• Το Γνωρίζατε;
  • Κατά τη συντήρηση του Ηρωδείου το 2006, οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν 27 κιλά τσίχλες, που ήταν κολλημένες στα μαρμάρινα καθίσματα των διαζωμάτων, ακόμη και στις σειρές των επισήμων!

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ

Απάντηση
...tesla...
Μέλος
Μέλος
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 04:23
Τοποθεσία: Αθηνα

ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ

Δημοσίευση από ...tesla... »


Εικόνα
Το όρος Όχη στην Εύβοια δεν είναι μόνο ένας χώρος με απίστευτη θέα αλλά και ένας τόπος που κρύβει πολλά μυστήρια. Λένε πως οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν οι Κουρήτες οι οποίοι προήλθαν από την Κρήτη.
Η περιοχή του όρους Όχη χαρακτηρίζεται από τις παράξενες, όσο και μυστήριες κατασκευές των δρακόσπιτων.
Κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια ποιοί είναι οι κατασκευαστές αυτών των απίστευτων έργων. Υπάρχουν δοξασίες, θρύλοι, δεισιδαιμονίες, μύθοι για ξωτικά, κύκλωπες, Άτλαντες, ακόμα και για εξωγήινους.
Τα Δρακόσπιτα αποτελούν μοναδικά δείγματα της μεγαλιθικής αρχιτεκτονικής στον ελληνικό χώρο. Εντυπωσιάζουν για την αινιγματική μορφή τους και την ακρίβεια της κατασκευής τους, που αντιμετωπίζει με επιτυχία τα σοβαρά στατικά προβλήματα που συνεπάγεται η χρήση των τεράστιων λίθων με τους οποίους είναι χτισμένα. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στέγη των δρακόσπιτων. Είναι φτιαγμένη κατά το λεγόμενο εκφορικό σύστημα. Το βάρος των λίθων κυμαίνεται από 10 έως 70 τόνους.
Εικόνα
Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεξήγητα φαινόμενα”