• Το Γνωρίζατε;
  • Την πρωταπριλιά του 1957, πολλοί από τους Βρετανούς πίστεψαν τη φάρσα που έστησε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου BBC: Στο ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του, Ιταλοί «αγρότες» συνέλεγαν από δέντρα την ανοιξιάτικη σοδειά ζυμαρικών. Για τις ανάγκες της φάρσας, ένας κάμεραμαν είχε κρεμάσει, σ' ένα ελβετικό χωριό, ζυμαρικά στα κλαδιά των δέντρων.

Μπερνάνκι: Η ελληνική κρίση απειλή για την παγκόσμια οικονομία

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Arxontas
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06

Μπερνάνκι: Η ελληνική κρίση απειλή για την παγκόσμια οικονομία

Δημοσίευση από Arxontas »


Απειλή για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος μπορεί να αποτελέσει η ελληνική κρίση σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση, επισήμανε ο πρόεδρος της ιδιωτικής “Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας” των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπεν Μπερνάνκι.

«Αν υπάρξει αδυναμία να επιλυθεί η κατάσταση αυτή, θα απειληθούν τα ευρωπαϊκά οικονομικά συστήματα, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και η πολιτική ενότητα της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Μπερνάνκι, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως «οι Ευρωπαίοι εκτιμούν την απίστευτη σημασία που έχει η διευθέτηση της ελληνικής κατάστασης».

Σημειώνεται πως χθες ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι προέτρεψε τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. να «δώσουν γρήγορα την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα», φοβούμενος ότι το ελληνικό ντόμινο μπορεί να παρασύρει όλη την Ε.Ε.

Παράλληλα, ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο , PIMCO, προέβλεψε με δηλώσεις του από την Ταϊπέι ότι η Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πτωχεύσουν τα επόμενα χρόνια.

Επιστροφή στο “Διεθνή”