• Το Γνωρίζατε;
  • Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό «Τάτλερ», στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν «μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης»!

Άνοδος- ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συντονιστής: Agrafos

Airetikos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 707
Εγγραφή: Πέμ 24 Μαρ 2011, 19:24

Άνοδος- ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δημοσίευση από Airetikos »


Με άνοδο- ρεκόρ των τελευταίων πέντε εβδομάδων έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το θετικό πρόσημο στο σημερινό κλείσιμο των χρηματιστηρίων ήρθε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ- αν και η ανεργία εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα (9,1%).
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι κυκλικές μετοχές, με πρωταγωνίστριες τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μεταλλευτικών εταιριών, καθώς είναι έντονες οι προσδοκίες για ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα ενισχύσουν τη ζήτηση στους κλάδους αυτούς.

Οι μετοχές των μεταλλευτικών Vedanta Resources και Xstrata σημείωσαν άνοδο κατά 4,3% και 2,8% αντίστοιχα, στα πλαίσια αυξημένου όγκου συναλλαγών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε +0,7% φθάνοντας στις 946,98 μονάδες. Επισημαίνεται πως είναι το υψηλότερο κλείσιμο του δείκτη από τις 2 Σεπτεβμρίου. Στο σύνολο της εβδομάδας ο δείκτης κέρδισε 2,6%.

Επιστροφή στο “Οικονομία”