• Το Γνωρίζατε;
  • Tο πλήρες όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι: «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, Βόρειας Ιρλανδίας και του Berwick-upon-Tweed». Τo τελευταίο είναι μια πολύ μικρή πόλη στα σύνορα με τη Σκωτία, την οποία διεκδικούσε ο βασιλιάς των Σκωτσέζων επί μακρόν. Μάλιστα, η πόλη αυτή ήταν επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Γερμανία έως το 1987, επειδή ο Τσόρτσιλ κήρυξε τον πόλεμο με το συνολικό όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στη συνθήκη συνθηκολόγησης ξεχάστηκε να αναγραφεί.

Η ελληνική κρίση σε ένα διάγραμμα

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Η ελληνική κρίση σε ένα διάγραμμα

Δημοσίευση από Agrafos »


Αν το 2010 ήταν μία συντριπτική χρονιά για τη χρηματοπιστωτική εικόνα της Ελλάδας, το 2011 είναι, μέχρι στιγμής, μία καταστροφική και το διάγραμμα των ασφαλίστρων των ελληνικών ομολόγων είναι, ίσως, ένα από τα καταλληλότερα για να το αποτυπώσουν.

Η χρονιά ξεκίνησε με τις τιμές των ελληνικών CDS στις 900 μονάδες βάσης και παρά τις υποσχέσεις εντός και εκτός Ελλάδας για οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος το Μάρτιο, αυτό που ακολούθησε ήταν η επιδείνωση της κατάστασης και υπερδιπλασιασμός των τιμών των CDS, οι οποίες προσεγγίζουν τις 2000 μονάδες βάσης.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”