• Το Γνωρίζατε;
  • Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκούντερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι!

«Αγανάκτησε» και ο Σόρος με τις υπερβολικές αμοιβές των τραπεζιτών

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Arxontas
Συντονιστής
Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06

«Αγανάκτησε» και ο Σόρος με τις υπερβολικές αμοιβές των τραπεζιτών

Δημοσίευση από Arxontas »


Ότι θα έβρισκαν «συμπαραστάτη» τον Τζορτζ Σόρος σίγουρα δεν το περίμεναν οι διαδηλωτές της Νέας Υόρκης. Ο βαθύπλουτος αμερικανός δήλωσε ότι εκφράζει τη «συμπάθεια» του προς τους «αγανακτισμένους» που ζητούν «κατάλήψη της Γουολ Στριτ» καθώς όπως διευκρίνισε είναι παράλογο «να διοχετεύεται τόσο χρήμα στις αγορές το οποίο μετατρέπεται σε μπόνους για τους μάνατζερ».

Ο ίδιος μάλιστα υπερθεμάτισε στις κατηγορίες προς το τραπεζικό σύστημα που κάνει την πραγματική οικονομία να ασφυκτιά «με την υπερβολική αύξηση του κόστους δανεισμού». Επίσης έκανε λόγο για τη «θεμελιώδη αντίφαση» μεταξύ των χρημάτων του διαχειρίζεται «το τραπεζικό σύστημα με τα υπερκέρδη του» και «ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που υποχρεώνεται να διακόψει τις δραστηριότητές του υπό τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες».

«Ειλικρινά κατανοώ τις αντιδράσεις τους» τόνισε ο Σόρος μιλώντας τη Δευτέρα στο πλαίσιο της διάσκεψης του ΟΗΕ.

Επιστροφή στο “Διεθνή”