• Το Γνωρίζατε;
  • «Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα» ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

ΠΩΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ότι δεν ταιριάζει σε κάποια άλλη κατηγορία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Ότι δεν ταιριάζει σε κάποια άλλη κατηγορία δημοσιεύστε το εδώ. Αν κρίνουμε ότι πρέπει το θέμα σας να δημοσιευτεί σε μια νέα κατηγορία θα την δημιουργήσουμε και θα μεταφέρουμε εκεί την δημοσίευση σας.
galazia limnh
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Τρί 15 Σεπ 2009, 05:17

ΠΩΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Δημοσίευση από galazia limnh »


Πολλά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης περιμένουν από άλλα άτομα να ξεκινήσουν τη σεξουαλική επαφή ή ακόμα και να κάνουν την πρώτη κίνηση για ραντεβού. Υπάρχει μέσα τους ο φόβος να ξεκινήσουν την σεξουαλική επαφή ή ακόμα και επαφή που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σεξουαλική. Υπάρχουν πολλές αιτίες γι' αυτό. Θα πρέπει να βρεις τις δικές σου. Κάποιες συνηθισμένες αιτίες είναι: Ο φόβος να συμπεριφερθεί ο σύντροφος όπως ακριβώς και το άτομο που σε κακοποίησε, ο φόβος ότι η σεξουαλική επαφή θα σου θυμίσει την κακοποίηση, ο φόβος της απόρριψης ή της μη αποδοτικότητας, ο φόβος ότι θα αποκαλυφθείς ή θα γίνεις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Τέλος, ο φόβος να μην ελκύεις πλέον σεξουαλικά ή αισθηματικά.

Το να μπορέσεις να καταλάβεις την αιτία που σε απωθεί από τη σεξουαλική επαφή είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσεις να μειώσεις το φόβο. Δούλεψε επάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Για παράδειγμα, βρες τρόπους για να αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου, το σώμα σου, τη σεξουαλικότητά σου και τη γοητεία σου. Μπορεί να θέλεις να θέσεις μικρούς στόχους, όπως το να ζητήσεις σε κάποιον να πάτε μαζί στο σινεμά χωρίς να αφήνεις περιθώρια για sex . Θα μπορούσες να αρχίσεις να αγγίζεις τα άτομα δίπλα σου κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης, αν όχι τα άτομα που σε ελκύουν ξεκίνησε από υπόλοιπα άτομα στην παρέα για αρχή. Γιατί όχι, λίγο αργότερα να ζητήσεις από κάποιον να βγείτε ή ακόμα και να κάνετε sex ; Αν εμπιστεύεσαι κάποιο άτομο μπορείς να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου.

Πολλά θύματα αισθάνονται ότι πρέπει να ενδώσουν σε κάθε τι σεξουαλικό ζητάει ο σύντροφος τους, χωρίς να δίνουν σημασία στη δική τους σεξουαλική απόλαυση. Λάθος. Το sex αφορά δύο πρόσωπα και όχι ένα. Έχεις και εσύ τα ίδια δικαιώματα κατά τη διάρκεια του sex . Μπορείς να μιλήσεις στον σύντροφο σου για τις ανάγκες σου, αρχίζοντας από άλλους τομείς της ζωής σου(π.χ. θέλεις περισσότερο χρόνο με την παρέα σου) και καταλήγοντας στις σεξουαλικές σου ανάγκες. Για να απολαύσεις το sex πρέπει να ξέρεις τι πραγματικά θέλεις και τι σε διεγείρει. Μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις τι είναι καλό για εσένα.

Πολλά θύματα πρέπει να ξεπεράσουν το αίσθημα ντροπής και ενοχής για τη σεξουαλικότητα σου ώστε να μπορέσουν να νιώσουν άνετα όταν προβάλλουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες και επιθυμίες. Τα περισσότερα θύματα έχουν μάθει να κάνουν το αντίθετο, δηλαδή να σιωπούν, να υπομένουν και να ικανοποιούν τα άλλα πρόσωπα χωρίς να αναρωτιούνται για τις δικές τους ανάγκες.

Μάθε πώς να ικανοποιείς τα δικά σου αισθήματα ανακαλύπτοντας τι απολαμβάνεις, μιλώντας με τον σύντροφο σου, αρχίζοντας να ζητάς πράγματα που αφορούν τη ζωή σου γενικά και καταλήγοντας στη σεξουαλική σου ζωή. Κάποιοι βρίσκουν πιο εύκολο το να βασιστούν αποκλειστικά στον σύντροφο τους, ικανοποιώντας κάθε τους επιθυμία, παρά στους εαυτούς τους. Αποφεύγουν να παίρνουν τον έλεγχο στις καταστάσεις, ίσως από ένα αίσθημα ενοχής και έλλειψης αυτοπεποίθησης που έχουν καλλιεργήσει. Βρες τι είναι καλύτερο για εσένα και πάλεψε για να το κατακτήσεις.

Το κλειδί για να αισθανθείς τη σεξουαλικότητα σου είναι να διαχωρίσεις τη σεξουαλικότητα από την κακοποίηση και να δημιουργήσεις μία νέα, ασφαλή και διασκεδαστική εμπειρία ως σεξουαλικό ον που είσαι. Δεν χρειάζεσαι έναν σύντροφο για να το κάνει αυτό, παρόλο που στο τέλος μπορεί να θέλεις να συμπεριλάβεις κάποιον στη σεξουαλική σου πορεία. Μην απογοητεύεσαι στην πορεία. Κάθε προσπάθεια έχει τις δυσκολίες και τα εμπόδια της, μην εγκαταλείπεις. Με υπομονή και συμπάθεια για τον εαυτό σου η προσπάθεια σου θα έχει σίγουρα αποτελέσματα.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Αρκεί η απόφαση και άρχισε από τώρα. Μην χάνεις καιρό, είναι η στιγμή να κοιτάξεις τον εαυτό σου και να προχωρήσεις μπροστά.

Επιστροφή στο “Ότι δεν ταιριάζει σε άλλο θέμα”