• Το Γνωρίζατε;
  • Μέχρι το 1840, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.

Αίτηση άρσης αναστολής πληρωμών προς την Ελλάδα για την περίοδο 2004-2009

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Αίτηση άρσης αναστολής πληρωμών προς την Ελλάδα για την περίοδο 2004-2009

Δημοσίευση από Agrafos »


«Oι ελληνικές Αρχές είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές στην καταβολή της εθνικής συμμετοχής, στην εκτέλεση των προγραμμάτων της Επιτροπής Χρηματοοικονομικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παρατυπιών, τα οποία θα έχουν εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τις ελληνικές Αρχές όσο και για τις δότριες χώρες, καθώς και για τους φορείς υλοποίησης και τα εταιρικά τους σχήματα».

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Π. Ρήγας στην αίτηση άρσης αναστολής πληρωμών προς τη χώρα μας για τα προγράμματα που αφορούν στην περίοδο 2004-2009, ενώ στην επιστολή επισημαίνει ότι «όπου δεν καταστεί εφικτό να αρθούν οι δυσκολίες στην ομαλή χρηματοδότηση των έργων, το Εθνικό Σημείο Επαφής θα προβεί σε αίτημα απένταξης των έργων, όπως έχει υποχρέωση να κάνει».

Όπως σημειώνει ο κ. Ρήγας, «έχουμε εισαγάγει και εφαρμόζουμε ένα νέο σύστημα, που εξασφαλίζει την ομαλή χρηματοροή και εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις που θέτει ο μηχανισμός ΕΟΧ, σχετικά με τον έλεγχο και την πιστοποίηση των δαπανών από μέρους της Αρχής Πληρωμής. Επιπροσθέτως, δεσμευόμαστε για την άμεση ενημέρωσή του ΕΟΧ για κάθε εντολή καταβολής εθνικής συμμετοχής που προτιθέμεθα να κάνουμε από τούδε και στο εξής».

Οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη προβεί στην εντολή καταβολής της αναλογούσας εθνικής συμμετοχής προς όλους τους Φορείς Υλοποίησης που ικανοποιούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, όπως τίθενται από το κανονιστικό πλαίσιο του ΧΜ ΕΟΧ και την εθνική νομοθεσία.
SOURCE
marketbeast.gr
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”