• Το Γνωρίζατε;
  • Το έμμετρο μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» αποτελείται από 10.012 δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους στην Κρητική διάλεκτο.

ΓΔ: Απώλειες 36,92% στο 2011.. παρά τα πακέτα διάσωσης

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

ΓΔ: Απώλειες 36,92% στο 2011.. παρά τα πακέτα διάσωσης

Δημοσίευση από Agrafos »


Το ελληνικό χρηματιστήριο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του 2011 και μέχρι στιγμής καταγράφει απώλειες της τάξης του 36,92% σε μία από τις χειρότερες χρονιές της ιστορίας του. Η νέα φυσιολογική κατάσταση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι αυτή της αστάθειας, των έντονων κινήσεων και του εξαιρετικά υψηλού ρίσκου και όποιοι επενδυτές έκαναν το τραγικό λάθος να ακολουθήσουν τη στρατηγική της μακροχρόνιας διακράτησης των μετοχών τους έχασαν τα χρήματα τους. Αν και η ελληνική αγορά έστειλε στα 'σχοινιά' αναλυτές και επενδυτές η αυτόματη τεχνική ανάλυση του λογισμικού 3F δεν είχε κανένα ιδιαίτερα πρόβλημα να αναγνωρίσει και να προβλέψει με ακρίβεια τις τάσεις του ΓΔ επιτρέποντας μάλιστα την καταγραφή κερδών της τάξης του 10% μέχρι στιγμής φέτος, για όποιον ακολουθούσε τη μεσοπρόθεσμη βαθμολογία του, η οποία ήταν θετική το πρώτο δίμηνο του έτους και αρνητική στο υπόλοιπο.

Αν μάλιστα κάποιος εκμεταλλευόταν και το διάστημα αρνητικής βαθμολογίας τότε τα κέρδη του θα ήταν εντυπωσιακά. Επαγγελματικά μηχανικά συστήματα ανάλυσης χρηματιστηριακών τάσεων όπως το 3F2012 έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της χρηματιστηριακής ζωής καθώς με τις καινοτόμες φόρμουλες και τεχνικές τους εντοπίζουν και αναγνωρίζουν γρήγορα και αποτελεσματικά θετικές και αρνητικές τάσεις οι οποίες είναι σχεδόν αδύνατο να αναγνωριστούν δια γυμνού οφθαλμού ή μέσω του επενδυτικού 'ενστίκτου'.

Ακόμη περισσότερο, η παντελής έλλειψη συναισθημάτων και η εμπιστοσύνη στην ψυχρή λογική του συστήματος, επιτρέπει την αποφυγή καίριων και ζημιογόνων λαθών, παρά το βομβαρδισμό από τα ΜΜΕ. Για παράδειγμα, το 3F2012 βαθμολογεί αρνητικά τη μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ από τα τέλη Φεβρουαρίου αδιαφορώντας για τα θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής της 25ης Μαρτίου ή μετά την ανακοίνωση του 2ου πακέτου διάσωσης αλλά ακόμη και μετά την πρόσφατη εκρηκτική άνοδο στον απόηχο της ανακοίνωσης της συγχώνευσης Eurobank – Alpha. Το 3F2012 διατήρησε την αρνητική βαθμολογία της μεσοπρόθεσμης τάσης του ΓΔ σε όλο αυτό το διάστημα και επιβεβαιώθηκε, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία είναι πολύ πιο ισχυρή και αξιόπιστη από τη φημολογία.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”