• Το Γνωρίζατε;
  • Μεταξύ 1666 και 1766, 250.000 Αφρικανοί σκλάβοι πέθαναν διασχίζοντας τον Ατλαντικό κατά τη μεταφορά τους στις αποικίες της Αμερικής. Η θνησιμότητα του «φορτίου» σε κάθε ταξίδι ήταν 10-12%.

Λουκέτο «βλέπει» 1 στις 5 επιχειρήσεις το 2012

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Χωρίς σύνδεση
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Λουκέτο «βλέπει» 1 στις 5 επιχειρήσεις το 2012

Δημοσίευση από Argosxolos »


Οι εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς είναι άκρως δυσοίωνες και απογοητευτικές για το μέλλον του εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς «βλέπουν» ότι η νέα χρονιά θα φέρει αύξηση λουκέτων, μείωση προσωπικού και περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών των εταιρειών του κλάδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στις 5 από τις ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις δεν αποκλείει το λουκέτο, εξαιτίας της βαθιάς κρίσης, με το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο ΑΕ και ΕΠΕ να διαμορφώνεται στο 13,4%.

Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία για το μέλλον του ελληνικού εμπορίου περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ που θα παρουσιαστεί επισήμως την ερχόμενη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση.

Από την εν λόγω έρευνα προκύπτει επίσης ότι περισσότερες από 1 στις 3 εμπορικές επιχειρήσεις αναμένουν ότι οι πωλήσεις τους και τα κέρδη τους το 2012 θα είναι μειωμένα, με την απαισιοδοξία να είναι πιο έντονη στις ΟΕ-ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις.

Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό (μία στις τρεις) των εμπορικών ΑΕ και ΕΠΕ που αξιολογεί ως αρκετά ή πολύ πιθανή την περίπτωση αδυναμίας ανταπόκρισης στις τρέχουσες υποχρεώσεις της, με την πιθανότητα ασυνέπειας να είναι υψηλότερη, μία στις δύο, στις ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις.

Επιστροφή στο “Οικονομία”