• Το Γνωρίζατε;
  • Η εξαφάνιση δέντρων και φυτών γίνεται σήμερα με ρυθμό 10.000 φορές γρηγορότερο από το φυσιολογικό!

H WIND Ελλάς εκσυχρονίζει το δίκτυό της!

Συντονιστές: Argosxolos, Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

H WIND Ελλάς εκσυχρονίζει το δίκτυό της!

Δημοσίευση από Argosxolos »


Ένα πρωτοποριακό επενδυτικό σχέδιο υλοποιεί η WIND Ελλάς σε συνεργασία με την κινεζική Huawei. Η εταιρεία αποφάσισε να εκσυγχρονίσει το δίκτυό της σε όλη τη χώρα και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND κ.Γιώργος Τσαπρούνης μίλησε για αυτό.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ουσιαστικά τον προπομπό για την είσοδό στην 4η γενιά κινητής τηλεφωνίας μέσω της οποίας οι πελάτες της Wind θα έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν μια σπουδαία εμπειρία κινητής ευρυζωνικότητας.

Την περασμένη βδομάδα ανακοινώσατε επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου σας. Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται σε μια εποχή που σαφέστατα δεν συνάδει με την ελληνική πραγματικότητα. Δώστε μας κάποια περισσότερα στοιχεία σχετικά με το θέμα.

Όπως γνωρίζετε, οι 6 διεθνείς επενδυτικοί όμιλοι που από το τέλος του 2010 αποτελούν τους ιδιοκτήτες της WIND, μηδένισαν τον δανεισμό της εταιρίας και παράλληλα ενίσχυσαν σημαντικά τη ρευστότητα της με 420 εκ. ευρώ, την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη εξέλιξη για το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και ασφαλώς για την ίδια την εταιρεία, τους πελάτες της και τους συνεργάτες της. Οι μέτοχοί μας, οι οποίοι διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες, μας επιτρέπουν ακόμα και αυτή την εποχή, να μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και να εστιάσουμε απόλυτα στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Με αυτή τη βάση λοιπόν, εμπιστευτήκαμε στην Huawei, έναν παγκόσμιο ηγέτη στις τηλεπικοινωνιακές λύσεις, ένα μεγάλο έργο από οικονομικής αλλά και τεχνικής πλευράς. Έχουμε θέσει ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές για την υλοποίηση του πλήρους εκσυγχρονισμού του δικτύου μας και είμαστε σίγουροι ότι η Huawei θα τις ικανοποιήσει απόλυτα.

Τι ακριβώς θα αλλάξει στην ποιότητα και γενικότερα στη μορφή του δικτύου έτσι όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης;

Δεν πρόκειται απλά για μια επένδυση αλλά για ένα έργο, μοναδικό σε μέγεθος για τα δεδομένα τόσο της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, όσο και για της οικονομίας μας. Το αποτέλεσμα θα είναι η «αναγέννηση» του δικτύου της εταιρείας καθώς θα δημιουργήσει ένα εντελώς νέο Ραδιοδίκτυο για τη WIND Ελλάς. Με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού, το δίκτυο της WIND θα είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη και οι πελάτες της εταιρείας θα απολαμβάνουν το πιο γρήγορο δίκτυο στην Ελλάδα με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 42Mbps.

Επιπλέον, το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου της εταιρείας θα έχει και σημαντική οικολογική αξία καθώς θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της WIND. Συγκεκριμένα, θα μειώσει 40% την κατανάλωση ενέργειας σε ετήσια βάση, μειώνοντας αντίστοιχα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο νέος εξοπλισμός θα είναι σημαντικά μικρότερος σε όγκο σε σύγκριση με τον προϋπάρχοντα και χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του προσφέρει τη μέγιστη απόδοση και χωρητικότητα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Σε πόσο διάστημα υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το έργο και σε τι ύψος κυμαίνεται το ποσό της επένδυσης σας;

Το έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στα 300€ εκατ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση δικτύου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ, αν λάβουμε υπόψη ότι θα αλλάξει εξολοκλήρου ένα δίκτυο που χτιζόταν επί 18 χρόνια.

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”