• Το Γνωρίζατε;
  • Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα, αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή»!

" Ξυπνητήρι σας ξυπνάει όταν πρέπει "

Συντονιστές: Argosxolos, Agrafos

vero
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 297
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: KRHTH - IERAPETRA
Επικοινωνία:

" Ξυπνητήρι σας ξυπνάει όταν πρέπει "

Δημοσίευση από vero »


Ξυπνητήρι σας ξυπνάει όταν πρέπει



Ένα πραγματικά εκπληκτικό αν και ακριβό (στα 200 με 250 ευρώ) ξυπνητήρι παρουσίασε η Αυστριακή εταιρεία AXBO...Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι σας ξυπνάει όταν είναι σίγουρο ότι θα θέλατε να ξυπνήσετε! Όπως βλέπετε και στο βίντεο το ρολόι ελέγχει μέσω ειδικού μπρασελέ που φοράμε ενώ κοιμόμαστε σε ποια φάση του ύπνου βρισκόμαστε. Ως γνωστό ο ύπνος έχει φάσεις όπως η γνωστή REM (που βλέπουμε όνειρα και το μάτι κινείται τυχαία) η φάση που βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο κλπ. Μάλιστ α στη φάση του βαθύ ύπνου δεν υπάρχει και καθόλου κίνηση στο σώμα.

Αυτά καταγράφονται από το ρολόι το οποίο φροντίζει να μας ξυπνάει κοντά στην ώρα που θέλουμε, εφόσον όμως έχουν ολοκληρωθεί σωστά οι φάσεις του ύπνου με αποτέλεσμα το ξύπνημα να γίνεται πολύ πιο φυσικά και αβίαστα, άρα και πιο ξεκούραστα. Μάλιστα όπως αναφέρει η στο site της, επεξεργάζεται την ιδέα πάνω από 10 χρόνια ενώ τα πρώτα δείγματα και η πατέντα υπάρχουν από το 2000.

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”