• Το Γνωρίζατε;
  • Οι «σαπουνόπερες» ονομάστηκαν έτσι από τα απορρυπαντικά που είχαν αρχικώς ως χορηγούς αυτές οι καθημερινές τηλεοπτικές σειρές.

«Εμείς να έρθουμε, εσείς γιατί φεύγετε;»

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

«Εμείς να έρθουμε, εσείς γιατί φεύγετε;»

Δημοσίευση από Agrafos »


Θα σας στηρίξουμε γιατί μας συμφέρει, αλλά πρώτα να υλοποιηθούν βαθιές μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση και να ξεκινήσουν οι Ελληνες επιχειρηματίες να επενδύουν στην Ελλάδα, και μετά να περιμένετε από τους Γερμανούς να βάλουν τα λεφτά τους στη χώρα, ήταν το μήνυμα που έστειλαν χθες, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ και οι περίπου 70 επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν.

Ο Ρέσλερ προσγείωσε τις υψηλές προσδοκίες που επιχείρησαν να προσδώσουν στην επίσκεψή του ο ΣΕΒ και το υπουργείο Ανάπτυξης Μιλώντας χθες βράδυ στο ελληνογερμανικό συνέδριο στο Καβούρι, σε πολυπληθές ακροατήριο πολιτικών και επιχειρηματιών, ο Ρέσλερ υποσχέθηκε «στήριξη» της Ελλάδας στο όνομα του κοινού συμφέροντος, ώστε να υλοποιηθούν επενδύσεις γερμανικών κεφαλαίων, ενώ απέδωσε σε παρεξήγηση τις πρόσφατες δηλώσεις του περί συντεταγμένης χρεοκοπίας κρατών με προβλήματα, όπως η Ελλάδα.

Επί του συγκεκριμένου διευκρίνισε ότι στη συνέντευξή του πρότεινε την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρώπης για όσες χώρες την χρειάζονται, αλλά στο πλαίσιο ορθολογικής αξιοποίησης της βοήθειας, σημειώνοντας ότι με τον όρο resolvency (resolvenz στα γερμανικά) «αυτό που εννοούμε στην Ευρώπη είναι να μείνει η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης και να επωφεληθεί από όλα τα εργαλεία για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά της για να ανακάμψει». Ο ίδιος είπε ότι είναι ευθύνη της Ευρώπης να βοήθησει την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας όλων των χωρών και ζήτησε ταχύτερους ρυθμούς στη μείωση της γραφειοκρατίας, την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο Γερμανός επικεφαλής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών τόνισε επίσης ότι οι Γερμανοί σέβονται τις προσπάθειες των Ελλήνων και τις προσπάθειες για ταυτόχρονες μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά, την υγεία κ.ά., ενώ είπε ότι «αποστολή μας είναι να σας στηρίξουμε στις μεταρρυθμίσεις».

Για τις επενδύσεις σχολίασε ότι υπάρχουν σχέδια και διάθεση για τους τομείς των υποδομών, της ενέργειας κ.ά., αλλά λείπουν οι πόροι, και αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ελληνικής επενδυτικής τράπεζας, λέγοντας: «Είμαστε διατεθειμένοι να την υποστηρίξουμε με τεχνογνωσία και προσωπικό».

Η βαριά αιχμή που άφησε πάντως ο Φ. Ρέσλερ, αμέσως μετά τις ανάλογου ύφους δηλώσεις του Γερμανού πρόεδρου των Βιομηχάνων, Χανς Πέτερ Καϊτέλ, προς τους Ελληνες επιχειρηματίες, ότι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τώρα περιμένουν από τους ξένους να επενδύσουν, βάρυνε αρκετά το κλίμα «πανηγυριού» και υψηλών προσδοκιών που επιχείρησαν να προσδώσουν στην επίσκεψη των Γερμανών τόσο ο ΣΕΒ όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Ελληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα. Οποιος προσπαθεί να φέρει στη χώρα επενδυτές, θα πρέπει φυσικά να είναι και ο ίδιος διατεθειμένος να επενδύσει», είχε δηλώσει χθες, πριν φτάσει στην Ελλάδα ο Φ. Ρέσλερ, στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανταπάντησε χθες στο βράδυ στην πρόκληση Ρέσλερ ότι «κανείς δεν είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει για εμάς, αν πρώτα οι Ελληνες δεν δείξουμε ότι έχουμε βούληση» και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή, επειδή, όπως είπε, «αν κρατήσουμε το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης, ακόμη και αν μηδενίζονταν το έλλειμμα και χρέος μας, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε λίγο διάστημα θα βρισκόμασταν στο ίδιο σημείο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, που έχει κινητοποιήσει πάνω από 250 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων για διαπραγματεύσεις, με τους 70 προσεκτικά επιλεγμένους από τη γερμανική κυβέρνηση επιχειρηματίες, έσπευσε να δικαιολογήσει τους Ελληνες κεφαλαιούχους.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”