• Το Γνωρίζατε;
  • Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!

Δαιμόνια!

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Admin
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 554
Εγγραφή: Σάβ 27 Ιουν 2009, 15:47
Γένος:
Ελλάδα

Δαιμόνια!

Δημοσίευση από Admin »


Η επικρατούσα το τελευταίο διάστημα ένταση στις τούρκο-ισραηλινές σχέσεις, δείχνει ικανή να διαταράξει τις ισορροπίες σε ολόκληρη την περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα η διογκούμενη κίνηση πολεμικών ναυτικών δυνάμεων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με την παρεμβολή της Τουρκίας στην παλαιστινιακή υπόθεση καθιστά το περιβάλλον ιδιαίτερα θερμό.

Το οποίο γίνεται θερμότερο καθώς συμπίπτει χρονικά με την έναρξη των κυπριακών ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου εντός των ορίων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, οι οποίες γίνονται με την συνεργασία αμερικανικών και ισραηλινών εταιριών.

Η Τουρκία διεκδικεί, για λογαριασμό του ψευδοκράτους, μερίδιο από το φυσικό αέριο και επιπλέον εμφανίζεται ενοχλημένη από τη συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα.

Δεν είναι απίθανο στο προσεχές διάστημα η τουρκική αντίθεση στις κυπριακές έρευνες να ενταθεί και στο βαθμό που κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Τελ - Αβίβ να υπάρξει ευρύτερη περιπλοκή καθώς θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε ελληνική εμπλοκή.

Πολύ περισσότερο όταν τελευταίως έχουν πληθύνει οι επαφές Παπανδρέου - Νετανιάχου και διεκδικείται η χρήση ελληνικών πολεμικών βάσεων από τις ισραηλινές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις.

Πολλοί πιθανώς θα πουν «αυτό μας έλειπε τώρα». Όντως θα ήταν ότι χειρότερο μαζί με την οικονομική κρίση να εκδηλωθεί και εθνική κρίση.

Ωστόσο επειδή τα δαιμόνια συνήθως εμφανίζονται όλα μαζί, καλόν είναι να έχουμε το νου μας. Γιατί σε τέτοιες περιόδους οικονομικής κρίσης τόσο οι απειλές, όσο και οι τυχοδιωκτισμοί περισσεύουν.

Αυτό τουλάχιστον διδάσκει η Ιστορία.

Επιστροφή στο “Κοινωνία”