• Το Γνωρίζατε;
  • Tο πλήρες όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι: «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, Βόρειας Ιρλανδίας και του Berwick-upon-Tweed». Τo τελευταίο είναι μια πολύ μικρή πόλη στα σύνορα με τη Σκωτία, την οποία διεκδικούσε ο βασιλιάς των Σκωτσέζων επί μακρόν. Μάλιστα, η πόλη αυτή ήταν επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Γερμανία έως το 1987, επειδή ο Τσόρτσιλ κήρυξε τον πόλεμο με το συνολικό όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στη συνθήκη συνθηκολόγησης ξεχάστηκε να αναγραφεί.

Καμπανάκι» για την ξηρασία

Ότι δεν ταιριάζει σε κάποια άλλη κατηγορία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Ότι δεν ταιριάζει σε κάποια άλλη κατηγορία δημοσιεύστε το εδώ. Αν κρίνουμε ότι πρέπει το θέμα σας να δημοσιευτεί σε μια νέα κατηγορία θα την δημιουργήσουμε και θα μεταφέρουμε εκεί την δημοσίευση σας.
Άβαταρ μέλους
nantia
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Επικοινωνία:

Καμπανάκι» για την ξηρασία

Δημοσίευση από nantia »


ΑΝΤ1


Σχεδόν το 70% της Γης μπορεί να έχει πληγεί από ξηρασία το 2025 αν δεν υλοποιηθεί κάποια πολιτική για τον περιορισμό του φαινομένου, δήλωσε ο Λουκ Γκνακάτζα, γενικός γραμματέας της Σύμβασης του ΟΗΕ για τον Αγώνα κατά της Ερημοποίησης.

«Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα της Γης, το 2025, σχεδόν το 70% (του πλανήτη) θα έχει πληγεί» από την ξηρασία, σημείωσε ο αξιωματούχος αυτός του ΟΗΕ κατά το πέρας της 9ης διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τον Αγώνα κατά της Ερημοποίησης (UNCDD).

Σήμερα τουλάχιστον το 41% του πλανήτη πλήττεται από την ξηρασία, σύμφωνα με έκθεση για την παγκόσμια κατάσταση του κλίματος που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη διάσκεψη.

«Δεν υπάρχει παγκόσμια ασφάλεια χωρίς διατροφική ασφάλεια» στις ζώνες που πλήττονται από την ξηρασία, προσέθεσε ο Γκνακάτζα, σημειώνοντας ότι μια «πράσινη συμφωνία είναι απαραίτητη» για να δεσμευτούν οι ανεπτυγμένες χώρες να κάνουν έργο σε αυτές τις ζώνες.

Επιστροφή στο “Ότι δεν ταιριάζει σε άλλο θέμα”