• Το Γνωρίζατε;
  • Την πρωταπριλιά του 1957, πολλοί από τους Βρετανούς πίστεψαν τη φάρσα που έστησε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου BBC: Στο ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του, Ιταλοί «αγρότες» συνέλεγαν από δέντρα την ανοιξιάτικη σοδειά ζυμαρικών. Για τις ανάγκες της φάρσας, ένας κάμεραμαν είχε κρεμάσει, σ' ένα ελβετικό χωριό, ζυμαρικά στα κλαδιά των δέντρων.

ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΦΡΟΙΝΤ

Ότι δεν ταιριάζει σε κάποια άλλη κατηγορία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Ότι δεν ταιριάζει σε κάποια άλλη κατηγορία δημοσιεύστε το εδώ. Αν κρίνουμε ότι πρέπει το θέμα σας να δημοσιευτεί σε μια νέα κατηγορία θα την δημιουργήσουμε και θα μεταφέρουμε εκεί την δημοσίευση σας.
Άβαταρ μέλους
litsat
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: Κυρ 25 Οκτ 2009, 23:34
Τοποθεσία: salonika

ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΦΡΟΙΝΤ

Δημοσίευση από litsat »


ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΦΡΟΙΝΤ


Σε τρεις περιόδους διαίρεσε ο Φρόιντ τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, τη στοματική, την πρωκτική και τη φαλλική, προσανατολιζόμενος στα μέρη του σώματος που προσφέρουν στο παιδί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, το στόμα, τον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα. Τον πρώτο χρόνο το παιδί βρίσκεται στη στοματική φάση όπου το μικρό στόμα δίνει την εντονότερη ικανοποίηση, κύρια μέσω του θηλασμού. Τα παιδιά όταν είναι μικρά βυζαίνουν τη μητέρα και όταν μεγαλώσουν τον πατέρα. Το δεύτερο και τρίτο χρόνο της ζωής του το παιδί, διανύει την πρωκτική περίοδο, στην οποία ανήκει η εκκένωση του εντέρου και της κύστης στο κέντρο της ικανοποίησής του, αλλά και το κέντρο ενδιαφέροντος της μητέρας, που φροντίζει για την αγωγή καθαριότητας του παιδιού. Τέλος τον τέταρτο και πέμπτο χρόνο της ζωής του, διανύει τη φαλλική περίοδο, όπου το παιδί αντιλαμβάνεται τη σεξουαλική του ταυτότητα και εξοικειώνεται με το ρόλο του άνδρα, ή της γυναίκας, με το να παίρνει σαν πρότυπο το κορίτσι τη μητέρα του και το αγόρι τον πατέρα του. Ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος διανύει τις φάσεις της εξελίξεώς του καθορίζει αργότερα τον χαρακτήρα του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πρωκτικός χαρακτήρας, που διαμορφώνεται με τον τρόπο που μαθαίνει κανείς να είναι καθαρός. Σύμφωνα με τη Φροϋδική οπτική, η υπερβολική έγνοια για οικονομία, τάξη, κανονικότητα, ορθότητα, καθαριότητα, σεβασμό, καθήκον και ακρίβεια, είναι άμεση συνέπεια των όσων το παιδί μαθαίνει και απωθεί καθώς αντεπεξέρχεται στις πρώτες πρωκτικές εμπειρίες. Επομένως, για να ανακαλύψεις τι σόι άνθρωπος είναι κάποιος καλό είναι στο πρώτο ραντεβού να ενδιαφερθείς να μάθεις για το πώς πήγαιναν τα κακάκια του όταν ήταν μικρός και να αφήσεις το ζώδιο για αργότερα.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ...ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΡΑ

Επιστροφή στο “Ότι δεν ταιριάζει σε άλλο θέμα”