• Το Γνωρίζατε;
  • Η βασίλισσα Βικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφιλία των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών, διότι δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θηλυκή ομοφυλοφιλία. Αρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

Ξέρουν αριθμητική οι Καταριανοί;

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Admin
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 554
Εγγραφή: Σάβ 27 Ιουν 2009, 15:47
Γένος:
Ελλάδα

Ξέρουν αριθμητική οι Καταριανοί;

Δημοσίευση από Admin »


Είναι τόσο «άσχετοι» αυτοί του Κατάρ και έσπευσαν να κλείσουν deal τώρα, ενώ θα μπορούσαν να περιμένουν την πλήρη κατάρρευση των πάντων. Είναι παντελώς άσχετοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως έχουν βγάλει λεφτά. Δεν ξέρουν ότι αυτές τις ημέρες είναι εδώ οι ελεγκτές και ξεσκονίζουν τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια; Πουν ζουν;

Τα νούμερα τα γνωρίζουν όλοι. Αν τον έλεγχο τον κάνει η BlackRock, αυτό συμβαίνει επειδή είναι μία εταιρεία με υψηλό κύρος και το αποτέλεσμα της δουλειάς της δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί. Όποιος ποντάρει, λοιπόν, σε άγνωστους σκελετούς, μάλλον κάνει λάθος.

Εκτός κι αν παίζει την προοπτική της συνολικής κατάρρευσης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Το επιχείρημα είναι απλό: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν στα χέρια τους ομόλογα από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιταλία. Έχουν, δηλαδή, στα χέρια τους «σκουπίδια», άρα είναι και οι ίδιες σκουπίδια.

Είναι ένα σενάριο υποτιμητικής κερδοσκοπίας που έχει βάση. Η Αθήνα ήταν ένα καλό πείραμα. Τώρα μπορούν να το επεκτείνουν σε μία πιο μεγάλη βάση. Χτες ήταν η Αθήνα, σήμερα όλη η Ευρώπη.

Ένα πράγμα μόνο πρέπει να προσέχουν. Μην τυχόν η Ευρώπη κινηθεί γρήγορα και κάτω από το βάρος της ασφυκτικής πίεσης προς την κατεύθυνση της πολιτικής λύσης. Θα είναι το γεγονός που θα σηματοδοτήσει πολλά πράγματα για το μέλλον και ίσως αποτελέσει την αφετηρία για μία νέα εποχή. Ποιος θα ήθελε τότε να είναι short;

Κι αν όλα εξελιχτούν αρνητικά; Αν τελικά το παιγνίδι χαθεί και φτάσουμε στο απόλυτο μηδέν; Τότε οι «νικητές» θα μπορούν να πάρουν τα λάφυρά τους. Μόνο που δεν ξέρουμε ποιο τελικά θα είναι το λάφυρο. Εκτός κι αν οι στάχτες θα έχουν τότε κάποια ιδιαίτερη αξία στο χρηματιστήριο του παραλόγου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε δει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Παρ΄ όλα αυτά αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τα έχουμε δει όλα. Πάρτε για παράδειγμα τα όσα συνέβησαν χτες με τον κ. Βενιζέλο. Και κρατήστε δυνάμεις για να αντιμετωπίσετε όσα συμβούν και σήμερα. Μέχρι αργά το βράδυ και μέχρι να φύγει η τρόικα μπορούν πολλά να συμβούν και ακόμη περισσότερα να ειπωθούν.

Ωστόσο έχουμε μία σταθερά! Οι επενδυτές του Κατάρ ξέρουν να μετρούν!

Επιστροφή στο “Χρονογράφημα”