• Το Γνωρίζατε;
  • Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.

Ρέσλερ: Επιταχύνεται τις μεταρρυθμίσεις

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Ρέσλερ: Επιταχύνεται τις μεταρρυθμίσεις

Δημοσίευση από Argosxolos »


Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, έστειλε πριν από λίγο ο Αντικαγκελάριος Φιλιπ Ρέστλερ ο οποίος αναγνώρισε τις προσπάθειες που έχουν γίνει.

Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις όπως είπε που θα δώσουν την απαραίτητη ασφάλεια στους γερμανούς - και όχι μόνο επενδυτές - να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Ο στόχος όπως είπε ο Αντικαγκελάριος είναι «η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αντιμετωπίζοντας το χρέος και αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία». Ιδιαίτερα για το θέμα του χρέους ανέφερε ότι ''η τροϊκα έχει αναλάβει να ελέγξει την έκτασή του και εφόσον αποφασίσει ότι το χρέος είναι ελέγξιμο τότε να μπορούμε όλοι μαζί να αναλάβουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε με στόχο την πορεία προς την ανάπτυξη''.

Σε ότι αφορά το πρόβλημα της ρευστότητας ο Αντικαγκελάριος σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση των επενδύσεων, και για να βρεθεί λύση σε αυτό, όπως είπε ο κ. Ρεστλερ η γερμανική τράπεζα επενδύσεων είναι διατεθειμένη να διαθέσει πόρουςπροκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί επενδυτές.

Παράλληλα όπως ανέφερε έχει υπάρξει αίτημα προς την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαθέσει πόρους προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μια Επενδυτική Τράπεζα που να αξιοποιεί τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων.

Ο ίδιος ωστόσο έκλεισε την κουβέντα για τη δημιουργία Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας στο άμεσο μέλλον - αν και δήλωσε ότι η Γερμανία είναι στο πλευρό μας- τονίζοντας ότι στη συγκυρία είναι δύσκολο να δημιουργηθεί διότι η χώρα είναι εκτός των αγορών.

Παράλληλα ο Αντικαγκελάριος έδωσε τα εύσημα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός καθώς στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για μια και μόνο μεταρρύθμιση που έγινε στο ασφαλιστικό λόγω των διαδηλώσεων έπεσε η κυβέρνηση.

Επιπλέον, σημείωσε ότι στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να αλλάξει ρότα, να δημιουργηθεί μια νέα οικονομία με υψηλή προστιθέμενη αξία που μπορεί να φέρει ο τουρισμός, η ενέργεια η ναυτιλία.

''Η θέση, η ιστορία και το μέλλον της χώρας μου είναι στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο''

Οι δηλώσεις Ρέσλερ- Χρυσοχοΐδη εισερχόμενοι στην εκδήλωση του ΣΕΒ

"Πρέπει να υλοποιηθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις", δήλωσε εισερχόμενος στην εκδήλωση του ΣΕΒ του BDI του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα για να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, όπως είπε.

"Θέλουμε να κρατήσουμε όλα τα μέλη της ευρωζώνης, εντός της νομισματικής ένωσης",υπογράμμισε.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι “πολιτικοί και επιχειρηματίες μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που χρειάζεται η χώρα”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι ο Ρέσλερ ήρθε ως φίλος της Ελλάδας με γνώμονα τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται.

Σημειώνεται ότι το Φ. Ρέσλερ συνοδεύει αποστολή 70 Γερμανών επιχειρηματιών κυρίως από τον τομέα της ενέργειας.

Επιστροφή στο “Οικονομία”