• Το Γνωρίζατε;
  • Την πρωταπριλιά του 1957, πολλοί από τους Βρετανούς πίστεψαν τη φάρσα που έστησε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου BBC: Στο ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του, Ιταλοί «αγρότες» συνέλεγαν από δέντρα την ανοιξιάτικη σοδειά ζυμαρικών. Για τις ανάγκες της φάρσας, ένας κάμεραμαν είχε κρεμάσει, σ' ένα ελβετικό χωριό, ζυμαρικά στα κλαδιά των δέντρων.

Ενημέρωση στις ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα

Συντονιστής: Agrafos

Airetikos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 707
Εγγραφή: Πέμ 24 Μαρ 2011, 19:24

Ενημέρωση στις ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Airetikos »


Τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα παρουσίασε σε αξιωματούχους του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, κ Γιάννος Γραμματίδης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εμπορίου αρμόδιο για τις υποθέσεις των Ευρωπαϊκών Κρατών κ. Ράϊαν Μπάρνς, παρουσιάζοντας του τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα.

Ο κ. Γραμματίδης ενημέρωσε τον κ. Μπάρνς για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας της ελληνικής κυβέρνησης πού αποτελεί μια ευκαιρία για την σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γραμματίδης εζήτησε από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να σχεδιασθεί με την βοήθεια των τοπικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορίου σε καθεμιά Πολιτεία, μια σειράδράσεων παρουσίασης στην επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ των επενδυτικών ευκαιριών πού δημιουργούνται ήδη στην Ελλάδα αλλά και του συνεχιζόμενου μεταρρυθμιστικού έργου πού θα την καταστήσει πιο ανταγωνιστική.

Η ανταπόκριση του Αμερικανού αξιωματούχου ήταν θετική και άμεση και συμφωνήθηκε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο να υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις δράσεων με την συνεργασία του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και του Invest in Greece.

Ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίουτων ΗΠΑ και αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις κ. Πήτερ Ράσις ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αποφασίστηκε μάλιστα, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ να συμμετάσχει ενεργά στο προγραμματιζόμενο πρόγραμμα δράσεων στις ΗΠΑ, ενημερώνοντας σχετικά τα μέλη του σε κάθε Πολιτεία και οργανώνοντας εκδηλώσεις με στόχο την παρουσίαση των επιχειρούμενων μεταρρυθμιστικών τομών στην Ελλάδα σε συνδιασμό με τις ευκαιρίες πού παρουσιάζονται για τις Αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Ράσις δήλωσε ότι "η βοήθεια για την προβολή στην Αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα του έργου πού επιτελείται στην Ελλάδα εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για περισσότερη ανάπτυξη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωζώνη".

Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου δήλωσε σχετικά ότι "είναι η πρώτη φορά πού θα επιχειρηθεί μια τόσο στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης στις ΗΠΑ για τις δυνατότητες της Ελλάδας και τις ευκαιρίες επιχειρηματικών δράσεων και άμεσων επενδύσεων πού δημιουργούνται στα πλαίσια της αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας".

Στη συνέχεια της επίσκεψής του ο κ. Γραμματίδης θα συναντήσει τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ρόμπερτ Χόρματς και την Πρόεδρο Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικών κα Ιρέν Νατιβιντάντ.

Επιστροφή στο “Οικονομία”