• Το Γνωρίζατε;
  • Οι ιερείς στην αρχαία Αίγυπτο ξύριζαν όλες τις τρίχες από το σώμα τους, ακόμα και από τα βλέφαρα!

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ή ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ;

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Admin
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 554
Εγγραφή: Σάβ 27 Ιουν 2009, 15:47
Γένος:
Ελλάδα

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ή ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ;

Δημοσίευση από Admin »


Προς τους κκ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά

Κύριοι,

τύχη αγαθή ή κακή τη μοίρα, το μέλλον αυτού του τόπου θα κριθεί από τις πράξεις σας- είναι ζήτημα ίσως ημερών!

Προκάτοχοί σας στην εξουσία, άλλοι με αδιαφιλονίκητες και άλλοι με αμφιλεγόμενες ικανότητες, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Κ. Σημίτης και εν τέλει ο Κώστας Καραμανλής, έβαλαν ένα πετραδάκι στην οικοδόμηση της σημερινής Ελλάδας. Η Ιστορία θα αποτιμήσει εν καιρώ το έργο τους.

Οι προαναφερθέντες πολιτικοί ηγέτες έστω και αν ευθύνονται εν πολλοίς για αποφάσεις και επιλογές που οδήγησαν στη σημερινή πτώχευση, δεν είχαν την «ευκαιρία» να καταστρέψουν τον Λαό και να διαλύσουν τη χώρα.

Αυτή την «ευκαιρία» την έχετε σήμερα εσείς οι δύο!...

Εκατομμύρια Ελληνίδες και Ελληνες βιώνουν τον διεθνή διασυρμό και την ουσιαστική πτώχευση της χώρας. Εχουν όμως ακόμη την κρυφή ελπίδα ότι έστω την τελευταία στιγμή ο από μηχανής θεός θα μας σώσει.

Στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία από μηχανής θεός δεν υπάρχει. Υπάρχετε όµως εσείς. Οι δύο αρχηγοί των µεγάλων κοµµάτων, που εδώ και δεκαετίες αλλάζετε κάθε τόσο θέσεις στα κυβερνητικά έδρανα και στις πολυθρόνες της αντιπολίτευσης. Η µονοµαχία σας για την εξουσία, αν δεχθούµε τις δηµοσκοπήσεις, µοιάζει να συγκινεί, καλώς ή κακώς, όλο και λιγότερους πολίτες. Σε σας τους δύο έπεσε ο κλήρος. Η πατρίς απαιτεί (κατά τη φράση του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη) όχι µόνο να αποθάνετε υπέρ αυτής (της πατρίδας) αλλά και να νικήσετε.

Τα πράγµατα είναι απλά. Πρέπει πρώτα να αποφασίσετε και να ενηµερώσετε από κοινού τον ελληνικό Λαό για την έκταση του προβλήµατος και τη ζοφερή προοπτική της χώρας. Εξηγήστε µε απλά λόγια γιατί πρέπει να αποφύγουµε την πτώχευση... Περιγράψτε τι ακριβώς θα συµβεί στη χώρα και πόσο δραµατικά θα αλλάξει προς το πολύ χειρότερον η ζωή των πολιτών όλων. Αποκαλύψτε ότι κινδυνεύει όχι απλώς η έννοµη τάξη αλλά ολόκληρος ο κοινωνικός ιστός.

Οµολογήστε τις ευθύνες σας για το παρελθόν. Και προτού δώσετε υποσχέσεις για το µέλλον, δώστε δείγµα γραφής. Οφείλετε να πάτε αύριο µαζί, οι δυο σας, στις Βρυξέλλες και από κοινού να δώσετε την τελική µάχη. Και αν χρειάζεται, παραµερίστε και οι δύο και αναθέστε µε κοινή απόφασή σας την ευθύνη της εκπροσωπήσεως της χώρας σε τεχνοκράτη που ∆ΕΝ πολιτεύεται και ∆ΕΝ θα πολιτευθεί.

Ο κ. Παπανδρέου έχει δηµοσιοποιήσει τη διάθεσή του να βοηθήσει σε λύση.Ο κ. Σαµαράς γνωρίζει ότι είναι καλύτερα να έχεις µπροστά σου έναν ασθενή στην Εντατική παρά έναν νεκρό στο Νεκροτοµείο.

Αλλως είναι ζήτηµα τύχης σε ποιου τα χέρια θα σκάσει η χειροβοµβίδα που έχει απασφαλισθεί.

Ενας ιδιότροπος αλλά φιλότιµος Λαός σάς παρατηρεί.

Επιστροφή στο “Χρονογράφημα”