• Το Γνωρίζατε;
  • Μέχρι το 1840, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.

Οι δημοσιογράφοι του BBC γίνονται hi-tech

Συντονιστές: Argosxolos, Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Οι δημοσιογράφοι του BBC γίνονται hi-tech

Δημοσίευση από Argosxolos »


Από τον επόμενο μήνα σύμφωνα με το Journalism.co.uk, το γνωστό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC θα πειραματιστεί με μία πιλοτική εφαρμογή για τη συσκευή iPhone, που θα επιτρέπει στους δημοσιογράφους του να αναμεταδίδουν ζωντανά από τα κινητά τους τα ρεπορτάζ χρησιμοποιώντας επιπλέον μόνο ένα δίκτυο ταχείας μεταφοράς δεδομένων όπως είναι το 3G.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης στους δημοσιογράφους να «ανεβάζουν» φωτογραφικό, ηχητικό και οπτικοαουστικό υλικό κατευθείαν στη κεντρική βάση δεδομένων του BBC, από οποιοδήποτε iphone ή ipad.

η δυνατότητα να κάνουν ρεπορτάζ μέσω του iPhone θα τους αποδεσμεύσει από την μέχρι τώρα επιτακτική ανάγκη να κουβαλάνε τις δυσκίνητες μονάδες δορυφορικών συνδέσεων. Ο υπεύθυνος ειδήσεων του BBC, δήλωσε ότι τα κινητά έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τους δημοσιογράφους, όμως μέχρι τώρα η ποιότητα του υλικού δεν ήταν ικανοποιητική. Μέχρι τώρα, όμως, το υλικό από κινητά θα το χρησιμοποιούσαν μόνο εάν ήταν κάποια πολύ σημαντική είδηση και δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. Τώρα όμως με τη σημερινή τεχνολογία μπορούν πραγματικά να εκμεταλλευτούν τα «έξυπνα» κινητά.

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”