρτο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά την προσπάθεια που γίνεται μετά τις επαφές, ώστε να καλυφθούν οι συναισθηματικές ανάγκες που υπάρχουν.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τον Καρκίνο είναι - περίπου - από τις 22 Ιουνίου ως τις 22 Ιουλίου και σηματοδοτεί την αρχή του Καλοκαιριού, συμβολίζοντας τα ώριμα φρούτα, τη γλυκιά τους γεύση, τη στρογγυλάδα τους, η οποία φέρνει στο νου τις καμπύλες μιας γυναίκας που κυοφορεί, μια εικόνα που ανήκει τυπικά σ’ αυτό το ζώδιο. Το καλοκαίρι, η περίοδος της ωρίμανσης του φυτικού βασιλείου, έχει ήδη αρχίσει. Το διάστημα αυτό ξεσπάνε θύελλες και απροσδόκητες ραγδαίες βροχές και ο κεραυνός – το ουράνιο πυρ – συμβολικά γονιμοποιεί τα σπλάγχνα της γης.

Το γένος του Καρκίνου είναι Θηλυκό, η ποιότητά του είναι Παρορμητική και στοιχείο του είναι το Νερό, το καθαρό νερό που αναβλύζει από τις πηγές, το οποίο είναι ζωογόνο και συνδέεται συμβολικά με το αμνιακό υγρό.

Κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη. Στον Καρκίνο, ο Δίας βρίσκεται σε έξαρση, ο Κρόνος σε αδυναμία και ο Αρης σε πτώση




ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ[

23 Ιουλίου - 23 Αυγούστου


Ο ΛΕΟΝΤΑΣ ΩΣ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


«Ολόισια μέσα στην καρδιά του ήλιου με την ίδια κίνηση περνούσε κι άκουγε να ορθώνει πέτρινο λαιμό και να βρυχιέται ο αθώος του εαυτός ψηλά πάνω απ’ τα κύματα…»

Ο Λέοντας είναι το πέμπτο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια του Καλοκαιριού. Καλύπτει το πέμπτο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα στο πεδίο της αυτο-έκφρασης.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τον Λέοντα είναι - περίπου - από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου και σηματοδοτεί την καρδιά του Καλοκαιριού, τη συγκομιδή των καρπών, τη ζωηρότητα των χρωμάτων, τη φωτεινότητα, τη ζέστη.

Το γένος του είναι Αρσενικό, η ποιότητα Σταθερή και στοιχείο του είναι η Φωτιά.

Κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ήλιος. Στο Λέοντα, ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε έξαρση, ο Ουρανός (και ο Κρόνος ως παραδοσιακός) σε αδυναμία και ο Ερμής σε πτώση.





ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ
23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου

Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΩΣ ΤΟ ΕΚΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


«…εδώ που ανάτειλε η συνείδηση κι έλαβε σώμα Κόρης υπαρκτό με λάμψεις από την απέραντη πεδιάδα – Κοίταξε: πώς η μνήμη δένει τα μαλλιά πίσω και αφήνει εμπρός να πέφτουν τα ματόκλαδα τρέμοντας απ’ την τόση αλήθεια…»

Η Παρθένος είναι το έκτο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το τρίτο από τα ζώδια του Καλοκαιριού. Καλύπτει το έκτο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά την ικανότητα βελτίωσης της αυτο-έκφρασης, ως προετοιμασία για τη σύνδεση με τους άλλους, με χρήσιμο τρόπο. Εδώ η ροή και η έκφραση της ενέργειας τελειοποιούνται μέσα από μια διαδικασία βελτίωσης και εκλέπτυνσης, ως προετοιμασία για τη συνάντηση των εξωτερικών δυνάμεων και άλλων μορφών ενέργειας.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από την Παρθένο είναι - περίπου - από τις 24 Αυγούστου ως τις 22 Σεπτεμβρίου και σηματοδοτεί το τέλος του Καλοκαιριού, συμβολίζοντας την ανάπαυση της γης που ανακτά την παρθενικότητά της μετά τη συγκομιδή, την ξηρότητα των αγρών, την ανάγκη αποθήκευσης των αγροτικών προϊόντων εν όψει του χειμώνα.

Το γένος της Παρθένου είναι Θηλυκό, η ποιότητά της είναι Μεταβλητή και στοιχείο της είναι η Γη.

Κυβερνήτης της Παρθένου είναι ο Ερμής (παραδοσιακός). Στην Παρθένο, ο Ερμής βρίσκεται σε έξαρση, ο Δίας (παραδοσιακά) σε αδυναμία και η Αφροδίτη σε πτώση.




ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ
23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου


Ο ΖΥΓΟΣ ΩΣ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


«…να μην είχα για χάρη του Βασιλέα Ευήνορα φορέσει τον μανδύα τον κυανό να δικάσω τους άλλους και απ’ αυτούς να δικαστώ την κάθετη ώρα του μεσονυκτίου…»

Ο Ζυγός είναι το έβδομο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το πρώτο από τα ζώδια του Φθινοπώρου. Καλύπτει το έβδομο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά την διαδικασία αλληλεπίδρασης, εξισορρόπησης και εναρμόνισης.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από το Ζυγό είναι - περίπου - από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 22 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου. Εδώ, η φύση έχει ανάγκη από ανάπαυση μετά από την έκρηξη ενεργητικότητας του καλοκαιριού που μόλις τελείωσε. Με το Ζυγό, οι ώρες του σκοταδιού μεγαλώνουν καθώς οι ώρες του φωτός λιγοστεύουν.

Το γένος του είναι Αρσενικό, η ποιότητα Παρορμητική και στοιχείο του είναι ο Αέρας. Εδώ βρίσκεται η διαφάνεια της δικαιοσύνης, η πολυστροφία του πνεύματος, η ανάγκη επαφής και η ποικιλία ενδιαφερόντων που είναι χαρακτηριστικό όλων των αέρινων ζωδίων.

Κυβερνήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη. Στο Ζυγό, ο Κρόνος βρίσκεται σε έξαρση, ο Αρης σε αδυναμία και ο Ήλιος σε πτώση.




ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ

23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΩΣ ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


«Το μόνο πράγμα που θα μείνει ανέπαφο είναι η εκδίκηση.»

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ είναι το όγδοο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια του Φθινοπώρου. Καλύπτει το όγδοο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά την αναγέννηση και την πηγή της ανεξάντλητης ενέργειας.

Αντιπροσωπεύει την αναγέννηση μετά από μια κρίση. Μια εποχή σκοτεινή αλλά γεμάτη από την ενέργεια υπόγειων ζυμώσεων. Εδώ, η δημιουργική ενέργεια απελευθερώνεται μέσα από την ένωση των αντιθέτων ή δύο διαφορετικών μορφών ενέργειας. Αυτή η ένωση καταλήγει σε ένα είδος μεταμόρφωσης, αφού οι δύο ξεχωριστές ενέργειες μετατρέπονται σε κάτι περισσότερο απ’ αυτό που ήταν πριν ενωθούν. Το ζώδιο αυτό περιέχει μια υπόσχεση ζωής μετά το θάνατο.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από το ΣΚΟΡΠΙΟ είναι - περίπου - από τις 23 Οκτωβρίου ως τις 22 Νοεμβρίου και σηματοδοτεί την καρδιά του Φθινοπώρου. Τα χρώματα της φύσης είναι έντονα αυτήν την περίοδο. Ο σπόρος μέσα στα σπλάχνα της γης έχει αρχίσει να αποσυντίθεται για να μπορέσει να βλαστήσει την άνοιξη.

Το γένος του είναι Θηλυκό, η ποιότητα Σταθερή και στοιχείο του είναι το Νερό. Ένα νερό στάσιμο, όπως στα έλη, βαλτόνερα που αντικαθρεφτίζουν πολύ καλά τη βαθιά και διαταραγμένη συναισθηματική φύση του ΣΚΟΡΠΙΟΥ.

Κυβερνήτης του ΣΚΟΡΠΙΟΥ είναι ο άρης (παραδοσιακή αστρολογία) και ο Πλούτωνας (σύγχρονη αστρολογία).

Στο ΣΚΟΡΠΙΟ, ο Ουρανός βρίσκεται σε έξαρση, η Αφροδίτη σε αδυναμία (όπως και στον Κριό) και η Σελήνη σε πτώση.




ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ
22 Μοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ ΩΣ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«Θ’ αποσπάσω το λευκό σημάδι μου και θα το κατευθύνω με ταχύτητα ψυχής προς τον αόρατο…»

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ είναι το ένατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το τρίτο από τα ζώδια του Φθινοπώρου. Καλύπτει το ένατο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά την ικανότητα επέκτασης και διεύρυνσης, την ανώτερη διάνοια και αντίληψη. Η ανθρώπινη εμπειρία μεταφράζεται σε πολιτιστικό δρώμενο και σε ατομική καλλιέργεια. Η ωρίμανση με τη βοήθεια της γνώσης.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τον ΤΟΞΟΤΗ είναι - περίπου - από τις 23 Νοεμβρίου ως τις 21 Δεκεμβρίου και σηματοδοτεί το τέλος του φθινοπώρου, την αναμονή τις παραμονές της Θείας Γέννησης, αλλά και τη σταδιακή αύξηση των ωρών της ημέρας.

Το γένος του είναι Αρσενικό, η ποιότητα Μεταβλητή και στοιχείο του είναι η Φωτιά. Μια φωτιά, ωστόσο, διαφορετική από εκείνη του Κριού και του Λέοντα, αφού είναι η μοναδική που δεν έχει φλόγες. Το φως της πηγάζει από τα αναμμένα κάρβουνα, σύμβολο του στοχασμού και της ανθρώπινης θαλπωρής.

Κυβερνήτης του ΤΟΞΟΤΗ είναι ο Δίας. Στον ΤΟΞΟΤΗ, ο Νότιος Δεσμός βρίσκεται σε έξαρση, ο Ερμής σε αδυναμία και ο Βόρειος Δεσμός σε πτώση.




ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
21 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου


Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΩΣ ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«Καμιά ρυτίδα. Ούτ’ ένα δάκρυ.»

Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ είναι το δέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το πρώτο από τα ζώδια του Χειμώνα. Καλύπτει το δέκατο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά το ρεαλισμό και τη λογική, την ενέργεια που συναντά όρια και φραγμούς στη δημιουργική της έκφραση.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τον ΑΙΓΟΚΕΡΩ είναι - περίπου - από τις 22 Δεκεμβρίου ως τις 20 Ιανουαρίου και σηματοδοτεί την έναρξη του Χειμώνα, τη σκληρή μάχη της Φύσης μέσα στο χειμωνιάτικο σκοτάδι και την παγωνιά.

Το γένος του ΑΙΓΟΚΕΡΩ είναι Θηλυκό, η ποιότητά του είναι Παρορμητική και στοιχείο του είναι η Γη. Μια γη, όμως, διαφορετική από τη Γη του Ταύρου και της Παρθένου, καθώς συνδέεται συμβολικά, με τις βραχώδεις επιφάνειες, με τις κορυφές των βουνών που αντιπροσωπεύουν την υλοποίηση της φιλοδοξίας, των στόχων.

Κυβερνήτης του ΑΙΓΟΚΕΡΩ είναι ο Κρόνος. Στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ, ο Αρης βρίσκεται σε έξαρση, η Σελήνη σε αδυναμία και ο Δίας σε πτώση.




ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου


Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΩΣ ΤΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«…καταπιάνομαι ακόμη με όνειρα καιρών τ’ ουρανού σκοτεινών τόσο που αν πας εκείνη τη στιγμή να μ’ αγκαλιάσεις πασαλείβεσαι άστρα…»

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ είναι το ενδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια του Χειμώνα. Καλύπτει το ενδέκατο στάδιο ανάπτυξης που αφορά την παγκοσμιοποίηση και τη δύναμη της κατανόησης. Εδώ, οι αυστηρές δομές αλλάζουν ή εγκαταλείπονται, καθώς η ενέργεια κατευθύνεται κυρίως προς το μέλλον.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τον ΥΔΡΟΧΟΟ είναι - περίπου - από τις 21 Ιανουαρίου ως τις 19 Φεβρουαρίου και σηματοδοτεί την καρδιά του Χειμώνα. Συμβολίζει το σπόρο στα σπλάγχνα της γης που βγάζει τις πρώτες του ρίζες. Οι μέρες αρχίζουν σιγά-σιγά να γίνονται μεγαλύτερες.

Το γένος του είναι Αρσενικό, η ποιότητα Σταθερή και στοιχείο του είναι ο Αέρας, Ο παγωμένος βόρειος άνεμος που ξαστερώνει τον ουρανό και φουρτουνιάζει τη θάλασσα κάνοντας τις χειμωνιάτικες αυτές μέρες ψυχρές και διαυγείς.

Κυβερνήτης του ΥΔΡΟΧΟΟΥ είναι ο Ουρανός (σύγχρονη αστρολογία) και ο Κρόνος (παραδοσιακή αστρολογία).

Στον ΥΔΡΟΧΟΟ ο Ερμής βρίσκεται σε έξαρση, ο Ήλιος σε αδυναμία και ο Ποσειδώνας σε πτώση.




ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΙΧΘΥΩΝ

19 Φεβρουαρίου – 21 Μαρτίου

ΟΙ ΙΧΘΕΙΣ ΩΣ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«…κάτω απ’ τα πόδια σου περνούσανε άστρα σαν κοπάδια ψαριών και το μπουγάζι μπλε βαθύ προχωρούσε στα σπλάχνα σου – τι ωραία που ήταν!…»

Οι Ιχθείς είναι το δωδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το τρίτο από τα ζώδια του Χειμώνα. Καλύπτουν το δωδέκατο στάδιο ανάπτυξης, που αφορά τη δεκτικότητα και την κατανόηση των εξωτερικών επιρροών, τη σύνοψη των εμπειριών, το αποτέλεσμα που προκύπτει από την ανθρώπινη πορεία διαμέσου των προηγούμενων έντεκα ζωδίων.

Η περίοδος που διέρχεται ο Ήλιος από τους Ιχθείς είναι - περίπου - από τις 20 Φεβρουαρίου ως τις 20 Μαρτίου και σηματοδοτεί το τέλος του Χειμώνα, συμβολίζοντας το κατώφλι της αναγέννησης, κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας εξευγενισμού, όπου πολλές από τις παλιές μορφές έκφρασης διαλύονται. Η ενέργεια αναπτύσσεται σε καινούργια επίπεδα, πέρα από το εδώ και το τώρα αυτού του κύκλου.

Το γένος των Ιχθύων είναι Θηλυκό, η ποιότητά τους είναι Μεταβλητή και στοιχείο τους είναι το Νερό.

Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας (σύγχρονη αστρολογία) και ο Δίας (παραδοσιακή αστρολογία).

Στους Ιχθείς, η Αφροδίτη βρίσκεται σε έξαρση, ο Ερμής σε αδυναμία και σε πτώση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αστρολογία & Ζώδια”