• Το Γνωρίζατε;
  • Οι Έλληνες, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι οι μοναδικοί ευρωπαίοι που τηρούν ευλαβικά την συνήθεια του μεσημεριανού ύπνου. Αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτει η αρτηριακή πίεση και να μην έχουν πρόβλημα καρδιάς.

Ράλι στο ΧΑ

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ράλι στο ΧΑ

Δημοσίευση από Agrafos »


Κλίμα ευφορίας επικράτησε χθές στις αγορές ελληνικών μετοχών και ομολόγων, καθώς το σχέδιο διάσωσης που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, βγάζει τη χώρα από το αδιέξοδο της κρίσης χρέους και δίνει προοπτικές αναθέρμανσης της οικονομίας, ενώ παράλληλα απομακρύνει τον κίνδυνο για άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Σε ρυθμούς ράλι «έτρεξε» το ΧΑ, ενώ οι τιμές των ελληνικών ομολόγων ανακάμπτουν θεαματικά, οι αποδόσεις τους υποχωρούν αντιστοίχως και τα spreads πέφτουν περίπου κατά 200(!) μονάδες.

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.286,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο + 5,91%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 161,272 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο +7,51%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε +5,72% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη +6,55%.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”