• Το Γνωρίζατε;
  • Το 1800, στην Αγγλία, όποιος δοκίμαζε να αυτοκτονήσει και δεν τα κατάφερνε καταδικαζόταν σε θάνατο!

Στο 4,96% το επιτόκιο της έκδοσης των εντόκων 26 εβδομάδων - Τρελή κούρσα spread και CDS!

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Στο 4,96% το επιτόκιο της έκδοσης των εντόκων 26 εβδομάδων - Τρελή κούρσα spread και CDS!

Δημοσίευση από Agrafos »


Στο 4,96% ανήλθε το επιτόκιο της έκδοσης των γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, διάρκειας 26 εβδομάδων. Αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ, όσο ζητούσε δηλαδή, να αντλήσει ο ΟΔΔΗΧ.

Στην αντίστοιχη έκδοση του Απριλίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,80%. Στα 1,625 δισ. ευρώ περιλαμβάνονταν 375 εκατ. ευρώ από μη ανταγωνιστικές προσφορές. Ο δείκτης υπερκάλυψης διαμορφώθηκε στις 2,58 φορές, από 3,58 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.Οι ξένοι επενδυτές κάλυψαν το 37% της δημοπρασίας.

Την "ανηφόρα" τράβηξαν και πάλι spread, CDS! - Στο 17,51% η απόδοση

Tην ίδια στιγμή, τρελή κούρσα σημειώνουν τα ελληνικά spread και CDS στις χρηματιστηριακές συναλλαγές . Ειδικότερα, τo πριμ που ζητούν οι επενδυτές για την διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund "εκτοξεύεται" στις 1.470 μονάδες βάσης, μετά την κίνηση της Standard & Poor's να δώσει στην Ελλάδα την χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως.

Παράλληλα, τo κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα διευρύνεται κατά 33 μβ στις 1.615 μβ, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Υπενθυμίζεται ότι η S&P υποβάθμισε τη χώρα στην κατηγορία "CCC" κάτω από το Εκουαδόρ, την Τζαμάικα, το Πακιστάν και τη Γρενάδα.
Ο ξένος οίκος προειδοποίησε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο χρεωκοπίας και είπε ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση χρέους της χώρας θα θεωρηθεί χρεωκοπία.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”