• Το Γνωρίζατε;
  • Η μετάλλαξη ενός γονιδίου στον εγκέφαλο ενός και μόνου ανθρώπου, πριν 10.000 χρόνια, οδήγησε στην ομιλία και στις ψυχικές νόσους!

Αλαλούμ στις εφορίες με την έκτακτη εισφορά στους απολυμένους

Συντονιστής: Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Αλαλούμ στις εφορίες με την έκτακτη εισφορά στους απολυμένους

Δημοσίευση από Aris »


Τρεις εβδομάδες μετά τη διαπίστωση του αλαλούμ που επικρατεί στις Εφορίες για το ποιοι απολυμένοι εξαιρούνται από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς, το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να μη προβαίνει σε διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα: Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου στις 8 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής: «Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για το έτος 2011 εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Η εξαίρεση ισχύει ακόμη κι αν το 2010 είχαν εισοδήματα, όμως κατά το χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα».

Κάποιες Εφορίες, όπως η Ε’ ΔΟΥ, δεν απαλλάσσουν της έκτακτης εισφοράς όσους απολύθηκαν εντός του 2011, με το επιχείρημα ότι πριν απολυθούν… είχαν εισοδήματα – ερμηνεύουν δηλαδή τη φράση «κατά τον χρόνο βεβαίωσης» ως «κατά το έτος βεβαίωσης».

Άλλες, όπως η ΙΔ’ ΔΟΥ τους απαλλάσσουν, εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση ότι είναι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ και ανεξάρτητα από το πότε απολύθηκαν.

Παράγοντας του οικονομικού επιτελείου έχει επισημάνει ότι το «κατά το χρόνο της βεβαίωσης» σημαίνει «κατά τη χρονική στιγμή που εκδόθηκε το ένταλμα πληρωμής από την Εφορία» - με την παρατήρηση μάλιστα ότι «πρόκειται για απλά ελληνικά».

Αλλά όπως προκύπτει από το αλαλούμ αυτή η διευκρίνιση δεν έχει γίνει στις Εφορίες – ενώ απομένουν 24 ώρες για να εκπνεύσει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης...

Επιστροφή στο “Οικονομία”