• Το Γνωρίζατε;
  • Ψάχνοντας να βρούμε αντικείμενα, όπως κλειδιά, τηλεκοντρόλ κ.α, χάνουμε ένα χρόνο από τη ζωή μας.

" Η «Γρίπη» χτυπά ηλεκτρονικά "

Συντονιστές: Argosxolos, Agrafos

vero
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 297
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: KRHTH - IERAPETRA
Επικοινωνία:

" Η «Γρίπη» χτυπά ηλεκτρονικά "

Δημοσίευση από vero »


Η «Γρίπη» χτυπά ηλεκτρονικά
Tο Twitter έχει επιβεβαιώσει ότι κάποιος εισέβαλε σε 10 λογαριασμούς χρηστών, συμπεριλαμβανομένου και του λογαριασμού της Britney Spears, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, ένας hackers είχε αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του Barack Obama και άλλων 32 διακεκριμένων προσωπικοτήτων.

Πάντως, οι τρόποι ποικίλλουν ανάλογα με την περίπτωση και συνήθως γίνονται ιδιαίτερα ευρηματικοί. Η πρόσφατη επίθεση στο Facebook από ένα worm υπέκλεπτε τα usernames και τα passwords των χρηστών μέσω ενός μηνύματος «check this out» στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν ένα link που οδηγούσε σε άγνωστη σελίδα κλώνο της ιστοσελίδας του Facebook.

Ενώ, όπως ανακοίνωση η Panda Security, hackers εκμεταλλεύτηκαν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη νέα γρίπη Α και εισήγαγαν νέους ιούς, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου, εισβάλλοντας στον υπολογιστή με τη μορφή e-mail από άγνωστο αποστολέα.

«Δεκάδες χιλιάδες νέα κακόβουλα προγράμματα εμφανίζονται κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο», όπως επισημαίνει ο Eugene Kesperksy, διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας. «Η έκταση του προβλήματος σημαίνει ότι είναι πλέον αδύνατο να εξασφαλιστεί απόλυτη ασφάλεια με τη χρήση μόνο των κλασικών μεθόδων ή μεθόδων που βασίζονται σε ορισμούς.

Το νέο τοπίο αναφορικά με το κακόβουλο λογισμικό απαιτεί ολοκληρωμένες μεθόδους προστασίας. Αυτός είναι ο λόγος που το σύγχρονο λογισμικο πρέπει να υλοποιεί μια επαναστατική προσέγγιση προστασίας, με το ίδιο το προστατευόμενο σύστημα να προχωρά στην παρακολούθηση των κακόβουλων δραστηριοτήτων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, στοχεύοντας στην αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».
Άβαταρ μέλους
Alaniaris Kokoras
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Τρί 14 Ιούλ 2009, 14:08

Re: " Η «Γρίπη» χτυπά ηλεκτρονικά "

Δημοσίευση από Alaniaris Kokoras »


Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η Panta, ο κος Eugene Kesperksy και οι υπόλοιπες εταιρίες που παράγουν antivirus ότι οι περισότεροι ιοί που κυκλοφορούν δεν προέρχοντε από τις ίδιες τις εταιρίες που παράγουν τα antivirus;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”