• Το Γνωρίζατε;
  • Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κοιμόντουσαν με πέτρινα μαξιλάρια!

Βουτιά για Ευρώ & ΧΑ

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Βουτιά για Ευρώ & ΧΑ

Δημοσίευση από Agrafos »


Τα βλέμματα όλων στην συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν επικεντρωμένα προς την ομιλία του Τρισέ για την επιτοκιακή πολιτική της ΕΚΤ και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη , καθώς και στο σχέδιο που θα ανακοίνωνε ο Πρόεδρος Ομπάμα για να καταπολεμήση την ανεργία στην Αμερική.Μεγάλος χαμένος στην συνεδρίαση της Πέμπτης αποδείχθηκε το Ευρώ, που έκανε βουτιά 1,50% και μέχρι αργά το βράδυ είχε διασπάσει και το 1,39.

Στις αγορές μετοχών, ο Nikkei κατάφερε να κλείσει με μικρά κέρδη 0,34%. Οι βασικοί Ευρωπαικοί δείκτες μετοχών κινήθηκαν με αρκετές εναλλαγές προσήμων μέχρι και το κλείσιμο τους. Τελικά, κατάφεραν στο τέλος να κλείσουν με θετικό πρόσημο. Ο DAX έκλεισε οριακά στο +0,02%, ο CAC στο +0,41% και ο FTSE 100 στο +0,41%. Μέχρι αργά το βράδυ, οι βασικοί δείκτες στην Αμερική κατέγραφαν απώλειες κοντά στο 0,50%.

Στην Ελλάδα τώρα, η ανακοίνωση της ανεργίας ότι σκαρφάλωσε στο 16% και ότι η ύφεση στο β΄τρίμηνο έφτασε το 7,3% από 6,9% που ειχε αρχικά εκτιμηθεί, δεν άφησε περιθώρια να κινηθεί θετικά το ΧΑ για 2η διαδοχική συνεδρίαση. Ο ΓΔ από την αρχή κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος και στο τέλος έκλεισε με πτώση 4,59% στις 886,77 μονάδες. Τα Spread και τα CDS συνέχισαν να σκαρφαλώνουν προς νέα ιστορικά υψηλά , ενώ οι πιθανότητες να τα καταφέρει η Ελλάδα και να μην πτωχεύση στην επόμενη 5ετία, έχουν εξανεμιστεί στο 9% .

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, κερδισμένος βγήκε ξανά ο Χρυσός και μετά από την βουτιά της Τετάρτης, κέρδισε πάλι έδαφος και επέστρεψε προς τα 1860 δολάρια. Τελός, πτωτικά κινήθηκε το Πετρέλαιο προς τα 89 δολάρια. Ενώ όπως αναφέραμε και στην αρχή , μεγάλος χαμένος βγήκε την Πέμπτη το Ευρώ, που υποχωρούσε προς το 1,39 και έκλεινε κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών του, μετά από 9 μήνες σχεδόν.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”